+ A | - a | Visszaállít
2019. júl.
20
  Tűzgömbbé változott a SpaceX űreszköze
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
A SpaceX űrvállalat jelenlegi fő célja az, hogy embert juttassanak a Marsra, ehhez pedig különleges rakétarendszerre lesz szükség. A cég július 16-án a Starship Super Heavy prototípusának, a Starhopper hajtóművét tesztelte, a kísérlet azonban nem hozott sikert – írja a Space.com. l.Az esetről készült videón az látható, hogy a rendszer ugyan működésbe lép, de nem sokkal később
hatalmas tűzgömb alakul ki az űreszköz körül ( A videó inditásához; Katt ide! )

A szakértőknek sikerült leállítaniuk a Starhoppert, a későbbi vizsgálat pedig felfedte, hogy a prototípus belső rendszerei több helyen sérültek.
A Starship név a Big Falcon Rocket második fokozatát és űrhajóját jelöli, amely egy nap 100 embert és különböző felszereléseket fog szállítani a világűrben. A prototípus még a tesztek elején jár, egyelőre a hajtómű is fejlesztés alatt áll.

forrás:/24.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. júl.
20
  Engem is klónoztak az idegenek...
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
Fekete Zsolt „Vizuális történetmesélő”

Szilveszterkor ufót láttam az égen. Leszállt a kertünk végében, és fura kis szerzetek léptek ki belőle, olyan gülü szemekkel.Megkérdezték telepatikus úton, nincs-e kedvem velük tartani egy kis bolygóközi utazásra. Velük van Michael Jackson, Elvis Presley, és néha Pataki Attila is.
Érthetően elmagyaráztam nekik, hogy reggel mennem kell dolgozni, így aztán vettek tőlem egy kis DNS-t, és tovább repültek a sötét égen, a Hold irányába.
Én akkor nem kérdeztem, ők meg nem mondták meg, mire kell nekik a DNS-em

Tegnap egy hologramos üzenetet várt otthon. Az idegeneknek sikerült engem klónozniuk, és ufó-lányok hordták ki az ottani „engem” illetve „minket.”
Az üzenet szerint az első eresztés jól sikerült, szépen fejlődünk! Mutatták is azokat az izéket. Aranyosak, csak randák, nem úgy, mint én!

Megkérdeztem tőlük telepatikus úton: „Lehetséges-e, hogy véletlenül elcserélték a DNS-t, mivel itt a földön is szoktak összekeverni újszülötteket.
Azt válaszolták hangokkal a fejemben: „Azért, annyira ne legyek már elszállva magamtól! Ha tetszik, ha nem, azok az izék mind tőlem vannak!”

Azt is mondták még, hogy kezdenek kifogyni a cuccból, ezért hamarosan újra meglátogatnak.
Italt öntöttem a poharamba, rágyújtottam, és örömmel konstatáltam: apa lettem!

forrás:/fb/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. júl.
20
  De mégis hogyan tudta nyomát veszíteni egy tonna kokainnak a román rendőrség?
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
szerző: papmeli

Ügyészségi vizsgálat indul a Fekete-tengeri drogfogás ügyében.
Hova tűnhet el csak úgy nyomtalanul 30 zsák, azaz szinte egy tonna kokain? – erre a kérdésre kell felelniük a tulceai rendőröknek, akik ellen munkahelyi gondatlanság gyanújával indult eljárás.


A román rendőrség vezetője, Ioan Buda rendőrkapitány hétfőn jelentette be, hogy ügyészségi eljárást kezdeményezett a tulceai rendőrőrs kábítószer- és szervezett bűnözésellenes osztályának tagjai ellen amiatt, ahogy a Fekete-tengeri nagy kokainfogás ügyét kezelték.Buda szerint a tulceai rendőrök értesültek a nem mindennapi fogásról, de nem jelentették időben.

Sőt, amikor helyzetben voltak, akkor sem tudták „megmenteni” a kábítószercsempészektől a fogás egy részét, 30 zsák keménydrogot. A román rendőrség azután kezdett el vizsgálódni, hogy a G4Media.ro terjedelmes anyagban számolt be a tulcea rendőrök mulasztásairól.

Az újságírók két kézre került kábítószercsempész, fuvarozással foglalkozó szerb állampolgár vádiratából derített fényt a rendőri mulasztásra. Ebből kiderült, hogy Sarichioi településen egy portás 30 zsák kokaint talált egy zárt teherkocsiban,
amit jelentett a rendőrségnek, ezt a szerbek zárták kulcsra és hagytak ott kulcsostól, miután összevesztek amiatt, hogy hiányzott a kábítószerből.

Nos, portásunk kivett egy zsákkal az értékes áruból és odaadta a helyi rendőrőrs vezetőjének, azonban amíg ennek sikerült riasztani kollégáit, a szerbek visszajöttek és átpakolták az árut egy másik járműbe. A kiérkező rendőrök már csak egy rakomány WC-papírt találtak.

A vádirat szerint a csempészek két külön teherkocsival léptek le, egyiküket Buşteni-ban, másikat a Vaskapunál érték utol a rendőrök, de a drognak hűlt helyét találták. A román rendőrség szerint az egy tonnányi kokain még mindig az országban lehet, csak éppen fogalmuk sincs, hogy hol.

forrás:/foter.ro/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák