+ A | - a | Visszaállít
2017. márc.
10
  Villámokat figyelnek az űrből
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: Róza


A műholdas megfigyeléssel pontosabb előrejelzéseket kapunk a nagy viharokról.
Még január utolsó hetében írtunk arról, hogy a NASA és a NOAA által tavaly novemberben útnak indított új időjárási műhold megküldte az első felvételeket, amelyeken nemcsak Észak-Amerika, de még a Hold is felbukkant. A komoly minőségbeli eltérés mellett a viharok nyomon követése is előtérbe kerül, hiszen itt külön műszer figyeli a villámokat.


A műhold segítségével ugyanis most első alkalommal figyeljük geostacionárius pályáról a villámlásokat, amely elsősorban a komolyabb, akár emberéleteket is veszélyeztető viharok előrejelzésében, azok nyomon követésében jelent előrelépést. A NASA hivatalos közleménye szerint most ezen műszer is visszaküldte az első képeket, amelyeken jól láthatók a villámlások, illetve azok besorolása, a mellékelt energiaskála szerint. A felvétel ugyan még február közepén készült, a GOES-16 műholdon elhelyezett Geostationary Lightning Mapper (GLM) azonban innentől kezdve folyamatosan szolgáltatja azon adatokat, amelyekhez a szakemberek eddig nem fértek hozzá.A GOES-16 időjárási műhold (kép: Lockheed Martin/NOAA/NASA GSFC)

Ezen adatokat radarképekkel, illetve egyéb műholdas információkkal kombinálják, ebből próbálva következtetéseket levonni a komoly viharok várható mozgásával, erejük változásával, valamint a rendkívüli esőzések által előidézett árvízveszéllyel kapcsolatban. A villámlások pontosabb feltérképezése a tűzoltóknak segíthet a bozóttüzek feltartóztatásában és azok visszaszorításában, a tengeri viharok jobb megfigyelése pedig a navigációban jelent segítő kezet. Külön előny, hogy itt a felhők közötti villámokat is nyomon követhetjük, ezek ugyanis 5-10 perccel megelőzik a felszínt sújtó példányokat.


A GOES-16 műhold (amely csak sikeres fellövését követően kapta meg ezt a nevet) ezzel megkezdte munkáját, ezt pedig saját oldalán követhetjük nyomon.


forrás:/sg.hu/

kapcsolódó: A Sentinel-2B földmegfigyelő műhold március 7-én indul! Katt ide!
Csapadékfigyelő műhold indult Katt ide!
Új meteorológiai műhold Japánból Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. márc.
10
  Ki nyeri meg szombaton az ötös lottó jubileumi főnyereményét?...
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
szerző: nordi

Hatvan éves az ötös lottó... Hatvan év alatt nagyot fejlődött, de a konteósok se aludtak ez idő alatt, hiszen emlékszünk még a melegitett golyók kihalászásának az elméletére a kézisorsolásoknál, majd a különböző súlyú golyókra amit a gépi sorsolásoknál használtak előszeretettel a sorsolás szervezői, aztán jött a Lottó Rt. nagy vivmánya a hologram, ami a konteósok szerint csupán a manipuláció egyik színtje volt. De már ez is a múlt. Lássuk a jelent, természetesen a konteósok szemével....

Manapság az elménk befolyásolása már nem ismer lehetetlent... Gondoljunk csak vissza az Euróviziós táncdalfesztivál nyertesére Pápai Jocira, aki egy mezei teheteségkutató elődöntőjében is hősiesen elvérzett volna, de most egy egész ország rászavazott...

Hát ez nem semmi, pláne ha hozzátesszük, hogy ennek az országnak a nagyrésze cigánygyülőlő és rasszista...
Mi ez ha nem tudatmanipuláció? .. Hát ez nem az, kedves konteós társaim, hiszen Sztálin elvtárs óta tudjuk: Nem az számit ki kire szavaz, hanem az, hogy ki számolja a szavazatokat.

PápaiJoci, valószinüleg ő lesz a jubileumi ötös lottó nyertese is... mert a Joci mindent visz, de neki is van ellenfele, hiszen MészárosLőrinc, OrbánViki kedvenc viz-gáz szerelője is komoly esélyekkel indul a szombati tudatmanipulációs showban ....

Visszatérve az elménk magas szintű befolyásolására, na meg a 60 éves ötös lottó szombati jubileumi sorsolására, (amire már 1880 millió főnyereménnyel készült a társaság) bennünket konteósokat nem lehet megtéveszteni...
Mi már régóta tudjuk, a valóságban nincs is sorsolás... Szombatonként a társaság az MTV közremüködésével, néhány videóklipp társaságában kivetiti az éppen aktuális "nyerőszámokat" melyeket hetekig nem talál el senki, aztán ha megvan a "nyertesjelölt", kihúzzák a megfeleő számokat.
Egyszerű ez kérem, így biztos, hogy a pénz jó kezekbe kerül és vegűl eljut a megfelelő helyre...

De minket nem lehet átverni ... mi tudjuk mi történik, de mégis, mikor a főnyeremény milliárd fölött van, mi is ott koslatunk a sarki lottózó környékén és mikor nem figyelnek ránk, gyorsan leadjuk a matematikai alapossággal kitöltött szelvényeinket, majd lesunyt szemmel távozunk, abban reménykedve, hogy a legtökéletesebb gépezetbe is kerülhet pár homokszemcse és egyszer Joci vagy Mészáros helyett mi leszünk a nyertesek, mert az a néhány ezer millió nálunk is jó kezekben lenne....
(paramoral)

kapcsolódó: Valóban a Saul fia nyeri meg szombaton az ötös lottó főnyereményét ?... Katt ide!
Több mint 4 milliárd a lottó ötösön - de kit ment meg a kormány? Katt ide!
Mégsem a Questor nyeri meg a mai lottó ötöst Katt ide!
Most nem a Közgép, hanem a BudaCrash viszi a lottó ötöst Katt ide!
Ismét a Közgép viszi el a lottó ötöst ?... Katt ide!
A Közgép nyerte az lottóötöst is Katt ide!
Ma gazdára talál 3,23 milliárd forint - vagy mégse? Katt ide!
Péntek 13, avagy mihez kezdenél 3 milliárd forinttal? Katt ide!
Így élhető túl a lottóötös Katt ide!
Imádkozzunk, nehogy ötösünk legyen a lottón! - Ma 2,88 milliárd tönkretesz valakit... Katt ide!
Veszélyes a 2,5 milliárdos lottónyeremény? Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. márc.
10
  A WikiLeaks szerint a CIA még az okostévéken át is kémked
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: Róza
A WikiLeaks ismét nagyot robbantott, elérhetővé tették ugyanis a Vault 7 névre keresztelt dokumentumcsomag első részét, amely bepillantást enged a CIA (Központi Hírszerző Ügynökség) által alkalmazott technikákba és azok alkalmazásába. Mindent feltörnek amihez hozzáférnek; az Apple nyugtatni próbál, a többi gyártó viszont szűkszavúan reagált az anyagra.

A Londonban nyilvánosságra hozott több mint nyolcezer titkosított információ arról szól, hogy a CIA milyen eszközöket használ hírszerzésre, hogyan alakít át például okostévéket és okostelefonokat lehallgató berendezésekké, vagy milyen módszerekkel veszi át az uralmat számítógépek fölött. A szervezet Twitter-hírfolyamában elolvasható részletes anyag számos népszerű terméket és szoftvert említ meg, amelyek nulladik napos, vagyis még a gyártó által sem ismert hibát tartalmaznak, ezt pedig a CIA az elmúlt másfél évtizedben minden egyes alkalommal igyekezett kihasználni, hogy megfigyelje a számukra érdekes személyeket. A kiszivárogtatás a CIA Center for Cyber Intelligence központjából ered, ezt a Wall Street Journal azóta visszaigazolta, az anyagban felsorolt nevek így azonnal aggodalomra adnak okot.

Julian Assange (forrás:Getty)

Az ügynökség ugyanis nemcsak mobil- és okostelefonokat, hanem számos egyéb megoldást, így például okostévéket, asztali számítógépeket, routereket, illetve vírusirtó szoftvereket is igyekezett feltörni, ezzel egy időben pedig több népszerű, biztonságosnak tartott üzenetküldő alkalmazást (Confide, Signal, Telegram, WhatsApp, stb.) is kompromittáltak.
Szóba jön itt a mikrofonok és beépített kamerák távolról történő aktiválása, személyes adatok eltulajdonítása, az adott személy nyomon követése, hozzátéve, hogy a frankfurti amerikai konzulátus a CIA hackereinek európai központja, ahonnan nemcsak a kontinenst, de a Közel-Keletet és Afrikát is célba veszik.

Heather Fritz Horniak, a CIA egyik szóvivője az anyag kapcsán a sajtónak nyilatkozva leszögezte: "az amerikai közvéleménynek van oka aggodalomra a WikiLeaks valamennyi publikációja miatt, mert ezeknek az amerikai hírszerzői közösség azon képességének megváltoztatása a céljuk, amellyel megvédhetik Amerikát a terroristáktól és más ellenségeitől".

A szóvivő emlékeztetett rá, hogy a CIA-nak nincs joga bárkit is megfigyelni az Egyesült Államokon belül, s hozzátette: "ezt nem is teszi".
Fritz Horniak hangsúlyozta, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség feladata a külföldön történő hírszerzés, annak érdekében, hogy megvédje az Egyesült Államokat a terroristáktól, az ellenséges államoktól és más ellenségeitől.
A CIA szóvivője viszont nem tért ki arra, hogy a hírszerzés hitelesnek tartja-e a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott dokumentumokat.illusztráció (Brendan Smialowki / AFP / Getty Images)

Az érintett gyártók közül az Apple szólalt meg elsőként, ők kiemelték, hogy a felmerült biztonsági hibák legtöbbjét már korábban befoltozták – ez nem túl meglepő, tekintettel arra, hogy az első fejezetben leginkább a régebbi technikákat sorolják fel. A Samsung (amely többek között okostévéi révén jön itt szóba) kihangsúlyozta, hogy ők is kiemelten kezelik a felhasználók biztonságát, ezért megvizsgálják a kérdést, a Microsoft pedig hasonló mondattal intézte el a kiszivárogtatást, leszögezve, hogy áttekintik az anyagot.

Külsős szakértők ezzel egy időben figyelmeztetnek, hogy itt nem tömeges megfigyelésről van szó, a titkosítási eljárások ugyanis továbbra is működnek, ez pedig túlságosan megemeli a költségeket. Mi több, a CIA (az NSA-val ellentétben) szinte mindig az előre kiválasztott célpontokat támadja, esetükben tehát nem az előzetes szűrés és nagy tömegek megfigyelése a legfontosabb szempont. Éppen ezért az említett üzenetküldők alkalmazása továbbra is ajánlott – az más kérdés, hogy a WikiLeaks szerint ez mindössze a jéghegy csúcsa, hiszen a rendelkezésre álló anyagok 99 százalékát még nem osztották meg a nagyközönséggel.

A The Washington Post szerdán este arról számolt be, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a kiszivárogtatók "levadászására" készül, meghatározandó, hogyan jutott a Julian Assange alapította portál a dokumentumokhoz.


forrás:/sg.hu/

kapcsolódó:11 millió tévéről derült ki, hogy kémkedett tulajdonosa után Katt ide!
Közzétette a CIA-igazgató személyes adatait a Wikileaks Katt ide!
Nem engedik netezni a WikiLeaks-alapítót Katt ide!
WikiLeaks: bizony UFO-król is szó van Katt ide!
A Snowden akták önálló élete Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák