+ A | - a | Visszaállít
2019. júl.
18
  50 évvel ezelőtt indult el az Apollo-11 a Holdra
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Ötven éve járt először ember a Holdon, ebből az alkalomból több megemlékezést is tartanak a héten az Egyesült Államokban. Elsőként Neil Armstrong lépett a Hold felszínére, ő hét éve meghalt. Buzz Aldrin volt a második, ő még él, és azt mondta, nagy baj, hogy a tudomány megrekedt, már ami a holdraszállásokat illeti.Ötven évvel ezelőtt: Az első ember a Holdon

A Washington-emlékműre vetítették annak a 110 méteres rakétának a képét, amelyik az Apollo-11 legénységét szállította ötven évvel ezelőtt a Holdra. Így emlékeztek meg az amerikai fővárosban a történelmi eseményről.
Ebből az alkalomból állították ki hosszú idő után most először Neil Armstrong űrruháját is, amelyet az űrhajós a Holdra szálláskor viselt.

"Az a férfi, akin ez a szkafander volt, nemcsak tudományos eredményt ért el, hanem a nemzetünket sőt az egész világot összehozta" – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök az elsőként Holdat érő asztronautáról.
Neil Armstrong hét éve meghalt, két társa viszont még él. A 88 éves Michael Collins maga is részt vett a Cape Canaveral-i ünnepségeken. "Hatalmas teher nyomta a vállunkat. Tudtuk, hogy mindenki, a barátok és ellenségek is bennünket figyelnek, ezért a lehető legjobbat akartuk kihozni magunkból" – mondta az űrhajós.

A 89 éves Buzz Aldrin pedig a napokban azon lamentált, hogy a Holdra szállás óta nem történt fejlődés ezen a területen.
Az Apollo 11-et 1969. július 16-án lőtték fel a Kennedy Űrközpontból. Két asztronauta négy nappal később szállt le a Föld égi kísérőjén. A Holdra szállást a legtöbben fontos fejezetnek tartják az emberiség történetében, bár időről időre akadnak, akik megkérdőjelezik az esemény megtörténtét.

forrás:/atv/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. júl.
18
  Az amerikai légierő figyelmezteti az internetező fiatalokat, hogy nagyon veszélyes lenne megrohamozni az 51-es körzetet
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
Több mint egymillió ember visszaigazolt egy viccből létrehozott Facebook-eseményt, ami arra toboroz embereket, hogy szeptember 20-án megrohamozzák az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisát, ismertebb nevén az 51-es körzetet.Az esemény leírása szerint a résztvevők az UFO-tematikájú turistaközpontnál találkoznak, itt megbeszélik a bejutást, majd megrohamozzák a szigorúan őrzött létesítményt, hogy végre megnézessék maguknak a földönkívülieket.

Az amerikai légierő most azt közölte, látták a szerveződő eseményt, és figyelmeztetik az embereket, hogy a körzetet a légierő tesztekre és kiképzésre használja, így a belépés minden esetben nagyon veszélyes.
Az 51-es körzet a világ UFO-hívőinek egyik központi helye, ugyanis számtalan, földönkívüliekkel kapcsolatos történet és UFO-észlelés kapcsolódik a lezárt és őrzött zónához.

forrás :/VilagHelyzete/

kapcsolódó: Mert mindannyiukat nem tudják megállítani Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák