+ A | - a | Visszaállít
2014. okt.
24
  Büdös van a Csurjumov-Geraszimenko üstökösön
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
Istálló- és záptojásszagra, valamint alkoholra emlékeztető bűz keveredik egyéb kellemetlen szagokkal a Csurjumov-Geraszimenko üstökösön - közölte a Berni Egyetem, amelynek Rosina nevű spektrométere augusztus óta elemzi az égitest gázokból és porszemekből álló csóvájában talált molekulákat az üstököst kísérő Rosetta európai űrszonda egyik mérőműszereként.

A svájci egyetem Center for Space and Habitability (CSH) nevű intézete csütörtökön tette közzé a mérések első eredményeit, amelyek szerint az észlelt molekulák sűrűsége meglehetősen csekély, sokféleségük azonban "meglepően" nagy.

A Csurjumov-Geraszimenko szaga erősen átható, benne megzápult tojások szaga (kénhidrogén), istállószag (szalmiákszesz) és a formaldehid fanyar, fojtogató szaga keveredik a mérgező ciánsav keserűmandula-illatával. Ehhez tegyünk hozzá csipetnyi alkoholbűzt (metanol), a kén-dioxid ecetes aromáját, egy keveset a szénszulfid édeskés és aromás illatából, és megkapjuk az üstökös "parfümjét" - közölte Kathrin Altwegg kutatásvezető.

Bármilyen bűzlő is ez az illategyveleg, tudományos szempontból rendkívül jelentős a Naprendszert alkotó anyagok eredetének, a Föld létrejöttének és az élet eredetének a vizsgálatához - hangsúlyozta a svájci kutató.

Az üstökös még több mint 400 millió kilométerre van a Naptól, de ahogy közeledik hozzá, egyre több anyagot bocsát ki magából a felmelegedés hatására, így a közeljövőben várhatóan még több molekula vizsgálatára nyílik lehetőség.

Több mint egy évtizedes vándorlás után a Rosetta űrszonda augusztus elején állt pályára az üstökös körül, amelyet elkísér útjára legalább 2015 augusztusáig, amikor az égitest a legközelebb kerül a Naphoz. A tervek szerint novemberben leszáll az üstökös magján a Philae nevű robotlaboratórium, ami az első ilyen jellegű manőver lesz az űrkutatás történetében.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. okt.
24
  A rezonancia törvénye
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
szerző: Horváth Gabriella Tek Kineziológus

Ami vagy, azt kapod. Amit szeretnél, olyan legyél.
Ha eleged van abból, hogy sikertelen, boldogtalan az életed, akkor tegyél ellene.
Az jó, ha pozitívan gondolkozol, de önmagában nem fogja megoldani az életed.
Hiába mondogatod, hogy sok pénzed van, ha szemmel láthatóan nem tudod befizetni a csekkjeidet. Azt is hiába ismételgeted, hogy türelmes vagy, ha minden pillanatban fel tudnál robbanni attól, hogy miért nem történnek a dolgok.


A megoldás, ami járható, és segít, a célkitűzés utáni figyelem. Az első és legfontosabb, hogy hozd meg a döntésedet.
- Elegem van a panaszkodásból, ezt és ezt szeretném..!

Majd ezt követően fókuszod helyezd a jelenre. Ahhoz, hogy jó dolgokat vonz be, jó dolgokat kell érezned, jól kell érezned magad. Ehhez hiába képzeled azt: Jól vagyok, nem fog működni. Tudatos, célratörő, kitartást igénylő munka kezdődik.

Első feladat, hogy a jelenbe kerülj! Ne a múlt árnyait nézegesd, és ne is a jövő szellemeit. Nézd meg MOST, hogy mi van, amivel rendelkezel! Örülj annak, amid van! Így már le is veszed a fókuszod a rosszról, és meglátod életed adottságait. Ettől öröm tölt el, és máris örömteli rezgéseket küldesz ki a teremtésnek.

Semmi értelme máshoz viszonyítanod magad.

Tudd, hogy a másikat egyáltalán nem érdekli, hogy te hogy vagy. Ő is a maga gondjaival van elfoglalva. Magadra figyelj, és lásd meg életed örömeit, és máris boldog ember vagy.
Ha vannak céljaid, minden nap tegyél értük. Érezd meg az elégedettség boldog érzését, ezzel elkezded becsülni magad, és újra csak jól érzed magad. Ha sikerül elérned oda, hogy egyre többet érzed jól magad, mint rosszul, akkor a rezonancia törvényének megfelelően a jó dolgok kezdenek veled szembejönni.

Az ütemet magad határozod meg. Az, ami valakinek egy ugrás, lehet, hogy neked mérföldeket jelent. Ettől te nem vagy kevesebb, és ő sem több. Csak mások vagytok.
Te a te életeddel foglalkozz! Magadért tegyél, magadat hangold. Épp egy nagyon kedves kollégámmal beszéltük a héten: Ha jól vagyunk, akkor minden megoldódik körülöttünk. Aki ezért nem tesz, az a sikert se várja el! Tenni, tenni és tenni kell!

forrás:/lelekhang/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. okt.
24
  A túl sok kávé árt a férfiak nemzőképességének
Kategória: Életmód - Közzétette: fulldragon
A bostoni Massachusetts Általános Kórház kutatói kimutatták, hogy a kávéban lévő koffein molekuláris szinten árthat a spermának. A tudósok a kórház mesterséges megtermékenyítési programjában 2007 és 2013 között részt vevő 105 férfi esetét vizsgálták, akiknek átlagéletkora 37 év volt.


A túl sok kávé árt a termékenységnek: napi kettő vagy több csésze erős kávé radikálisan csökkentheti a férfiak esélyét a gyermeknemzésre amerikai kutatók szerint.
A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a napi két vagy több csésze kávét fogyasztó férfiaknak csupán 20 százalék esélyük van gyermeket nemzeni mesterséges megtermékenyítés esetén. Ezzel szemben azok, esélye akik egy csészénél is kevesebb kávét fogyasztanak, majdnem 52 százalék.

Egy adag eszpresszó kávé nagyjából 100 mg koffeint tartalmaz. Azoknak a férfiaknak van a legkevesebb esélyük az apaságra, akik 265 mg vagy ennél is több koffeint fogyasztanak naponta.

A tanulmány a kávé mellett vizsgálta az alkohol hatását is a férfiak termékenységére.

A meglepő eredmények szerint azok a férfiak, akik egy este megisznak másfél pint (nagyjából háromnegyed liter) sört, több mint kétszer nagyobb eséllyel lesznek sikeresek mesterséges megtermékenyítés esetén, mint azok, akik egyáltalán nem isznak alkoholt.

"A magas koffeinfogyasztás a férfiak esetében csökkenti, míg az alkoholfogyasztás növelheti a párok esélyét a klinikai terhesség elérésére" - jelentette ki Anatte Karmon, a kórház szülészorvosa.

Karmon figyelmeztetett az egészséges életmód fontosságára is. "Bármi, ami jó a szívnek, jó a termékenységnek is" - rögzítette. A tanulmány szerint egyébként sem az alkohol, sem a koffein nem hatott a hímivarsejtek mennyiségére, alakjára vagy mozgékonyságára. Ennek ellenére mégis kimutathatóan hatással voltak a fogantatás esélyeire.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. okt.
24
  Távolsági csúcsot döntött a vonósugár
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
Az új rekord a parányi tárgyak elhúzására képes sugár esetében 20 centiméter, ami kifejezetten kevésnek tűnhet, mégis százszorosa a korábbi kísérletekben elérteknek.
A tórusz alakú lézer kétirányú, nem csak vonzani, de taszítani is képes a tárgyakat. Lehetséges jövőbeli alkalmazásai között az űrhajók bevontatása mellett megemlítik a légköri szennyezőanyagok tanulmányozását, vagy a kényes részecskék kinyerését egy adott közegből.


A korábbi vonósugár kísérletek a fény részecskéinek, a fotonoknak a lendületét használták ki a mozgás átadására. A legújabb megoldás, melynek részleteiről a Nature Photonics szaklapban számolnak be, a részecskéket és a körülöttük lévő levegőt felhevítő lézer energiáján alapul.

A canberrai Ausztrál Nemzeti Egyetem (ANU) kutatói egy úgynevezett üreges lézersugarat alkalmaztak laboratóriumukban. A lézerrel, ami csak a pereménél fényes, míg a közepe sötét, üreges, megközelítőleg egyötöd milliméter átmérőjű üveggömböket mozgattak.

A részecskék megrekedtek a sugár sötét közepében, ahol a lézer energiája hatást gyakorol rájuk, végig haladva a felszínükön, az elnyelődési pontokon úgynevezett hotspotokat hozva létre. A hotspotokba beleütköző levegő részecskék felhevülnek és ellökődnek a felszíntől, ezáltal a manipulált részecske az eredetivel ellentétes irányú mozgást vesz fel. A lézersugár polaritásának, vagyis a fényhullámok rezgési irányának megváltoztatásával a kutatóknak sikerült úgy változtatni a hotspot elhelyezkedését, hogy általa irányíthassák az üveggömböket. "Egyenletesen mozgathatjuk egyik polarizációtól a másikig, ezzel tetszés szerint megállíthatjuk, vagy megfordíthatjuk a részecskét" - magyarázta a tanulmány szerzője, dr. Cyril Hnatovsky.

Az alkalmazott technika sokoldalú, mert egyetlen sugár kell az objektumok vonzásához vagy taszításához. A kutatók szerint a hatás felnagyítható. "Mivel a lézer nagy távolságokon is megőrzi a sugár minőségét, akár méterekről is működhet. Laboratóriumunk nem volt elég nagy ahhoz, hogy ezt demonstráljuk" - tette hozzá dr. Vladen Shvedov, a tanulmány társszerzője.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. okt.
24
  Két évig tettette egy férfi, hogy kómában van
A színjátékkal próbálta elkerülni, hogy megbüntessék idős szomszédja kifosztásáért.
Az orvosokat és a hatóságokat is sikerült két éven át átvernie egy negyvenhét éves brit bűnözőnek. Alan Knight összesen negyvenezer fontot, vagyis nagyjából tizenöt és fél millió forintot csalt ki és lopott el idős szomszédjától, majd kómásnak tettette magát, hogy megússza a felelősségre vonást a tetteiért – írja a brit Metro.


A férfi, az őt „ápoló” felesége segítségével játszotta el, hogy egy otthoni balesetben elszenvedett nyaksérülés miatt deréktól lefelé lebénult, majd vegetatív állapotba esett.

A férfi állapotára hivatkozva a bíróság folyamatosan halogatta a büntetőügy tárgyalását, mindaddig, amíg ki nem szúrták Kinghtot, vásárlás közben, egy szupermarket biztonsági kamerája által rögzített felvételen. Később egy autópálya kameráján keresztül is látták a férfit, amikor hazafelé tartott egy tengerparti nyaralásról.

Amikor a rendőrök közölték a férfival, hogy mindenképpen meg kell jelennie a bíróság előtt, a felesége azt válaszolta, hogy rosszabbodott a férje állapota, ezért kórházba szállították. Az orvosok rajta tartották a szemüket az álbeteg Kinghton, így többször is látták, hogy az állítólag kómás, nyaktól lefelé béna férfi felkel, az arcát dörzsöli, eszik és írogat.

A család azonban minden bizonyíték ellenére kitart a Knight betegségének sztorija mellett: a tárgyalásra a felesége tolószékben gurította be a látszólag eszméletlen férfit a tárgyalóterembe. A bíróság 19 rendbeli lopás és csalás miatt fogja elítélni a férfit. A bíró jelezte, hogy a következő hónapban börtönbüntetést fog kiszabni rá.

forás:/hir24/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák