:: Fórumok :: Saját alkotások :: Köpködő (politikai fórum)
 
<< Előző téma | Következő téma >>
magyar politika
Oldal:   <<      
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, Róza
Szerző Üzenet
fulldragon
p jan 25 2013, 03:02

Regisztrált tag #35
Regisztrált: v júl 04 2010, 02:40
Üzenetek: 593

Orbán, a kátyúlovas


Meglepő fordulat van, hálelúja, bátraké a megnövelt esélyű szerencse, jippiájé, hurráéljen, járatlan utat ki nem hagyjuk, az aszfaltozott autópálya a hanyatló nyugat ópiuma! - írta ez a mi Gyurink a héten a tőle már megszokott párhuzamos világ értékelésben, és azt kell mondjuk most legalább részben igaza van. Tényleg van egy kis szerencsénk, mert a úgy álltunk a költségvetéssel megint fejre, mint az egyszeri szegény ember aki a háromlépcsős becsületsüllyesztőből kifelé megbotolva beleáll arccal a sárkaparóba, de nem törik ki a nyaka. Ám aggodalomra semmi ok, a kormány Audik bírják a gyűrődést járatlan úton is, legfeljebb kicsit hamiskás a mosoly az eltört rúgójú ülésből vigyorogva.

Sebaj, ami nem rázza ki a vese, epe és fogtömést az megerősít! - tartja a kormánybölcsesség, legjobb gondolatok kátyús nyomvájú taposás közben jönnek a szerencsével együtt. Arra meg most éppen szükség lesz, mert Gyurka akár hányszor a telefonhoz nyúl abból baszás lesz. Nekik - és az országnak - meg, nekünk - és a következő kormánynak - meg rá. Végül is annyi mindent kifizettünk már nekik, miért pont a telefonszex számláját ne állhatnánk? Hiszen csak tucatszor mondták el az ágazati különadóként kivetett sarcara is, hogy sarokban térdelés lesz belőle, hiába szóltak itthonról is tavaly, hogy nem kéne ismét felpofoztatni magunkat, az unortodox vágynak - és az állandó kötelezetteségszegési eljárásnak - ki tudna ellenállni?

Aggodalomra továbbra sincs ok, sőt. Szerintem Viktor még a héten bejelenti, hogy a telefonszex számláját is majd az állami beruházásként megvalósuló e-útdíjból fogjuk fedezni legrosszabb esetben, höjje aki ezt nem látja. Hogyhogyhogy? Ha az Állami Közgépvállalat hídelemet tud gyártani, akkor műholdat és műholdas nyomkövető rendszert is össze tud kendácsolni valahogy. Igen, ultrarövid határidőre akár, ez egészen nyilvánvaló. Már be is jelentette a simicska minisztérium beszélő feje, hogy naná, lesz közbeszerzés, központosított, amivel a "közbeszerzéseket" lacafacázás helyett néhány nap alatt le lehet zavarni. Meglesz itt minden időre kérem, hisz vak turul is találhat kitaposatlan légifolyosót, ha szerénysége alázatossággal, kíváncsisággal és optimizmussal párosul. Ez lebegjen a szemünk előtt és "szakítsunk a mély magyar pesszimizmussal", hogy a 2013-as költségvetés 24 nap alatt megdöglött.

forrás:/obanlapjarolkitiltottaktarsasaga/
Vissza az elejére
Róza
h jan 28 2013, 12:50

Regisztrált tag #122
Regisztrált: h febr 14 2011, 09:30
Üzenetek: 168
forrás:Erdély ma: 2013.01.25. Katt ide!

Trianontól Őszödig – avagy a pestises hullák bedobálása Erdélybe – AUDIÓ

Középkori krónikákban olvashatjuk, hogy annak idején amikor a tatársereg végighömpölygött Európán nem egy esetben igen drasztikus (de hatásos) cselt alkalmazott az ellenséges városokkal szemben, éspedig pestisben elhunyt, pestissel fertőzött katonák hulláit dobáltatták be a várfalakon át a leigázandók közzé.

A pestisek hullák meg is tették a magukét, s nem egyszer nem is a mongolok nyilai, hanem ezek a fertőző, oszló hullák bizonyultak a leghatásosabb fegyvereknek városállamok, népek elpusztításában, leigázásában. Nos, ez a hasonlat jutott ma eszembe, amikor a reggeli hírekben Gyurcsány Ferenc volt magyar szocialista miniszterelnök ismételten, a héten immáron sokadjára a Kossuth rádió reggeli műsorában is elmondta, hogy igenis hiba volt az elcsatolt részekre szorult magyarságnak visszaadni a magyar állampolgárságot, s az, hogy az önhibájukon kívül nemzetből kirekesztettekké vált határon túliak szavazati jogot is kapjanak, az már egyenesen felháborító, jelentette ki az őszödi linkmájszter.

Igaz, jelentgetett ő más figyelemre méltó dolgokat is mostanában ki, így például azt, hogy a trianoni paktum „jogos politikai megoldás" volt, ami standapityere azt jelenti, hogy azoknak volt igazuk, akik Erdélyt és a többi elcsatolt részt elvették a magyaroktól, s az ott élő magyar nemzetiségű lakosságot az idegen „honfoglalók” kényére kedvére kiszolgáltatták. A gyalázatos, a magyar történelemben mindeddig példa nélküli kijelentés minden vita nélkül a haza és nemzetárulás kategóriájába esik, s mint ilyen szebb időkben főbelövéssel „jutalmazták” az ilyesmit.

Hej, azok a régi szép idők, sóhajtok fel ilyenkor, pedig aki ismer, tudja, nem vagyok egy vérszomjas teremtés, de igenis vannak helyzetek, amikor nem használ a szép szó, az emberség, az igazság s ilyenkor Jézus urunk is bottal, kötélkorbáccsal verte ki a kufárokat a templomból. Az sem vigasztal, hogy többen esküsznek arra, hogy Gyurcsány Ferenc bolond. Nem érdekelnek a modern pszichológia tanai szerint kiállított kórismék sem, mert ez nem érv, hiszen tudnivaló a közösségre veszélyes bolondoknak a zártosztályon a helyük és nem a parlamentben, a politikában, a nyilvánosság előtt!

Gyurcsány Ferenc figurája kapcsán ki kell jelentenem, értékrendem szerint, én nem nevezhetem őt sem nemzet sem hazaárulónak, ugyanis nem tartom sem magyarnak, sem olyasvalakinek akinek bármilyen emberséges köze volna a magyar hazához. Nemzetáruló csak az lehet, aki része az adott, elárult nemzetnek, és lássuk be Gyurcsányt ilyesmivel vádolni egyszerűen szürrealizmus!

A jelenséget tanulmányozva, felötlött bennem a kibúk-űzés vagy a keresztény exorcizmus lehetősége is, aztán rájöttem, ez az a verziója lenne az ördögűzésnek mikor egy veder szenteltvíz sem lenne elég s az ördögűzőnek a vederrel is jól fejbe kéne, verje a megszállottat. Tovább analizálva ezt a bűzlő mintát (ejtsd gyurcsányferenc), melyet Magyarország elmúlt években történt históriájából vettem, percek alatt meg kellett állapítanom, nem élő, lelkes teremténnyel, nem egy emberrel állunk szemben, hanem egy kitenyésztett, funkcionálisan bevethető pszicho-fegyverrel, melyet a magyarországi gyarmatosítók isten` vagy sátántudja milyen agymosások, manipulálások révén tenyésztettek ezzé, ami, magyarokra lövet, hazát árul, erdélyieket köp szembe s az országcsonkolást is jogosnak tartja.

Elemzéseim tükrében én ehejt kijelentem, Gyurcsány Ferenc nem más, mint egy pestissel fertőzött hulla, amihez hasonlókat anno a mongolok dobáltak be a leigázandó várakba, hogy ott pusztulást és káoszt terjesszenek s ezáltal megtörjék a várbeliek ellenállását a hódítókkal szemben. Először a magyarországi „várba” dobták be a Cion et Company nagymesterei a fertőző erkölcsi hullát, majd miután ott valahogy (az anyaszervezet ősi immunitása okán) mégsem okozott teljes agyhalált és tudatmódosulást ez a politikai toxin, hát most, gondolták próba szerencse, bédobták volna ide nekünk is.

Trianontól Őszödig az országhatárok megrajzolásakor ugyanis mindig ugyanazok manipulálták a ceruzahegyét a térképeken, akik hasonló politikai kórságokat tenyésztenek ki s ráültetik a nép, a nemzet nyakára. A kérdés most az, hogy mit is tehetünk mi itt Erdélyben a ránk fogott pestises hulla (ejtsd. Őszödi Fletó nevű bacilus) ellen? Elsősorban nem ijedünk meg és nem maradunk közömbösek. A mi transsylván immunrendszerünknek ugyanis sikerült megőrizze a magyar szót, a magyar lelket sok más baj mentén is. És lehet az anyaországiak közül sokan fel sem fogják, hogy nekünk Trianon óta micsoda keresztet kellett, kell cipelnünk, magyarságunk miatt, de erdélyi törzsem népe, ne feledjétek, lehetséges, pont ennek a keresztnek a cipelése erősítette és őrizte meg gerincünket és lelkünket! Úgy vélem, nincs mit szépíteni a csúfat, nevén kell nevezni az árulót és tolvajt. Kiverni a sakálként settenkedő kufárokat Erdélyből.

A másik dolog, amire fel szeretném hívni a figyelmeteket, a magyar honosítások kapcsán az, hogy egyetlen percig ne úgy gondoljatok erre, hogy nekünk volt, van elsősorban szükségünk erre, hiszen mi bizonyítottunk! Isten és emberségünk, nagyapáink, apáink erejével bebizonyítottuk, hogy mi honosítás nélkül is magyarok maradtunk itt, a Hargita regéje ma is él, és a csillagösvényeken ma is a mi lovunk patkója szikrázik! Az az egyszerű valóság, hogy a honosításokkal kapcsolatban ki kell, mondjam, szegény, gyarmatosított Magyarországnak van ránk szüksége, mint egy rabláncra vert, de láncait már szaggató anyának, az elrabolt, de életbe maradt gyermekei segítségére!

Lelketek, lelkünk rajta segítünk e vagy sem, a megkínzott, meggyalázott, idegen igát nyögő anyaországnak a láncok leverésében, a gyarmatosító hiénák elkergetésében. Mert lehet , hogy minket sokan lerománoznak onnan, de akik nem teszik ezt, akik soha nem tagadtak meg bennünket, azok megérdemlik, hogy segítsünk nekik most eltakarítani a rájuk bedobált pestises hullákat, hiszen bebizonyosodott Attila vére immúnisabb itt Erdélyben mint bárhol máshol… Ez van. Így jártak velünk, testvéreim. És az sem mindegy, hogy ránk nézve is egészségtelen a pestisgyártó gazemberek közelsége… Hát gondolkodjunk el, míg helyén a lelkünk, eszűnk, netán a bicskánk… segítünk e megrabolt országanyánknak elkergetni azokat, akik szerint mi is jogosan megérdemeltük a trianoni országcsonkolást… ?

szerzö:Szőke Mária Magdolna

Hallgassa meg a Kossuth Rádió 180 perc című adásában elhangzott összeállítást!

Kommentek:

Nyilas írta (2013.01.28. 07:13:06)
Kedves Lacibácsi.
Nem tudom, hogy el tetszik e olvasni az erma cikkeit is, vagy csak hozzászólsokat ír.
Ott található a cikk alatt minden esetben, hogy honnan vette át a cikket az erma.
Meg néha publikációkat is közöl.
Ha olvasná is a kurucinfót nem csak síknáci véleményt mondana róla, akkor észre vehette volna, hogy minden cikk alatt szerepel, hogy honnan vette át az odal.
Meg néha publikációkat is közöl.

kekegbolt írta (2013.01.28. 06:29:02)
Egyetertunk Toducz ur,minden ugy van ahogy on leirta...Egyebkent mondjuk meg oszinten,hogy nem rozsas a helyzetunk,a magyarok helyzetere gondolok barhol eljenek is!!Sokmindennel elkestunk!!!Es ahogy latom a mozgolodast korulottunk felek 2014-tol!!

Szigeti Abraham írta (2013.01.28. 00:53:35)
Az a helyzet, hogy egy világméretű zsidó összeesküvés nem létezését, egyszerűen lehetetlen minden kétséget kizáróan bizonyítani, hiszen az már definíció szerint is egy rejtett projekt, ráadásul kellőképpen befolyásos szereplőkkel, akik képesek manipulálni a rendelkezésünkre álló információt. Következésképpen, aki nagyon hinni akar benne és folyamatosan keresi mintákat a történelem zavaros forgatagában, az mindig fog találni elegendő „bizonyítékot", hogy tovább táplálhassa antiszemitizmusát. Valami rossz dolog történt velünk? Biztos a zsidók voltak! Ez a nagy előnye a háttérben láthatatlanul tevékenykedő ellenségnek. Nehéz ellenbizonyítékokat felsorakoztatni. Ennyi erővel (megint) démonokra is kenhetnénk a világ problémáit.
Miért pont a zsidók? Jó kérdés. Az antiszemitizmusnak komoly hagyományai vannak. Talán a korai keresztény Európa más vallásokkal szembeni intoleráns hozzáállásban kell keresni a választ. Lehet, hogy ma már elsősorban nem Jézus gyilkosaikként utáljuk őket, de hát mint tudjuk, a gyűlölet egy dinamikus erő. Minek új ellenséget keresni, ha a régit újra lehet hasznosítani?

Erdély1, az én kérdésem a következő: egyáltalán el tudna képzelni valamilyen érvet vagy bizonyítékot, amit Ön hajlandó lenne elfogadni? Gondolkozzon el ezen jó mélyen. Ha a válasz nemleges, akkor szerintem nincs amiért folytassuk a tárgyalást.

Benjamin Freedman nem válik automatikusan megbízható forrássá, azáltal hogy zsidónak született. Talán magyar még soha nem beszélt a hazája ellen? Ne felejtse el, hogy egy politikusról van szó, és egyezzünk meg abban, hogy azoknak nem érdemes minden szavát kézpénznek venni.

Amúgy nem vagyok zsidó és nem ez az igazi nevem Csak az előre jól kiszámítható reakciók miatt választottam.

Lacibá írta (2013.01.27. 23:57:21)
Persze, mindenki próbálja a maga szempontjait érvényesíteni. Én nem is írok egyértelműen elfogult helyeken, itt lehet véleményeket többé-kevésbé civilizáltan ütköztetni. Erre szükség van.
Az internetnek az a veszélye, hogy névtelenül lehet bármilyen manipulált anyagot elhelyezni, a felelősség teljes kizárásával. Ezért semmit sem szabad készpénznek venni, meg az ellenkezőjét sem. Ez érvényes audio és videó anyagokra is. Aki látta a Gyűrűk Urát, az tudja, mire képes a mai technika.
A média, az említett címek is, nem mentes akár tulajdonosi, akár szerkesztői befolyástól. De ezek az értékítéletek relatívak, kortól, környezettől függnek. Amikor úgy 25 évvel ezelőtt hozzájutottunk egy-egy becsempészett Népszabadság-hoz vagy HVG-hez, rongyossá olvastuk, mert ez volt a szabadság szava ahhoz képest, ami a romániai sajtóban volt. Dehogy szidtuk kommunista meg ballib sajtónak (akkor nem is létezett ez utóbbi szó a magyarban).
Ami engem illet, hát kb. 1880-ig visszamenőleg csak székely felmenőimről tudok. Hogy azelőtt mik lehettek, azt Erdélyben senki sem állíthatja bizton. Jártak itt kozákok, osztrák katonák, vallon zsoldosok, Mihály balkáni martalócai, tatárok stb. De bekavarhatott akár egy jóképű cigánylegény is (bár ezt nem hiszem, mert zenei tehetségem kb. nulla).
Internet előtt sokat olvastam, azokat a könyveket névvel, kiadó megjelölésével adták ki. Biztos volt köztük egyoldalú, hol egyik, hol másik szereplőt szeplőtelen szűzként, míg ellenfelét sátánként beállítani akaró is. De több féle forrásból csak kialakult egy kép. Segítségemre van, hogy 6-8 nyelven értem, amit olvasok (nem, a héber nincs köztük...) Most már tudom, hogy nincs olyan ember, aki mindent helyesen tud, és nem is lesz. De meg merem magamnak engedni, hogy polkorrekt módon egyszerűsített gondolkodásúnak nevezzem azt, aki minden bajt, az elvesztett VB-döntőtől Trianonig, ugyanarra az okozóra vezessen vissza. Ennyi. Köszönöm, hogy meghallgattak.

tüsi írta (2013.01.27. 23:26:17)
Még itt is téved Gyúrcsány elvtárs!! A Németországba kitelepedett szászok bárhonnan jöttek joguk van a német állampolgárságuk mellett azt is megtartani ahonnan jöttek, söt a lengyelországban élö németajkúak kitelepedés nélkül is megkapták a német állampolgárságot és a lengyelt nem kell feladják.Legalább helyesen tájékozódjon mielött valamit mond!!

Éva írta (2013.01.27. 23:18:06)
Szigeti Abraham, mellőz néhány kérdést.
1. Senkinek nem kötelessége szeretni a zsidókat.
2. A "szeresd felebarátodat" jézusi elv sem azt jelenti, hogy a nyakába kell esni mindenkinek.
3. Az antiszemitizmus vádja a legaljasabb, állandóan előrángatott szöveg, amellyel azok vádolnak meg mindenkit, akit mindenkit gyűlölnek. Például a magyargyűlölők.

tóducz endre írta (2013.01.27. 22:25:28)
Kedves Lacibá, a Kuruc.info sok olyan dolgot ír le, amit mások nem mernek leírni a polkoretségük, a pillanatnyi helyezkedési-kényszerük miatt, meg egyéb nemzetközi okok miatt. Nem minden ott leírt dolog úgy van, ahogy van. De a Népszabadságban, Népszavában, Hvg-ben, 168-órában, ÉS-ben, az ATV-ben, stb. leírt dolgok se úgy vannak, ahogy ott írógatják és mondogatják a mai magyar valóságot a nem magyar emberek. Lacibá Ön magyar? De csak akkor tessék válaszolni, ha igen. Egyre kérem, hogy ne tessék hazudni!

Erdély1 írta (2013.01.27. 22:22:38)
Szigeti Abraham-> a figyelmébe ajánlottam Benjamin Harrison Freedman (NY,1890-1984) beszédét,
ahonnan megtudhatja kik a felelősek az első és második világháború borzalmaiért, a kommunista rendszerek kialakulásáért, a második világháború kitöréséért, és megértheti, hogy miért hoztak zsidó törvényeket Németországban a két háború között.Talán hiba volt, mert csak a felelősöket kellet volna elitélni....
Benjamin Harrison Freedman zsidó családban nőtt fel és zsidó vallás szerinti nevelésben részesült. Üzleti karrierje során ő lett a Woodbury Soap Company cég fő tulajdonosa. Tanúja volt és bizonyos fokig közvetlen résztvevője azoknak a politikai és pénzügyi manipulációknak, amelyek elősegítették a kommunizmus hatalomra kerülését és I zrael, mint c ionista állam létrehozását, valamint az amerikai politikai élet és tömegtájékoztatás zsidó hegemónia alá kerülését. Mint a zsidó érdekek képviselője bejárása volt az Egyesült Államok hét elnökéhez.
De nem hiszem,hogy antiszemitizmussal lenne vádolható,csak az általa látott igazságokat mondta el,hogy mi miért történt és amely események következményeiként a magyarok is szenvedő áldozatai lettek, mert megcsonkitották az országukat.
De talán épp ez az igazság az amitől maguk annyira félnek kimondani?

Erdély1 írta (2013.01.27. 21:49:02)
Szigeti Abraham->Ön semilyen érvet nem hozott fel, csak
épp ellenséget lát mindenben ha valaki nem osztja a véleményét,ezt csinálják maguk mindenhol, ha valaki
szolni mer azt megbélyegzik, hogy antiszemita.
De a beírása jó, mert épp maguknak van szükségük arra, hogy gerjesszék maguk ellen a közvéleményt, hisz ebből élnek. Én csak azt mondtam, tegye fel magának a kérdést, hogy vajon miért is van ez igy. De ismerjük a történelmet, és szél fuvatlan nem indul, valami oka csak kell legyen ennek? Magzarázza meg már, hogy mi is lehet az oka.

Lady Aladar írta (2013.01.27. 21:43:10)
ébrehem mit akar itt? Ki kuldte ide győzködni? Ha nem érez közösséget a magyarokkal miért nem forumozik ott, ahol olyanok vannak mint Ön?

Szigeti Abraham írta (2013.01.27. 21:09:03)
Erdély1
Már rájöttem, hogy teljesen értelmetlen antiszemitákkal vitázni. Bármilyen érvet is hozzak fel, azonnal elvetik, mint hazug, zsidó propagandát. Aki meggyőződésükkel ellentéteset állít, automatikusan kategorizálják, vagy a cionista összeesküvés aktív résztvevőjeként, vagy tudatlan agymosott droidként. Ezzel máris bebiztosították, hogy hitüket sérelem ne érje. Lehetetlen bármilyen észérvvel meggyőzni őket, mert számukra alapvető érzelmi szükséglet, hogy legyen egy stabil ellenség-képük.

Lacibá írta (2013.01.27. 20:58:53)
STabil: Persze, igaza van, közben magyar illetve nemzetközi mondás lett. Mint sok más, hogy csak egyet idézzek "Tanuljatok, tanuljatok, tanuljatok!" (Lenin).
A marsallbot van vagy 40 cm hosszú, egy standard honfoglalás kori tarsolyba be sem fér. Ezért a magyar hadseregben nem is voltak marsallok...
moderátor: Tegnap megírtam, de tényleg udvarias hangnemben Erdély1-nek, hogy nem szép mindennel kapcsolatban kurucinfós síknáci propagandába kezdeni. Sajnos kivágtak. Látom illető folytatja. Sajnálom, de nem ment el a kedvem a fórumozástól

Szigeti Abraham írta (2013.01.27. 20:51:13)
Piszkapeti! Miért nem kérdezzük meg a románokat, vagy esetleg a szlovákokat? Ők mit gondolnak rólunk, magyarokról? Vajon a kutya miként látja a macskát? És fordítva?

Lüdérc! Látom, nem voltam világos. Szó sincs róla, hogy Gyurcsányt akarnám a Jónak beállítani. Csupán a fekete-fehér gondolkodás veszélyeire akartam felhívni a figyelmet.

tóducz endre írta (2013.01.27. 20:43:06)
Kedves STabil, már épp ideje lenne, hogy ne sértegesse, s ne okítgassa az erdélyi magyarokat. Otthon nem tud érvényesülni kommentjeivel?

Erdély1 írta (2013.01.27. 20:27:39)
Szigeti Abraham->vagy talán ? (héberül: Avraham)
igy teljes, mert a héber betük nem mentek el.

Erdély1 írta (2013.01.27. 20:19:17)
Szigeti Abraham->vagy talán ?
talán tegye fel a kérdést , hogy miert?
ha nem találná a választ nézze meg a youtubon ezt,
Benjamin Freedman szemfelnyitó kongresszusi beszéde 1961-ben.mp4
akkor talán majd rájön, de az is lehet, hogy nagyon is tisztában van vele, csak ködösiteni probál, mint itt még egy páran:)

Bazalt írta (2013.01.27. 19:14:36)
http://

tóducz endre írta (2013.01.27. 17:51:27)
Hát akkor legyen puttony!

LACI írta (2013.01.27. 17:40:12)
Gyurcsány Ferencet és a hozzá hasonló embereket össze kellene gyüjteni és valahol átdobni az egyik határon és soha ne mehessenek haza ,hogy tudja meg ő is ,hogy milyen kissebségi sorsban élni

kun írta (2013.01.27. 17:34:51)
Tájb:hogy kerül ide Orbán?Gondolkozzunk már,ha nehéz is.Orbánék hibáznak,nem is keveset,de amit a Nemzet ellen ez a szoc-lib banda művel már évtizedek óta az maga a Haza és Nemzetárulás.Magyarország gazdasági tönkretételéről már nem is beszélve.mit műveltek ezek 2006-Őszén az EU hallgatása mellett,.Az írás pontos korlelet.

Lüdérc írta (2013.01.27. 17:31:35)
Szigeti Abraham,remélem nem gondolja komolyan,hogy Gyurcsány a JÓ,esetleg ha önnek megfelel,vigye!

piszkapeti írta (2013.01.27. 17:09:13)
Szigeti Abraham!! Meg kellene kérdezni a Palesztinokat hogy ki is a Jo!! Öndicséret gyalázat!!!

Kocsárd írta (2013.01.27. 17:07:23)
Most olvastam ezt a viccet egy fórumon:
"Gyurcsány a jósnőnél:
- Mondd, öreganyám, mikor fogok meghalni?
Jósnő nézi az üveggömböt, némi hókuszpókusz után:
- Egy nemzeti ünnepen fogsz meghalni.
- Lárifári, de mikor, melyik évben, melyik napon?
- Az teljesen mindegy, fiam. Az a nap nemzeti ünnep lesz."

STabil írta (2013.01.27. 16:55:19)
Lacibá írta (2013.01.27. 15:32:57)
Uram, ha a mondás eredete Napóleonhoz vezethető is vissza, akkor is van egy magyar nyelven elterjedt ide vonatkozó szöveg: "Mindenki a saját tarsolyában hordja a marsallbotot."
Nem az iszákban, a hátiszákban, a zsákban és máshol.
Egyébként a tarsoly egy ősrégi, magyar katonai viselethez tartozó tárgy. Nem véletlen, hogy a 'tarsolylemez' a honfoglaláskori temetkezés egyik bizonyító eleme a magyaroknál. A tarsolylemez fémből készült, sokszor ezüstből, és védte a tarsolyt.

Persze NEM kell elfogadni a véleményemet.
Hordja nyugodtan a marsallbotot a borjújában.

Szigeti Abraham írta (2013.01.27. 16:50:10)
Itt az a leghátborzongatóbb, hogy ezt a paranoiás kirohanást látszólag komolyan is gondolja a szerzője. Nincs baj a szenvedélyességgel, de valamiért, nekem erről a „Két Perc Gyűlölet" nevű ceremónia jutott eszembe Orwell regényéből. Ott van benne palástolatlanul a standard szélsőjobboldali mítosz: a történelem nem más, mint a hős magyarok harca a gonosz külföldiek (naná, hogy pont a zsidókkal az élen) ellen. Egyszerű világkép ez még egyszerűbb embereknek. Mit kell ezen bonyolítani? Ezzel tudjuk kit és kiket kell gyűlölni, kiket szeretni és kit követni kérdések nélkül. Meg vannak tisztán jelölve a Jó és Rossz oldalak. Szerencsénkre pont mi vagyunk a Jók! Hurrá!

Lacibá írta (2013.01.27. 15:32:57)
Sem nem tarisznya, sem nem zseb, sem nem tarsoly, sem nem magyar mondás. Napóleon szerint minden katona a hátiszákjában (amit borjúnak neveztek a magyar katonák) hordja a marsallbotot.

STabil írta (2013.01.27. 14:05:34)
Tájb írta (2013.01.27. 11:48:45)
Valamiféle frusztráció egy nagy adag butaságot hozott elő.
Az sajnálatos, ha maga, vagy bárki nehezen él meg, de a józanságot nem kell elveszíteni.

szekelyse írta (2013.01.27. 13:15:36)
Igen ez az ember forma valóban egy hazaáruló bolond.,vagy inkább egy pestissel tele hulla.

Nyilas írta (2013.01.27. 12:16:14)
Kedves bandolero
Minden tiszteletem az erdélyi székelmagyaroké. Főképen akkor, ha Vörösmartyt nem székelymagyarosítják el.

STabil írta (2013.01.27. 12:08:57)
tóducz endre írta (2013.01.27. 10:14:12)
A magyar mondás így szól: Ott a marsallbot a tarsolyában.
Sem nem tarisznya, sem nem zseb. Egyébként tarisznyát nem a marsallbot várományosok hordanak (Mo-on).

Tájb írta (2013.01.27. 11:48:45)
Erdélyieknek:
Minden tiszteletem a tiétek, hogy küzdötök magyarságotokért egy idegen érdekek nyomása alatt... de hogy Gyurcsány vagy Orbán? Egyiksem leginkább! Nem félre akarok vezetni senkit: én is Fideszes voltam, addig amíg fel nem nyitották a szemem. Hogy Orbán kis vállalatai is micsoda megrendelést kapnak az államtól. Úgy nem nehéz meggazdagodni, hogy gyártok valamit és azt valaki - ez esetben a magyar állam - megveszi még akkor is ha nincs szüksége rá... Nem beszélve arról, hogy magyarként 3-ad (!) rendű állampolgár vagyok a saját országomban. És ha magyar vagyok, Trianon hallatán elhagyom a termet, felháborodásomban??? Ezt is xxx tette - hát nem szégyelli magát? Így hát a hazugságok végett Jobbik-os szavazó lettem: nem mondom, hogy a Jobbiknak kell vezetnie az országot, mert akkor "kicsinálnák" Magyarországot, de számottevő hatalommam kellene hogy rendelkezzen, mondjuk egy ilyen felállást el tudnék képzelni: Fidesz: 40% Jobbik 40% MSZP 15,1% a többi meg aprólék (ez reálisan elképzelhető lehet). Merthogy a Fidesz a szavazataikon túl nem tesz semmit arra mérget vehettek (na jó egy két mutatós dolgot). Azért kell most a szavazati jogotok, mert már a kisebbség Magyarországon olyan nagy, hogy valamivel kell ellensúőlyozni, mert bizony ők nem szavaznak a Fideszre, így ezt nektek kell megtenni, de remélem a nagy részetek nem így fog tenni.

Valkó írta (2013.01.27. 10:32:04)
Kedves Éva,irigylem öntől ezt az idealizmust.

tóducz endre írta (2013.01.27. 10:14:12)
A marsallbotot tarisznyában szokták hordani nem pedig zsebben!

csaba1 írta (2013.01.27. 09:32:26)
Szegégy bolond ferike !!!

andrás írta (2013.01.27. 09:32:25)
bandolero, mindenki annyira magyar, amennyire tettei mutatják. Amennyit tesz nemzetéért, hazájáért, a rábízottakért. Nem amennyire tartja magát. Mindenki zsebében ott a marsallbot.

piszkapeti írta (2013.01.27. 09:32:12)
bandolero'' Minden ember az a minek tartsa magát. Mindegyiknek kötelessége megmaradni. Csak a szemétje vesz el egy nemzetnek. Pláne az olyanok a melyikek el románositsák, spanyolositják a nevüket. UTÁNOZÁS MAJOM SZOKÁS!! A majom utánnoz mert neki nincs semmije a mihez kapaszkodjék!!! De a magyarnak van böven!!!

bandolero írta (2013.01.27. 08:40:04)
Hat vegig olvastam ezt a sok acsarkodast,de nem jutottam elobbre.Nem kell bizonygatni,hogy ki a jobb magyar a magyarorszagi,az erdelyi,vagy a szlovakiai...Mindenki annyira magyar amennyire tartja magat.Ha jol bele gondolunk akkor Petofi nem is volt magyar ha a felmenoit vizsgaljuk.Apja Petrovics Istvan-o szerb volt,anyja Hruz Maria-o szlovak volt,de o ennek ellenere NAGYMAGYAR-nak tartotta magat. Kar a"jo energiat"pazarolni az ilyen agyament gyurcsanyokra... Mi dolgunk e vilagon?Eronk es hitunk szerint kuzdeni a legnemesbekert... Ezt egy erdelyi szekelymagyar irta,aki Trianon utan 31 evre szuletett.

Tantó írta (2013.01.27. 07:09:08)
Kedves Szőke Mária!

Köszönöm ezt a cikkét! Nem a Fletó miatt, hanem az öt még mindig követők észretérítése érdekében tartom fontosnak.Tantó

Jano írta (2013.01.27. 03:38:00)
Az ilyen csotanyokrol akkor adjon hirt a media amikor elve nyuzzak xxx. Az ilyen arulo rablo senkihaziak maskappen nem erdemelnek meg egy szot sem. Tobbet erdemel egy kecskepasztor, az legalabb orzott egy nyajat es nem ellopta Hazank vagyonat, meg osszeugrasztotta a csonkahonit a kirekesztett Magyarokkal, majd orvost a kozosseggel, termelot a fogyasztoval, munkast a munkaltatoval, vallasztot a vallasztottakkal (fidesz) rendorseget a Nemzettel es igy tovabb.

joli írta (2013.01.27. 01:50:44)
Kedves Szőke Mária Magdolna. Köszönöm a cikket, köszönöm a gondolatokat. Erkölcsi segítségre nagyobb szükségünk van mint valaha.

Varga T írta (2013.01.27. 00:20:10)
piszkapeti,én szerintem "kívülről"védik a nemzetárulót ,a magyar virtus meg nem csak az anyaországban hiánycikk,de 2014 -től -szerintem - a kárpát medencei közéletet nem fogja rongálni.

A környező országokban rengeteg magas rangú politikust leültettek,na ha Orbánék leültetik akkor lett volna itt igazán csak "haddelhadd",a politikai ellenfeleit börtönbe zárja stb..,de a2/3 létrehozásában viszont elévülhetetlen érdemet szerzett az biztos.

Nocsak írta (2013.01.27. 00:14:43)
inaJ írta (2013.01.26. 23:10:23)
Attól eltekintve, hogy ez az alak feltűnési viszketegségben szenved és minden alkalmat megragad, hogy beszéltessen magáról, bizonyos "demokrata" köröknek nem érdekük, hogy ezt a hizvány embert elfelejtsék az emberek. Ezért futtatják, párhuzamosan Bajnaival; gondolják majd befut valamelyik.
Azt is figyelembe kell venni, hogy még mindig vannak befolyásos állásokban rajongói/pártfogói, akik gondoskodnak arról, hogy megfelelő nyilvánosságot kapjon. Remélik, hogy valamikor (2014-ben?) megint hatalomra kerülés akkor majd meghálálja a támogatást.
Ehhez érdemes elolvasni az interjút, ami a Kárpátinfo.net 2013 január 23-ai számában jelent meg.Gyurcsány: Nem térek vissza, mert sohasem mentem el

Másfelől bizony nem árt ezekről a leszerepelt egyénekről, véleménykről minél többet megtudni, hogy soha ne felejtsük el kivel van dolgunk.

Askam írta (2013.01.26. 23:48:18)
Igaza van kedves András! Nekünk, keresztény magyaroknak kötelességünk „Esélyt adni, hogy újra emberré s magyarrá váljon" felebarátunk.
De Jézusunk arra is figyelmeztet bennünket: "Ne adjátok azt, ami szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket." Én, a Máté 7.6 bibliai idézet szerint értelmezem Tamási Áron gondolatát.

Makako írta (2013.01.26. 23:29:41)
Miért nem rendelik már el a kényszerkezelését ennek a szerencsétlennek? A múltkor egy cigány vagyok táblával vonaglott,előtte beköltözött az Avasra,vagy nem átall összefogni egy másik dilinyóssal aki szobrokat jár éjszaka leöntögetni. Szerintem becsavarodott amikor elveszítette a választásokat. Még a meleg felvonulásra is kiment családos ember létére égette a gyerekeit. Ilyen férjem lenne, a családom becsületét óvandó világgá zavartam volna már. Pfujj, undorító!

Éva írta (2013.01.26. 23:16:10)
árpádkor, nem olvasok el újra semmit: Magyarország nem tehet arról, hogy harmadára szaggatták. Hogy "Magyarországocska" lett. A beírásának bőségesen áradó helyesírási és egyéb hibáit nem kívántam javítani, egyedül Széchenyi neve volt, amire föl akartam hívni a figyelmét.
Én itt születtem, és fölháborít, ha a hazám nevét csak úgy, jókedvéből valaki kitekeri.

Edwin Odesseiron írta (2013.01.26. 23:15:12)
Nekem az tetszik az írásban, hogy milyen higgadtan és tárgyilagosan vázolja a helyzetet. Most már én is tisztán látom a veszélyt, amit a xxx világurak jelentenek az Isten által hőn szeretett magyarságra. De ne féljünk honfitársaim! Az igazság velünk van! Mi állunk a Fény és Szeretet oldalán, ők meg Kapzsiság és Pusztulás démonainak oltárán áldoznak! Imádkozom, hogy legyen egy erős Vezérünk, aki Jézus Krisztus segédlete mellett győzelemre vezet minket az acsarkodó szörnyeteg hordái ellen! xxx Állítsuk vissza Nagy Magyarország dicsőségét! Együtt képesek vagyunk rá!

inaJ írta (2013.01.26. 23:10:23)
Szégyen és gyalázat, hohgy egy ilyen semmirevalóval még szóbaáll a sajtó, rádió, Tv. Egy nagy nullával mit van mit tárgyalni, adni a véleményére? Csak reklámot csinálnak neki. Akirôl nem beszélünk az nincs, elfelejtôdik !

Józsinéni+PiriBácsi írta (2013.01.26. 22:07:34)
Doki, pl, Lady Aladar... Meg láttam másokat is.

tóducz endre írta (2013.01.26. 21:56:49)
Kedves Piribácsi, ki az a mindenki?

ex Kalib úr írta (2013.01.26. 21:49:42)
Tisztelt Lady Aladar!
Csak gratulálni tudok, hogy még akad olyan is, akinek a "szövegértés" nem okoz gondot. Igaza van. A szerzőt különben ismerem - bár sajnos ritkábban látom, mint szeretném - és természetesen nagyra becsülöm.
Nemrég egyébként egy másik beírótól kaptam egy hasonló kicsengésű, de "magán" levelet. Vajon Magyarország szénája tényleg olyan rosszul állna? Azt hiszem, ha ez igaz, akkor egész Európa ugyanúgy áll.

Piribácsi írta (2013.01.26. 21:41:22)
Látom Józsinénit mindenki akarja névleg utánozni. Sok sikert!

Józsinéni írta (2013.01.26. 21:36:18)
...Aki nem volt még magyar, nem tudja mi a fájdalom...
Furcsesz feri nem tudja. Sem senkiházi, sem az udemeráj. Eladták a bőrüket, ..."olcsó pénzért kiárulták"...

Lady Aladar írta (2013.01.26. 21:18:38)
Biztos, hogy különféleképpen megfogalmazott szavakon, kifejezéseken kell itt ölre menni? Ez a lényege ennek az egésznek? S közben maga a lényeg, a figyelmeztetés, a valós gond elsikkad...Pont az, ami szerintem a cikket szülte...Kevés ilyen cikk van, mely felvállalja, kimondja a tényeket, figyelmeztet óv. Tisztelet a szerző éleslátásának és erdélyszeretetének. Erre itt hasogatjátok a szőrszálakat...ejnye na! Amugy rákerestem a szerzőre, sajnos személyesen még nem ismerem , s higgyétek el csodálatos verseket találtam tőle. Olvassatok utána! Ez a lány vagy asszony , mestere, szólója a magyar nyelvnek, nézzetek utána. Valószinüleg az "ehejtnek" is ott a helye, oka, célja ahova tette! Hány semmitmondó, üres, álságos de jól megszerkesztett hazug cikkel akarnak amúgy bennünket nap mint nap félrevezetni amugy a lakájsajtóban! És az miért baj, ha valaki az indulatait felvállalja? Ez esetben ez inkább előny. Több ilyen cikket szeretnék itt olvasni! Mások tollából is!

andrás írta (2013.01.26. 20:42:20)
Kedves Askam-jól hangzik, s érzelmileg indokoltnak is tűnhet...
Mert magyarnak nem elég születni, hanem magyarrá válni kell. De ez az emberre is érvényes. A hitványság erkölcsileg értendő. Erkölcsi kategória. Ha valaki hitvány lesz, az is egy folyamat eredménye. De van innen visszaút is. Sose mondhatjuk, hogy akkor alkalmatlan. Ha megtér, alkalmassá válik. Miért nem mondta úgy Tamási, , hogy aki embernek, alkalmatlan, az magyarnak is hitvány? Hát azért, mert az emberré válás is küzdelmes folyamat, s a magyarrá válás is. Isten nem ír le senkit. Mi sem írhatunk le senkit, hanem fel kell emelni. Esélyt adni, hogy újra emberré s magyarrá váljon.

Aladár írta (2013.01.26. 20:28:54)
Ez eddig a legjobb cikk amit itt olvastam.

....vásárhelyi írta 2013 01 26 18.16 írta (2013.01.26. 19:19:49)
OLVASSUK-ÍRJUNK ,GONDOLKOZZUNK ! - TEGYÜNK !

Nyilas írta (2013.01.26. 19:04:13)
Tisztelt Nocsak.
Így ahogy mondja, és nem csak a lapok, hanem a média egésze, az irodalom, a szinjátszás és a filmipar is.
Mindazon, a kultúrához tartozó terület, amelynek egy nemzet életében az anyanyelv ápolása lenne a feladata.
A beszédhibás hírolvasók, a sejpítő műsorvezetők, a primitív, de annál parlagibb szöveget előadó zenészek, az óvodás szinten megrekedt, gügyögő debil "celebek", az aberált előadásokat rendező szinigazgatók.
Lehet hogy ön ezektől hallotta a "tesó" kifejezést, én egy székelyföldi érettségizett lánytól, aki a nővérére értette.
Már jó pár évvel ezelőtt.

Johannes írta (2013.01.26. 18:00:00)
Elszomorító, először is az, hogy egy beteg elme eljuthatott egy emberi közösségben, egy ország vezetői beosztásába, másodszorra az hogy az idegen hatalmak kénye-kedve szerint kiszolgáltatott magyarság egy része és országa területének 2/3-a egyik percről a másikra idegen, soviniszta érdekkörök fennhatósága alá kerülve, de évtízedeken át remélve, hogy a JóIsten rendezi ezen igazságtalanságot, akkor egy ilyen beteg ember beléjük rug, harmadszorra, hogy ugyanennek a beteg embernek sikerül harmadjára is beléjük rugni, de most már nem csak abba a népcsoportba, hanem az egész nemzetbe. Ezek szerint ő nem a magyar nemzethez tartozik, törvénytelen volt az egész, ami eddig történt, hamisak a papírjai, és nem csak ő, de sok-sok ember, aki ezt az állapotot elősegítette, fenntartotta és élteti a mai napig, bűnös!! Még nagyobb bűn, hogy ezek után is teret kap a közéletben-médiában, félrevezetheti az egyre jobban kulturális és politikai zsákutcában levő magyarság egy jó részét. Egy normálisan gondolkodó társadalomban ez mind nem történhetett volna meg, mert már az út elején elbukott volna, ő is, meg a társai is. Ébredni kell és látni kell, hogy velejéig romlott prédikátorok fertőzik a magyar társadalmat évtízedek óta, s a baj az, hogy aki nemzeti érzéseket táplál és mer terjeszteni, ellenséggé lett. Ekkora fondorlat már rég nem volt a magyar történelemben. Látni kell ébredni kell, hogy a fanatikus és beteg agyak nem ismernek határt, csak egyet lehet tenni, megállítani őket végérvényesen és örökre, de azonnal!! A betegséget senki sem kívánja másnak, de ezek azt hintik közénk !!

Jgmiki írta (2013.01.26. 17:52:21)
Gyurcsány egy olyan népet vett pártfogása alá, melyett maguk a románok is elítélnek. Aki nem hiszi olvassa el egy moldovai ember véleményét Romániáról:
www.xxx

piszkapeti írta (2013.01.26. 17:35:55)
Bazalt!! Micsoda gyáva népség lakja az anyaországot ha ez az alávaló, szabadonmeri sétáltatni a kutyáját? Egyben nincs magyar virtus? Hisz ez a gyurcsány alábbvaló a varangyos békánal is!!!

Bazalt írta (2013.01.26. 17:17:57)
Gyurcsány: "a trianoni paktum „jogos politikai megoldás" volt".

Ezek után remélem mindenki számára világos, hogy Gyurcsány és a hozzá kapcsolódó politikai párt(ok), szervezet(ek), valamint rokonszenvezőik, támogatóik egyáltalán NEM a magyar érdekeket tartják szem előtt, hanem épp ellenkezőleg: pofánköpik, sárba tiporják, gyalázzák a magyarságot; cinkosul, hazaáruló módon együttműködnek, védik, magyarázzák a trianoni gúnyhatárok kiötlőit és ezt az egész magyarnyomorító rablódiktátumot.
S ezek után, ezek tudatában hiheti-e bárki, hogy valamikor is a magyarság javát szolgálták és akarják szolgálni? Ilyen "embereket" akarunk az országunk, a hazánk élére? Remélem, nem.

árpádkor írta (2013.01.26. 16:22:02)
Kedves Éva, köszönöm a kritikáját de legyen szives olvasa el még egy pársszor, hogy mit irtam "Magyarországról" és "magyarországocskáról" Ami Széchenyit illeti a lényeg az, hogy ön tiszteséges és "ROMNIT" nem javitotta ki ROMNIra pedig azt is ugyanugy elirtam mint "ráiridnek"

moderátor írta (2013.01.26. 15:59:54)
Jgmiki linket nem engedünk ki, de az Ön által említett írás már megjelent az ermán.

Jgmiki írta (2013.01.26. 15:49:35)
Gyurcsány egy olyan népet vett pártfogása alá, melyett maguk a románok is elítélnek. Aki nem hiszi olvassa el egy moldovai ember véleményét Romániáról:
www.

Askam írta (2013.01.26. 15:40:34)
Kedves andrás, hát tessék Tamási Áron gondolatát megcáfolni. Nem egyébért, csakhogy mi is értsük, mi a nem helyes, miben, hol tévedett az író.

STabil írta (2013.01.26. 15:24:42)
táposmagyar írta (2013.01.26. 14:16:47)
Uram, magának azért 'tápot' kellene váltani, mert enyhén szólva elvetette a sulykot. Ezt maga is tudja.

STabil írta (2013.01.26. 15:12:13)
ex Kalib úr írta (2013.01.26. 14:12:31
Uram, gyetértek önnel.
Nem érdemes Gyurcsányra energiát fordítani.
Egy pszichésen beteg emberről van szó, aki ráadásul egy hamis, betegesen téves társadalom szemlélettel van 'megáldva'. Már eddig is óriási károkat okzott Mo-nak!
Mikor miniszterelnökként Putyinnál járt, az oroszok a mozgásából, testbeszédéből is azonnal megállapították, hogy 'szegény' teljesen züm-züm. Sokat röhögtek rajta. Mo-i hívei a saját 'farkasvakságuk' miatt nem akarták ezt észrevenni Gyurcsányon. Aki nem volt elfogult, rögtön helyére tette a valóságot.

Éva írta (2013.01.26. 14:46:10)
árpádkor, Ön egyszerűen tiszteletlen! Nem a méreten múlik egy ország.
Ön úgy ír, ahogy akar: bőven adja tanújelét sajátos tudásának az írásaiban. Ugye, nagyon megveti Széchenyi Istvánt is, hogy nem írja tisztességgel a nevét?

árpádkor írta (2013.01.26. 14:34:49)
Szécsenyi meglátta, hogy Magyarország felemelkedéséhez nemcsak lóversenypálya és hittelbank szükséges, hanem elengedhetetlen egy tudományos akadémia müködtetése, amire saját vagyonának jelentös részét áldozta. Ezt a pestiseshulladobálók is észrevették és dobtak Pestre nagytudású szinészeket, úgyhogy Trianont már a legkissebb ellenálás nélkül meglehetett valósitani !
A gótika az a periodus amikor a gotikus müvészetek uralkodtak mig a "romanika" az a periodus amelyikben a "romai" müvészetre ráiridnak a helyi népek müvészetei. Ez a periodus a Kárepátmedencében egybeesik az árpádkorral, és határozottan jól kürülirhatóan a magyar müvészet ellemei uralják. Ezt a peridust a gyurcsányisták ösei "románkor"-nak nevezték át és a bamba magyarok nagytöbbsége elis fogadta. Ha itt elöbb románkor volt akkor miért ne legyen ROMNIA ! ? Észrekéne venni, hogy milyen okosak ezek a pestises hullák és milyen hatásosan fertözik ma is a magyarokat.

tóducz endre írta (2013.01.26. 14:29:01)
Kedves andrás, most már Tamásit is le tetszik szólni? Minden T betűsre fóbiás tetszik lenni? Tisztelettel.

táposmagyar írta (2013.01.26. 14:16:47)
Az offoló nyelvészkedőknek (bár szükség van arra is):
amennyiben itt Kis-Magyarországon is, netán Budapesten 90 éve románok lennének hatalmon, akkor itt már nem sokan beszélnének magyarul, csupán Székelyföld és néhány felvidéki térség lenne magyar anyanyelvi többségű..., s nem beszélve arról ha a szoclibjeink tovább rombol/hat/nák a nemzeti öntudatot.

ex Kalib úr írta (2013.01.26. 14:12:31)
Ne írja kedves árpádkor, mert ha rá céloz, az újságírónőnek csak a neve Szőke. A haja olyan koromfekete, hogy irigylésre méltó. Amúgy szegény Gyurcsányról nem is érdemes tán már beszélni, mert mék képen is látszik rajta az elmebaj. Azt hiszem, Tóducz kolléga többet tudna erről mondani, ha akarna.

andrás írta (2013.01.26. 14:09:28)
Kedves askam, a kettő ennyire nem függ össze. Nincs igaza Tamásinak, még ha értem is mit sugall vele.

Askam írta (2013.01.26. 14:00:23)
Ha már az idézeteknél tartunk, hadd említsük meg Tamási Áron gondolatát is:

„Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan!"

árpádkor írta (2013.01.26. 13:52:52)
Hallottam egy jó viccet a szöke növel. Irjam le ?

árpádkor írta (2013.01.26. 13:51:39)
Kedves Éva Magyarországot én is nagybetüvel irom, de magyarországocskát ami csak 1/3 Magyarországnak engedje meg, hogy továbbra is kisbetüvel irjamm.

Éva írta (2013.01.26. 13:42:41)
Kedves nyelvészkedők, kár összeveszni nyelvészeti kérdéseken! Nem egészen egyforma nyelvváltozatot beszélünk Magyarországon és Erdélyben. Ezt tudomásul kell venni. Igen, színmagyar erdélyi településeken is vannak román jövevényszavak a magyar nyelvben. Eltérő nyelvtani szerkezetek is vannak és helyi szókincs is, amely eltér más vidékek szókincsétől. Ezen nem kell összeveszni! Az feltétlenül igaz, hogy Magyarországot kicsit előbb érte el az a globális szemétáradat, amely már Erdélyben is pusztít. Ebben nagyon nagy szerepe van a technikai fejlődésnek is. A nyelvben hirtelen megjelennek az idegen szavak, és bizony sokan tüntetnek a használatukkal. Régebben a germanizmusok uralkodtak, most meg az anglicizmusok. Éppen itt, az Erdély-mán emeltem föl párszor a szavamat a pidgin-magyar ellen, ami az angollal kevert helyi nyelv mintájára kapta a nevét. Engem egy meglehetősen goromba levelező csaknem lehülyézett, mert más szót használtam hagyma ügyben. Most is mást használok, csak már értem az erdélyit is. S mennyi minden van így! Szóval teljesen fölösleges bántani egymást. Elszabadultak az indulatok, és már olyanért is bántják egymást, amiben a másiknak igaza van. Ne tegyék, kérem! A vita legelején Astral kavarta föl az indulatokat "epeömlésében". ( A szót ő használta a cikkel kapcsolatban. Visszajár neki!) Igen, tényleg vannak a cikknek nyelvi-helyesírási hibái, de én most nem foglalkoznék vele. Olyan fontos dolgokról ír Szőke Mária Magdolna, hogy most akkor sem kezdek javítgatni, ha ez a szakmám, és még tökéletesen egyet sem értek az írással. Alapjaiban igen, és ezt tartom fontosnak. Azt, ami közös, és nem azt, ami eltér! "A sakálként settenkedő kufárokat" tényleg ki kell verni Erdélyből, és ki kellene verni Magyarországról is, megmondva nekik: "ha nem tetszik, el lehet menni"! Az a szerencséjük az erdélyieknek, hogy ezeknek nem Erdélyben van a hivatalos, állandó lakásuk, tehát nem kötelező őket se hívni, se beengedni! Az orrukra lehet verni, ha visszaélnek a vendégjoggal.
Kárpáti Piroska versét külön köszönöm: ez a vers megihlette Reményik Sándort is, a tragikus sorsú szerzőről is tisztelettel emlékezett meg.

Nyiri József írta (2013.01.26. 13:20:14)
Elérte amit akart.Szidva is róla beszélnek.Nem kellene annyit foglalkozni egy pszihopatával.Akkor,ahogy Ady irta volt,ha nem törödnének vele annyit,magától is megtörne.Nyugodjék békében a költő,s intézetbe az elmebajossal.

andrás írta (2013.01.26. 13:16:53)
Kedves Nyilas, nagyot mondott. Tiszteletem a magyarországi xxx.

Bardóczi Bak Anikó írta (2013.01.26. 13:16:43)
Jobban járunk,ha kezünkbe vesszük következő könyveket:Szótörténeti tár,Magyar helyesírási szótár,Székely szótár (Sántha Attila gyűjtése) s akkor kevesebbet kell vitáznunk a szavak helyes,vagy helytelenségéről.

Szekely írta (2013.01.26. 12:50:43)
Ennek a hazatlan pribéknek üzenem !

Ezért a verséért 1920-ban Kárpáti Piroska tanítónőt a románok felakasztották. Kárpáti Piroska tanítónő verse:

Üzent az Olt, Maros, Szamos,
Minden hullámuk vértől zavaros,
Halljátok, ott túl a Tiszán,
Mit zúg a szél a Hargitán?
Mit visszhangoznak a Csíki hegyek,
Erdély hegyein sűrű fellegek?

Ez itt magyar föld és az is marad,
Tiporják bár most idegen hadak,
Csaba mondája új erőre kél,
Segít a vihar és segít a szél,
Segít a tűz, a víz, a csillagok,
S mi nem leszünk mások, csak magyarok!

Ha szól a kürt, egy szálig felkelünk!
Halott vitézek lelke jár velünk.
Előttünk száll az ős Turul-madár,
Nem is lesz gát, és nem lesz akadály!
Ember lakol, ki ellenünk szegül,
A székely állja,rendületlenül!

Üzenik a gyergyói havasok:
Megvannak még a régi fokosok!
Elő velük, jertek, segítsetek!
Székely anya küld egy üzenetet:
Hollók, keselyűk tépik a szívünket,
Rablóhordák szívják a vérünket!

Ha nem harcoltok vélünk, elveszünk!
E végső harcban: egyedül leszünk!
És a honszerző hősök hantja vár,
Ha odavész az ősmagyar határ!
És ha rablóknak kedvez a világ,
Mutassunk akkor egy új, nagy csodát!

Megmozdulnak mind a Csíki hegyek,
Székelyföld nem terem több kenyeret,
Elhervad minden illatos virág,
Mérget terem minden gyümölcsfaág.
Vizek háta nem ringat csónakot,
Székely anya nem szül több magzatot!

Vadon, puszta lesz az egész vidék,
S végezetül, ha ez sem lesz elég,
A föld megindul, a mennybolt leszakad,
De Erdély földje csak magyar marad!

Nocsak írta (2013.01.26. 12:48:32)
Nyilas írta (2013.01.26. 10:20:20)
<<Hát csak ennyit az esik vagy hullról.
Felénk egyébként hull.>>
A Magyar Nemzetben esik.
<<Magyarországi tesó nincs kedves uram. Egy szubkultúra használja ezt a cigányoktól megkövesedett szót, magyarországon is, meg az erdélyi magyarság körében is.>>
Ez azt jelenti, hogy a magyarországi lapok is a szubkultúrához tartoznak, tekintve, hogy én ott találkoztam ezzel a szóval, magyarországi ismerősök
világosítottak fel.
Szívélyes üdvözlettel

Nyilas írta (2013.01.26. 12:44:33)
Hú, de megcáfolt kedves andrás. aztán hogy lefordította a doszárt a "magyar" dossziéra, az meg kölönösen értékelendő.
Csak arról kedves István, hogy minden nyelv alakul az idők folyamán. És ha egy népcsoportot elszakítanak a saját közegétől, idegen nyelvi közegbe, idegen hatás alá, annak a nyelve, attól kezdve nem a sajáz nyelvközössége által beszélt nyelv változásait követi.
Kedves István. Én csak a lekezeledőket kezelem le. Erdélyilekezelendőket ugyanúgy, mint magyarországi lekezelendőket.
Mert higgye el, az erdélyi bunkó semmivel sem becsülendőbb mint a magyarországi bunkó.

Nocsak írta (2013.01.26. 12:33:37)
tóducz endre írta (2013.01.26. 07:09:02)
<<Kedves Nocsak, a hó Magyarországon és Erdélyben is hull, az eső pedig mind két helyen esik. Tisztelettel.>>
Kedves tóducz endre, sajnos nincs igaza, mert ezen a héten a Magyar Nemzetet kellett írásban figyelmeztessem, hogy a hó hull és nem esik.
Nap mint nap találkozom a magyar újságokban nyelvtani hibákkal, de lassan már belefáradok, hogy felhívjam a szerkesztőségek figyelmét. Ugyanolyan tisztelettel.

Elemér írta (2013.01.26. 12:22:36)
Szívesen olvasnánk egy véleményanyagot Szőke Mária tollából arról is, ő miként látja Markó Béla és az RMDSZ összefonódását Gyurcsányékkal és az egész szoci-maffiával!

Olazab írta (2013.01.26. 12:12:17)
Nyilas,az iromanya nem folenyeskedes es gunyolodas,hanem muveletlenseg es xxx.

Józsinéni írta (2013.01.26. 12:11:42)
Ja, igen, a murok meg állítólag sárgarépa, ami nem is sárga. Ha már a nyelvújításnál tartunk, s a murok nem román szó, hanem ősi magyar. csak lassan elfeletjük őseink nyelvét, de szerencsére mi, maradi erdélyiek még tudunk néhány szót.

andrás írta (2013.01.26. 12:08:27)
Kedves nyilas, rosszul tudja: doszár annyi mint, iratcsomó, dosszié. Nyelvében él a nemzet, Erdélyben is.A székelység, az erdélyi magyar nemzet a román hatás eéenéáre több eredeti, ízes magyar szót megőrzött és használ, mint a budapesti magyar. Erről ennyit.

Valkó írta (2013.01.26. 12:07:58)
Látja,Kedves Nyilas-ha nem értik,vagy nem akarják megérteni


István írta (2013.01.26. 11:42:56)
Nyilas, miféle magyar nyelvfejlődésről való elzártságunkról beszél, félre?

Amikor önöknél a latin és/majd/vagy a német volt a hivatalos nyelv, akkor itt is az volt.

Az irat nálunk is irat, és nem doszár, ami egyébiránt dosszié, a borkán meg borkány, de a mi utcánkban dunsztosüveg.

A nyelv él, ezért nem romlik, hanem alakul.

Az ön lekezelő gőgje szánalmas.

Éva írta (2013.01.26. 11:31:03)
árpádkor, Magyarország nevét nagy kezdőbetűvel írjuk.

menasag írta (2013.01.26. 10:31:05)
Corvinus írta (2013.01.25. 23:03:25)
Azt hiszem maga nincs eleget felkészülve sem történelemből sem politikából.
Az idézés ki van ikszelve próbálja meg úgy leírni, hogy kiengedhető és érthető legyen mert így nem tudom mi akar lenni.
Maga esetleg azért nem szavazhat Udvarhely polgármester megválasztására mert nem rendelkezik román állampolgársággal és nem lakik Udvarhelyen.
Én sem szavazhatok egyetlen magyar település polgármesterére sem mégha meg is van a magyar állampolgárságom...
A Fidesz etnikumáról nem volt szó az ugyanis párt nem egyén, Az egy szabályok összességét képviseli amibe nem csak a magyar anyanyelvüek érdekei vannak felsorakoztatva, tehát nem illik összetéveszteni a Jobbikkal, akinek már eleve a nemzeti érdek a meghatározó.
A világon mindenütt ismerik a kettős állampolgárság fogalmát, sőt nagyonsokhelyt használják is ....persze van ahol tiltják de ez nem irányadó.
Azt is tudnia kell, hogy a Basescu megválasztását a moldáviai románok döntötték el...a külhoniak.
A tavalyi "kampányom" helyi érdekű volt ami mára szépen be is igazolódott. Akkor arról volt szó, hogy Romániában ki milyen nemzetűségűnek vallja magát a népszámláláson. Én a Székelyt hangoztattam mert ha Székelyföldi autonómiát akarunk akkor az csak úgy lehetséges, ha van Székely. Amúgy azt is illik tudni, hogy a székely tulajdonképpen a magyar nyelv-, etnikum szerves része. Ők alkották a magyar nemzetség több mint felét, ők voltak a magyar birodalom határőrei körbe mindenütt ami ma is fellelhető minden részen, szokásban, hagyományba, beszédstílusban stb.
Az mindig szomorúságot okoz nekem, és sokunknak, hogy itt a világvégén mi képesek voltunk a nemzetünkkel kapcsolatos dolgokat megtanulni és megőrizni a tiltások ellenére is, míg önök ott ahol csak az volt az egyetlen történelem fogalmuk sincs bizonyos dolgokról.


sylvain írta (2013.01.26. 10:30:33)
A Kossuth rádió munkatársa, aki meginterjúvolta Gyurcsányt, miért nem kérdezte meg tőle, miután ez a trianoni nemzetkatasztrófáról, határon túli magyarokról beszélt, hogy néhány nappal korábban miért nevezte Trianont jogosnak, és a határon túli magyarokat nem létezőknek? Miért nem szembesítette a saját kijelentésével? Miért nem kérdezte meg, hogy mikor hazudott, amikor azt mondta, hogy mi románok vagyunk, vagy most? Ilyen gyáva, megalkuvó munkatársak vannak a Kossuth Rádiónál is?


Nyilas írta (2013.01.26. 10:20:20)
Egy sepsiszentgyörgyi ref. lelkész ismerősöm mesélte valamikor.
Ő eredeti háromszéki, gyönyörűen ízes székely szavakkal beszél.
Felesége marosvásárhelyi.
Amikor a szentgyörgyi közösségbe kerültek, és már megbarátkozott velük közösség, mondta neki egy beszélgetésen az egyik prezsbiter.
Tiszteltes úrral nagyon meg vagyunk elégedve. A tiszteletes asszonyt is megkedveltük, csak kár, hogy nem tud olyan szépen beszélni magyarul
Marosvásárhely környékén beszélik a magyar irodalmi nyelvhez leginkább hasonló nyelvjárást.
Hát csak ennyit az esik vagy hullról.
Felénk egyébként hull.
Ön nem „kapja", én nem „találom", máshol meg nem „lelték". Nem hiszem, hogy akár önnek, akár nekem jogunk lenne meghatározni azt, hogy valamelyik a felsőbbrendű.
Mellesleg nem száz éve élnek román közegben, hanem sokkal régebb óta hat önökre a román nyelv. A közel 100 év, az az, amióta a magyar nyelvfejlődéstől el vannak zárva.
És ahogy önöket a román nyelv hatása éri 100 éve, ugyanúgy ért minket itt a mai Magyarországon a német nyelv hatása, nem csak a tömegével betelepített sváb népelemek által, de azáltal is, hogy volt időszak amikor a németet kényszerítették ránk hivatalos nyelvként.
A média nyelhasználatával igaza van, csak ez a médiai nyelvhasználat nem csak nálunk forgatja ki az igekötők használatát, az erdélyi magyar médianyelv ugyanilyen kiforgató, ugyanilyen torz, amióta itt sem, meg ott sem kell a nyelvből élőknek ismerni a nyelvet. Szomorú.
Magyarországi tesó nincs kedves uram. Egy szubkultúra használja ezt a cigányoktól megkövesedett szót, magyarországon is, meg az erdélyi magyarság körében is. az általam említett borkán pedig az erdélyi magyarság körében olyan általánosan használt fogalom, hogy még véletlenül sem hallottam befőttesüvegként. Mint ahogy a buletint sem személyi igazolványként, vagy a doszárt sem iratként.
Ami pedig a fölényeskedést illeti.
A tiszta, érintetlen erdélyi magyar nyelvről beszélhet uram annak, akiannyit tud az erdélyi magyarságról, hogy Románia egyes részein beszélnek magyarul is. Én negyvenegynéhány év óta látom a változást Erdélyben. A nyelv változását is, és ugyanúgy romlik, mint nálunk, és ugyanannak a nyelvrontó médiának a hatására. Így a tesó ott is tesó, ugyanúgy telcsin hívják meg vacsizni egymást mint Magyarországon.
Sajnos.
A fölényeskedésről és gúnyolódásról csak ennyit.
Zsolt írta (2013.01.25. 18:28:3
Hala Istennek nem sikerult semmilyen nemzetnek megrontani a magyar nyelvet es ezert ma amikor ti halljatok elvetve az osnyelvet, oda juttatok hogy mindjart nem is ertitek meg. Szanalmas banda!!
Írja ezt Zsolt aki doszárral tudja bizonyítani, hogy ő az ősnyelvet beszéli, és a buletinjában magyarul van beleírva aaneve

rohucs írta (2013.01.25. 17:45:30)
Az anyagi támogatást is elsősorban saját érdeketekben külditek ,"Corvinus",hogy hátha ,majd néhányan áttelepednek és vérátömlesztés gyanánt egy kissé felerősítik az ottani ,félig cigány,félig kinai,vietnámi,afrikai,rác,tót nemzetet.
Mert hát ugye rohucs úr, véráttömlesztést adna a félig cigány,félig kinai,vietnámi,afrikai,rác,tót nemzetnek. Félig cigány, félig oláh, félig szász, félig örmány, félig olasz félig
Csak hát ugye, ha ezt egy magyarországi mondja, akkor az fölényeskedő gúnyolódás.

És teljesen mindegy, hogy ezt egyetlen embernek írták válaszként, minden magyarországira vonatkoztatták mondataikat. Csak hát önök, ha magyarországi magyarra vonatkoznak a sértő szavak azt természetesnek veszik, ha válaszként megkérdőjelezhetetlen igazságok hangzaak el, az meg fölényeskedés, gunyolódás

tóducz endre írta (2013.01.26. 09:48:54)
Kedves árpádkor, tessék figyelmesebben olvasni. Tisztelettel.

árpádkor írta (2013.01.26. 09:37:02)
Kedves hóducz endre A hó miért esik és miért nem hull a magyaroknál? miközben Mikimackónál húll a hÓ és hózik !

árpádkor írta (2013.01.26. 09:33:36)
Nem értem, hogy a cikkiró a maradék magyarországocskát miért nevezi "anyaországnak" ? Az anyaország nem az melyböl kijöttek (vagy lfaricskálták) Erdély, Felvidék, Délvidék, Magyarország-ocska ? Mert Magyarország vagy anyaország ez az egész egybe.

tóducz endre írta (2013.01.26. 07:09:02)
Kedves Nocsak, a hó Magyarországon és Erdélyben is hull, az eső pedig mind két helyen esik. Tisztelettel.

jogos önvédelem írta (2013.01.26. 03:20:30)
Corvinus - szálljon le rólunk, mert egy dögkeselyű is elegánsabban viselkedik a honával, mint ön, aki nem lehet más, mint egy viszálykeltési feladattal a kenyéradó GAZDÁI ÁLTAL REÁNK USZÍTVA, idezavart felbujtó és bajkeverő, avagy önként, dalolva, a kenyéradói iránti janicsár-hűségtől fűtve, farok csóválva, önszorgalomból jött ide a véleményoldalra. Amint látjuk a trágyakeverő ámokfutásával mégis egyedül maradt mint Mikes Rodostóban! Kártékony bajkeverő, deresen kimért huszonöt botütést érdemelne! Régen már máglyán végezet volna a nyilvános, becstelen, áruló és szemforgató viselkedéséért!

Zsolt írta (2013.01.26. 00:12:26)
1. A Magyar Állampolgárság, a magyar állam és a nemzete közti megállapodás. A nemzethez pont úgy hozzátartozik az a magyar is aki Pakisztánban él, vagy éppen Kézdivásárhelyen.

2. Sok szerencsétlen embertársunk él Magyarországon is, igaz, de mi a helyzetén rontani nem akarunk és nem fogunk.

3. Mindenkinek a világon rendelkeznie kell szavazati joggal (nincs két fajta állampolgár), mert megtörténhet hogy tervezi, hogy az anyaországba költözik megélhetésért, tehát mikorra lakcíme lesz Magyarországon szeretné, hogy az a Párt kerüljön kormányra akiben megbízik, és jól tudja képviselni az érdekeit.

4. A világ legtöbb országaiban is hasonlóan működik a szavazati jog külföldről... Miért?
!!!! Mert fennáll annak a LEHETŐSÉGE, hogy a szavazó polgár az anyaország államával "folyamatos életvitel szerű, ott élésből következő kapcsolatot" fog létesíteni, és ezáltal "jogok és kötelezettségek együttesének a teljesítésére" lesz képes. !!! FECÓKA bármi csak nem magyar ... SZERINTEM TÖBBET NE FOGLALKOZZUNK VELE !

5. A magyar nemzet összetartása ott kezdődik, hogy ha a jövőben valamikor az anyaországból munka lehetőséget ajánlanak fel nekem mint szakmabelinek, és remélhetőleg jelentőségteljes, nem haszontalan munka lesz ez. Ennek adójából szívesen segítem az anyaországban született nehéz sorsú ember életét is. Magát a teljes nemzetet. Így kell gondolkodni, mert ha nincs összetartás, csak széthúzás van és döcögés. Együtt minden könnyebb, ha alázatosak vagyunk és figyelmesek, valamint megértőek egymással. És elfogadjuk a mellettünk "evezőt" saját nemzetbeli ("családbeli") bajtársnak.

ez van írta (2013.01.25. 23:59:27)
Corvinus, xxx pálcával a tiszta vizet ne kavargasd

székelyvértanuk írta (2013.01.25. 23:37:09)
Corvinus, maga olyan bunkó, hogy ha erdöben jár, fütyülnie kell, hogy nehogy kivágják mint egy fát :-)

Erdély1 írta (2013.01.25. 23:35:31)
Corvinus írta (2013.01.25. 23:03:25)
Corvinus ne menaságon érdeklődjön, hogy mit mondott Gyurcsány Komáromban egy forumon, ezt mondta:
Jogos békeszerződés a trianoni diktátum, a határon túli magyaroknak semmi közük a magyarsághoz, különben se akarjanak beleszólni az ország belügyeibe...
Látjuk, hogy müködik a hasbara netkommando aminek a kézikönyvében ez áll:
"A kritikától mentes közönség azt hiszi el, amit először és gyakran hall."
"Ha az emberek valamit elég sokszor hallanak, hinni fognak benne."
"A pontszerző kommunikációnak azt a benyomást kell keltenie, mintha racionális eszmecsere folyna, miközben elkerüli a valódi vitát. (...) A pontszerzés azért működik, mert a közönség túlnyomó része nem tudja értelmezni azt, amit hall. "
Corvinus javaslom még lapozgassa azt a kézikönyvet, mert az erdélyieket nem verik maguk át a mellébeszélésükkel!

DarkLord írta (2013.01.25. 23:14:11)
Moderátor úr! Tiltakozom a Corvinus nevet viselővel szemben! Vagy nevet vált, vagy fejest megy az árnyékszékbe, de Mátyás aki Corvinus volt, nem méltó ilyen örököshöz! Köszönöm, nem fontos, hogy ez megjelenjen, csak megjegyeztem.

Corvinus írta (2013.01.25. 23:06:50)
menasag:

egyébként ugye tavaly ön kampányolt itt amellett hogy ne magyarnak hanem székelynek vallják magukat az emberek a népszámláláson....ennek fényében vicces hogy megakarja most mondani ki a magyar...

Corvinus írta (2013.01.25. 23:03:25)
menaság

-tehát ezzel beismered hogy gyurcsány nem mondott olyat amit fentebb idézett a xxx
-én miért nem szavazhatok hogy ki legyen székelyudvarhely polgármestere?
-akkor a fidesz nem magyar
-sok helyen nem ismerik el a kettősállampolgárság intézményét (Ausztria, Németország, Olaszországstb)

egyébként Ön mit szólna ha a romániai/erdélyi választásokat 4 millió moldovai román döntené el?

Megjegyző írta (2013.01.25. 22:54:31)
Négy éves lányka álldogál a szomszéd ember melett , aki teljes erejét igénybe véve ássa a kertje kötött talaját és közben meg meg köpködi kérges tenyerét.A lányka nnézi figyeli és egyszer megkérdi: Sándor bácsi miért köpi a tenyerét?Azért fiam mert mérges vagyok. - Nekem is van mérgem de én nem köpöm ki. Szólt a lány szerényen.
Igy van ha mérges a székely, köpi a tenyerét mert az van kéznél, de ha ez a furcsány lett volna közelben biztos, hogy öt köpte volna le.
Aki sértve van az méltán háborog.mer annak van még érzelem a szivében,aki pedig nemzetet sért , annak is vannak érzelmei de csak a fenekében.
Aljanak itt Kölcsei szavai (ha nem tévedek): "Szenteld o magyar hazádnak kebled szent érzéseit, Romlott sz1v és romlott elme, kit hazája hő szerelme ,szent tettekre nem Hevitt..." ( olvasható a nyergestetőn is)


Syd írta (2013.01.25. 22:41:50)
Szép és igaz írás.Bátor.Sok a kufár.Furcsánynak rég a
börtönben a helye.

Askam írta (2013.01.25. 22:25:42)
A fent olvasható cikket, Szőke Mária Magdolna nekünk írta, rólunk. Köszönet érte! Akik kifogásolják a leírt szavak magyar eredetét, javasolnám: panaszolják el bánatukat Kertész Imrének, hiszen ő Nobel-díjas magyar író.
Ami pedig Gyurcsányt illeti, jómagam és családom nevében üzenem: fel a fejjel Gyurcsány elvtárs, nyugodjon meg! 2014-ben résztveszünk a magyarországi választásokon, de nem szavazunk sem önre sem pártjára!

marczy írta (2013.01.25. 21:44:41)
"Durva nyelvi hibák sora..."
Milyen durva nyelvi hibák?
Az "ahajt, ehejt" székely tájszó, transzszilvanizmus. Teljesen érthető magyar nyelven íródott.
Furcsány Fegyenc meg 2006-ban túlment egy olyan ponton, amit még európainak lehetett volna nevezni. Most ki csodálkozik azon, hogy politikai hulla lett? Még a legvéresszájúbb baloldali sem. Még a Kertész Ákosok sem. Akik istenítik Gyurcsányt.

Józsinéni írta (2013.01.25. 21:43:37)
Mi volt a baj a fabudival?

Erdély1 írta (2013.01.25. 21:41:20)
Nyilas, ha majd a magyarországi közmédia úgy az írott mint a elektronikus azaz pl,TV ,leszokik az
olyan szavak használatáról, amiket előszeretettel használ, hogy emancipáltabbnak:) tünjön mint pl, tendál,kurzivál,aszkalálódik, mizéria, addig nem az erdélyiek beszédén kellene fennakadni!

Józsinéni írta (2013.01.25. 21:29:33)
Corvinus, kár, hogy ilyen nevet választott, én nem engedmém a használatát. Inkább xxx, s ne felejtse meghívni furcsaferi, az ugyancsak odavaló házijával. HOPP! Ugrás!

nyáry írta (2013.01.25. 21:28:59)
Mi azzal a baj, hogy Gyurcsány xxx? A magyarság tragédiája az, hogy az enyhe szélfúvásról is mindjárt a xxxjut eszébe. Sajnálom.

Szekely írta (2013.01.25. 21:19:45)
Marko ur, Ön hogyan latja Gyurcsany kijelenteseit?Mindezek utan, ki voksol majd Erdelyben Gyurcsanyra vagy Mesterhazyra? Hiszen egyik kutya, a masik kutyakölyök. Egy agrol szakadtak es mindketten marnak.

Erdély1 írta (2013.01.25. 21:18:06)
"84. /
Az írott szó elhal majd,
és egyre szegényebb lesz a beszéd,
a nemzetre egy talány hoz bajt,
mely elveszi az emberek eszét.
Egész nap otthonukban ülnek,
bámulnak hazug, mozgó képeket,
s mire a bálványok ledőlnek,
már alig születnek gyermekek.

85. /
Ötven esztendő lejártán új világ lesz,
a magyarok végre kézbe veszik sorsuk.
Nem a pénz lesz az úr, hanem a munka,
a törv

[ Módosítva h jan 28 2013, 01:35 ]
Vissza az elejére
Solyom
szo febr 09 2013, 01:02
Regisztrált tag #67
Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34
Üzenetek: 3085
Ez az igazi magyar valóság amiről itt szó van ebben a tényfeltáró televíziós műsorban! Ha eddig még mindig nem lenne világos sokak számára mi is folyik itt ebben az országban?[ Módosítva szo febr 09 2013, 01:02 ]
Vissza az elejére
fulldragon
szo jún 29 2013, 09:49

Regisztrált tag #35
Regisztrált: v júl 04 2010, 02:40
Üzenetek: 593
Imádok magyarnak lenni! Mert:


1. Nem haragszunk meg, ha a szomszédom feljelent, mivel tegnap mi jelentettük fel őt.
2. Van Suzukink.
3. Sírva tudunk vigadni.
4. Minden jóban találunk valami rosszat.
5. Mi találtunk fel mindent (a spanyolviasz kivételével).
6. Jókat röhögünk a saját bajunkon.
7. Vannak dolgok, amikben a világelsők vagyunk (alkoholisták, öngyilkosok száma)
8. A jég hátán is megélünk (a globális felmelegedés miatt csökken az életterünk).
9. Mindig van még egy lyuk a nadrágszíjon.
10. A világ bármely táján nyugodtan káromkodhatunk, a nyelvünket úgysem érti senki (kivéve az éppen mindig arra lófráló honfitársainkat).
11. Nem tér el a véleményünk a körülöttünk lévő országokétól! Egyformán szeretjük egymást!
12. Magyarország nagy volt!
13. Mi a vesztes csatáinkat is megnyerjük. Utólag.
14. A focink a világon a legjobb volt! Még az angolokat is megvertük!
15. A napsütésünk a legjobb! Egyre több ember barnul!
16. Magyarország a világ egyedüli országa, amelyik csak önmagával határos.
17. A magyar a legszaporább nemzet. Egy parlamenti döntéssel másfélszer nagyobb lett a szavazópolgárok száma.

És nem utolsósorban: VAN HÁROM DOLOG, AMIBEN MAJDNEM UTOLÉRHETETLENEK VAGYUNK!
VAN DEVIZAHITELÜNK, JÓ SOK!
VAN ÁLLAMADÓSSÁGUNK, SZINTÉN JÓ SOK. (DE NEM NEKÜNK A LEGTÖBB)
ÉS VÉGÜL: VAN HUMORUNK, HOGY MINDEZT KIBÍRJUK....
Vissza az elejére
nordi
szo júl 23 2016, 08:03
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 921
Mitől érvénytelen a Magyarország nevű jogi entitás és miért nem lehet a magyar állam?TYUKODI RÓBERT·2016. MÁRCIUS 30.

Elöljáróban leszögezném, hogy a jog nem a tipikus "tetszik, nem tetszik" játék. Az pontosan azt jelenti, ami oda van írva, lényegtelen, hogy az egyén mit SZERETNE oda látni.
A szocializmus végén az országgyűlés módosította az addigi alkotmányt (ami visszavezethetően érvényes jogra épült; egy megszállás nem változtatja meg egy állam rendjét).
Ez 1989-ben történt, mint tudjuk.
Két rendkívül fontos paragrafus került bele ebbe a módosításba. Az első:
"Általános Rendelkezések, 2.§ (2) A Magyar Köztársaságban MINDEN HATALOM A NÉPÉ, amely a népszuverenitást (néphatalmat - a MINDEN hatalmat) választott képviselői útján, VALAMINT közvetlenül gyakorolja."
Ez a következőt jelenti:
Az országgyűlés minden hatalmát (amivel addig jog szerint bírt) a népre ruházta (A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé). Az Alkotmány külön fejezetben taglalja az Országgyűlésnek a népszuverenitásból fakadó jogait, tehát hogy mit tehet és milyen kérdésekben dönthet (...amely a népszuverenitást választott képviselői útján). Minden más kérdésben a népé az utolsó szó, illetve kizárólag a népnek van joga gyakorolni (valamint közvetlenül gyakorolja).
A másik paragrafus épp a fentebb említett, az Országgyűlés jogáról szóló fejezetben van.
"Az Országgyűlés, 19.§ (3) E jogkörében az Országgyűlés
a) megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát;"
Ez pedig azt jelenti, hogy az Országgyűlés CSAK a Magyar Köztársaság Alkotmányát alkothatja meg.
Ennek két következménye van.
1. Mivel az Országgyűlés CSAK a Magyar Köztársaság Alkotmányát alkothatja meg, nem volt jogosultsága a Magyarország Alaptörvénye nevű iromány megírásához (a jogban csak azt alkothatja meg, ami oda van írva - jelesül a Magyar Köztársaság Alkotmányát. Ha az a címe, akkor az a címe).
2. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmányát már megalkották 1989-ben - így aztán az a helyzet, hogy az Országgyűlésnek kizárólag ennek MÓDOSÍTÁSÁRA terjednek ki a jogkörei.
Ha most fordulunk egyet, és szemügyre vesszük a diktatúra jogát, láthatóvá válik, hogy tudtukon kívül saját maguk is réseket hagytak a pajzsukon.
"Magyarország Alaptörvénye, Nemzeti Hitvallás:
Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét."
Értem én. Csak azt nem értem, akkor a Záró rendelkezések miért tartalmazza ezt:
"2. Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el."
Saját maguk tekintik érvénytelennek az Alkotmányt, de arra hivatkoznak, amikor megalkotják az Alaptörvényt?
A Magyarország nevű megszálló állam megnyirbálta a polgárok jogait is. Ez a B) cikk (3) és (4) bekezdésében érhető tetten:
"(3) A közhatalom forrása a nép.
(4) A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja."
A KÖZhatalom már nem MINDEN hatalom. Ezzel a lépéssel az Országgyűlés kisajátította a kizárólagos hatalmat, így mindent megtehet, földeket vehet el, családokat tehet utcára, megtagadhatja a nyugdíjak kiadásait, és az alapvető emberi jogokat (ahogy azt újabban teszi is).
A negyedik bekezdésben már nincs is benne, hogy minden hatalom a népé, csak az, hogy a hatalom gyakorlója csak az Országgyűlés és KIVÉTELESEN (tehát ha az Országgyűlés megengedi --> lásd népszavazási kísérletek, botrányok) a nép.
Magyarország Alaptörvényének Átmeneti Rendelkezéseinek 5. pontja pedig minden kétséget kizáróan bizonyítja a megszálló állam diktatórikus jellegét, a magyar jogtól való elszakadást (amikor az Alkotmánybíróság megsemmisítette az átmeneti rendelkezések bizonyos pontjait, a Fidesz eldöntötte: hogy a továbbiakban ez ne fordulhasson elő újra, a maradékot beemeli az Alaptörvénybe, és ezen a ponton, gyaníthatóan az EGYSÉGfront és Alkotmányos Ellenállás érvelése okán kihagyták, de ettől még bizonyíthatóan benne volt).
"5. A kommunista diktatúra alatt elkövetett, a rendszer kiépítését és fenntartását célzó bűncselekmények üldözése nem volt lehetséges, amely lehetőség - a jogfolytonosságot megszakító alkotmányos fordulat híján - az első szabad választás után sem nyílt meg. Elmaradt a diktatúra vezetőinek felelősségre vonása, nemcsak jogi, de erkölcsi értelemben is. Az Alaptörvény hatálybalépésével lehetőség nyílik az igazság érvényesítésére."
A legfontosabb kifejezés: A JOGFOLYTONOSSÁGOT MEGSZAKÍTÓ ALKOTMÁNYOS FORDULAT. A jogfolytonos magyar államtól való elszakadás, egy új állam létrehozása (amihez csak a népnek van joga). Az utolsó mondat (Az Alaptörvény hatálybalépésével lehetőség nyílik az igazság érvényesítésére) pedig megerősíti a jogfolytonosság megszakítását (bár a kommunizmus mai fideszes patkányait még mindig nem vonták felelősségre).
A végére még egy kis érdekesség.
1989-ben több ponton módosították az alkotmányt, például a preambulumot (bevezetőt), amelyben az áll:
"... az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:"
Ez a következőket jelenti:
Az Országgyűlés által a Magyar Népköztársaság Alkotmányának módosításával megalkotott Magyar Köztársaság Alkotmánya 1989. október 23-tól Magyarország ideiglenes Alkotmányává válik, egyben a 77.§ (1) bekezdése alapján az ezer éve jogfolytonos magyar állam alaptörvénye is.
Hazánk új Alkotmányának megalkotásáig.
Amit viszont a 2.§ (2) bekezdése alapján csak a nép, a magyar állam állampolgárainak közössége alkothat meg.
Tehát a Magyar Köztársaság Alkotmányát egyetlen módon lehet hatályon kívül helyezni: az 1949. évi XX. törvény, a magyar állam ideiglenes alkotmánya és alaptörvénye alapján. A magyar nép által megalkotott Magyarország Alkotmánya nevű, legalább ideiglenes alkotmánnyal. Sehogy másképp.
És amíg ez nincs, addig a Magyar Köztársaság Alkotmánya hatályban van, és az a magyar állam alaptörvénye.
Ennek ellenére a képviselők 2011. december 30-án alkotmányellenesen törvényt alkottak az alkotmány hatályon kívül helyezéséről. Azaz kísérletet tettek az ezer éve jogfolytonos magyar állam megszüntetésére, hogy a helyére a saját diktatúrájukat tehessék.
De mivel ez egy alkotmányellenes, egyben érvénytelen törvény is, így joghatása nincs, az ideiglenes alkotmány - így a magyar állam is - hatályban maradt. Ezért a diktatúra érvénytelen alaptörvényének 2012. január 1-jén való hatályba léptetése a Magyarország nevű diktatúrát csak jogilag érvénytelen, NEM MAGYAR ÁLLAMKÉNT tudta létre hozni.
Mi jelen helyzetben szerencsére élhetünk a magyar állam jogával, sőt élnünk kell vele, nem kényszerülünk arra, hogy elfogadjuk az érvénytelen Alaptörvényt és az abból fakadó jogot. Az Alkotmány 2.§ (3) bekezdése értelmében:
"Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg KIZÁRÓLAGOS BIRTOKLÁSÁRA. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki JOGOSULT és egyben KÖTELES fellépni."
Remélem, elegendő bizonyíték. Az építő, közösségformáló vitának természetesen mindenekfelett örülök, de egy kérésem van: aki nem ért egyet, ÉRVELJEN, ne személyeskedjen. Köszönöm.

Vissza az elejére
nordi
szo febr 04 2017, 08:49
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 921
Frans Timmermans Első-Alelnök, Brüsszel (Ügyszám: Ares (2016) 6819150) - részlet a levélből

„Tisztelt Képviselő!

Köszönöm 2016. december 6-i levelét, amelyben egy videófelvételre hívta fel figyelmemet, amelyet egy állampolgár küldött el önnek, egy gyűlölet-bűncselekménnyel kapcsolatban, amely állítása szerint Sepsiszentgyörgyön, Romániában történt, december 1-jén. Ön panaszt tett a folyamatos szélsőségességre, xenophobiára és a gyűlölet-bűncselekményekre, amelyek rendszeresen érik a magyar kisebbséget Romániában, s panaszolta továbbá, hogy ezeket a folyamatos emberi jogi jogsértéseket a román hatóságok tolerálják/tudomásul veszik.

A kisebbségekhez tartozó személyek jogainak tiszteletben tartása az Európai Unió egyik alapértéke. Az Európai Unió Alapjogi Kartája kifejezetten tilalmaz bármiféle diszkriminációt, egyebek mellett a nemzeti kisebbséghez tartozás alapján. Az Európai Bizottság minden, számára rendelkezésre álló eszközt felhasznál annak biztosítására, hogy a nemzeti kisebbségeket tiszteletben tartsák és védjék az összes tagállamban, azzal együtt, hogy a tagállamok fenntartják kizárólagos kompetenciájukat – összhangban alkotmányos rendjükkel és a nemzetközi jogon alapuló kötelezettségeikkel – a nemzeti kisebbségek jogi helyzetének szabályozására, a jogaikat és autonómiájukat szabályozó rendszer meghatározására. Ennek részeként dolgozunk azon, hogy a tagállamok ténylegesen tegyék belső joguk részévé, és alkalmazzák a diszkrimináció-mentességre és az intoleranciára vonatkozó jelentős EU joganyagot.

Ami különösen a gyűlölet-bűncselekményeket és a gyűlöletbeszédet illeti, elsődlegesnek tekintjük, hogy a tagállamok megfelelően ültessék át és hajtsák végre a rasszizmus és xenofóbia elleni harc büntetőjogi eszközeiről szóló EU joganyagot. Amióta 2014. december 1-jén a Bizottság hatáskört kapott arra, hogy az Európai Bíróság ellenőrzése mellett felügyelje a kerethatározatokat, intenzív kétoldalú párbeszédet folytatunk a tagállamokkal, hogy biztosítsuk ezen eszköznek a belső jogukba történő megfelelő átültetését. Ide tartozik Románia, amely tagállam irányában kifejeztük aggodalmunkat, egyebek mellett a magyar közösséget érő gyűlöletbeszéd és a diszkrimináció által motivált incidensek miatt, amelyekkel a Bizottság nagyon is tisztában van. Tény, hogy Románia az Európai Bizottsággal folytatott párbeszéd eredményeként, más tagállamokhoz hasonlóan változtatásokat eszközölt büntetőjogában annak érdekében, hogy összhangba hozza jogszabályait a Keret Határozattal, de a párbeszéd a román hatóságokkal most is folyik, tekintettel arra, hogy a problémák változatlanul fennállnak. Folytatjuk erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy minden aggodalmunkkal összefüggésben megfelelő intézkedéseket hozzanak. (…)”

itthon.ma

[ Módosítva szo febr 04 2017, 08:51 ]
Vissza az elejére
nordi
szo nov 30 2019, 03:21
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 921
A legérdekesebbek
János Ambrúzs
János Ambrúzs Klassz oldal a Paramoral, de kár, hogy politika is keveredik már bele! Ráadásul egyoldalú kizárólag kormány ellenes bejegyzések formájában! Szerintem hamarosan törlöm! UfoCompany / Facebook ????
2
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése · Válasz · Üzenet · 1 napja
Paramoral.eu
Paramoral.eu nem kormányellenes... ez viszont kész röhej...nem hagyhattam ki...
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése · Válasz · Hozzászólt: Nordi Nordimpex · 1 napja
Paramoral.eu
Paramoral.eu Az oldal politikamentes !!!...de ami röhej az röhej...nem maradhat ki
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése · Válasz · Hozzászólt: Nordi Nordimpex · 1 napja
János Ambrúzs
János Ambrúzs Paramoral.eu Kár, hogy nem jártál utána csak átvetted. Szerintem meg kimondottan politikai jellege van. De legalábbis lejárató balliberális módon! Ahogy ellenzéki oldalon szokás! Ettől függetlenül erre az oldalra nem való!
1
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése · Válasz · Üzenet · 1 napja
Paramoral.eu
Paramoral.eu Lehet hogy igazad van...de nem járhattam utána...forrás , szerzô megjelölve... ennyi...
1
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése · Válasz · Hozzászólt: Nordi Nordimpex · 1 napja
István Sipos
István Sipos Good bye..... Paranormal..... ????
1
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése · Válasz · Fordítás megtekintése · Üzenet · 15 órája
Paramoral.eu
Paramoral.eu István Sipos Nem tudom mi lesz velünk nélküled...Túléljük...
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése · Válasz · Hozzászólt: Nordi Nordimpex · 14 órája
István Sipos
István Sipos Paramoral.eu........ ????????????????????????????????
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése · Válasz · Üzenet · 14 órája
János Ambrúzs
János Ambrúzs Paramoral.eu Azért nem hinném hogy így kell reagálni Nordi. Minden egyes követő elvesztése egy kritika amiből inkább tanulnod kellene nem Őt kritizálni. Mindenki joga a saját véleménynyilvánítás. Amit írtál Sipos Istvánnak avval sajnos magad minősítetted.
Kezelés
Tetszik · Válasz · Üzenet · 13 órája
Paramoral.eu
Paramoral.eu "csak azt adhatom, mi lényegem " ...optimista vagyok...túléljük
Kezelés
Tetszik · Válasz · 1 p.
Vissza az elejére
Oldal:   <<       

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System