+ A | - a | Visszaállít
2017. márc.
04
  Csillagok bölcsője
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: Róza

szerző: Bagi László

Az NGC 1333 jelzésű reflexiós köd igazi csillaggyár a Perseus csillagképben, ahol jelenleg is születnek csillagok.

Legújabb fotómon a Perseus csillagkép egyik halvány ködösségét örökítettem meg. Az NGC 1333 egy nagyobb csillagkeletkezési régióban található reflexiós-köd. Kékes színét központi csillagának és a körülötte lévő pornak köszönheti – amit látunk, az visszavert csillagfény.Perseus csillagkép, NGC 1333 reflexiós-köd. A képhez felhasznált expozíciók Öcsödön és Ágasváron készültek. A távcső 200/800-as Newton asztrográf, a fényképezőgép: Canon 600D, 250×6 perc expozíció ISO 800 érzékenység mellett. (szerző: Bagi László, Magyar Csillagászati Egyesület )

Ez a sejtelmes égterület megközelítőleg 1000 fényév távolságra található Földünktől. A régió igazi “csillagbölcsőde”. Sok-sok fiatal csillag otthona az NGC 1333 és környezete. A végleges fotó 25 órányi felvétel eredménye, amelyet hat éjszaka alatt gyűjtöttem össze.


forrás:/csillagaszat.hu/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. márc.
04
  Bármely felületből virtuális felhasználói interfész lehet
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: Róza
A Bosch lézerprojektora tetszőleges felületet rugalmas, virtuális felhasználói interfészé alakít át.

A Bosch bemutatta a BML050 nevű új, lézeres mikroszkennerét. Segítségével háztartási berendezésekhez, táblagépekhez, szociális robotokhoz, integrált projektorokhoz, kiterjesztett valóság alkalmazásokhoz és HUD-okhoz készíthetők interfészek.

Ezáltal ezek a készülékek intuitív és felhasználóbarát módon kommunikálhatnak az emberekkel, hogy a funkciók integrálhatók legyenek a mindennapokba. A megoldás kiváló képminőséget és fókuszmentes vetítést tesz lehetővé.

Az új termék interaktivitását egy fotodióda biztosítja, amely képpontról képpontra méri a visszavert fényerőt, így nincs szükség kalibrálásra.


A Bosch Sensortec a legfontosabb operációs rendszerekhez kínál támogatást és az év második felétől lesz elérhető. Stefan Finkbeiner, a cég vezetője közölte, hogy a dolgok interneténél nem csupán az a fontos, hogy miként kommunikálnak egymással az egyes eszközök vagy hogyan észlelik a környezetüket, hanem egyre inkább arról is, hogy az emberek és a technológiák miként lépnek kapcsolatba egymással. A lézerrel kivetített virtuális interfészek ehhez kínálnak új megoldásokat.


forrás:/sg.hu/


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. márc.
04
  Nemsokára megnyílik az Apple Park
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: Róza


Immár hivatalos, hogy áprilisban nyit az Apple új campusa, az Apple Park, és megkezdődik a dolgozók beköltözése.
Megszokhattuk már, hogy egy lelkes YouTube-ozó minden hónap végén felküldi drónját az Apple épülő főhadiszállása fölé, hogy onnan helyzetjelentést adjon. Íme a február végi, de már márciusi dátumot viselő felvétel.


Persze lehet, hogy ezzel még nem ér véget Matthew Roberts önként vállalt, az építkezést drónvideókkal megörökítő küldetése, tavasszal ugyanis még nem lesz százszázalékosan kész az új főhadiszállás. A Steve Jobsról elnevezett auditóriumot például csak az év második felében fogják átadni.Helyükre kerültek viszont a garázs feletti napelem panelek, és majdnem kész a jellegzetes körgyűrű épület, amelynek belső részébe egyre több fa kerül.


Gőzerővel folynak a területen a befejező földmunkák, és máshova is ültetik egymás után a fákat. A legtöbbet talán a fitnesz-központ változott az elmúlt hónapban, és a kisebb létesítmények is már lassan elkészülnek.


forrás:/hvg.hu/


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák