:: Fórumok :: Földönkí­vüliek, idegen világok :: Beszéljünk a Marsról
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Városokat rejtegetnek előlünk a Marson?
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, Róza
Szerző Üzenet
Babba
sze dec 11 2013, 01:14
Regisztrált tag #241
Regisztrált: h jún 20 2011, 01:11
Üzenetek: 47
szerző:Baba

Az egyik nap nézegettem a Google Earth-on a bolygókat és amikor a Marsot forgatgattam jobbra balra én sem tudom mit kerestem,de valahol a tudatalattim azt mondta keress és találni fogsz és meg is találtam .Először nem hittem a szemeimnek de aztán rá jöttem ,hogy nem hallucinálok mert keresgélve a netem még videót is találtam ami aztán alátámasztotta azt a gyanúmat ,hogy igen is : létezik élet a Mars bolygón ezért is készülödnek az amerikaiak olyan tüzetesen,hogy" kiugorjanak oda " -vissza út nélkül!
Hát minek is,hiszen hemzseg az élettől…..a MARS, amit egy elmélet szerint a NASA eltitkolja, hogy a vörös bolygó valójában egy virágzó társadalomnak ad otthont, s a közszemlére tett fotók a Mars sivár felszínéről manipulált képek.
A szkeptikus videografikus, David Vose szerint a Marson készült fotókat montírozzák, hogy a civilizáció nyomait eltüntessék. Amit látunk, az egy élettelen, vörös sivatag !!!

David Vose videografikus megdöbbentő képsorokat tett közzé az interneten. A felvételek tanúsága szerint a NASA manipulálja a Marsról érkező fotókat, hogy elrejtse előlünk a vörös bolygón meglévő városokat. Mégis léteztek értelmes lények ott, vagy ez is csak egy újabb blöff?
A fiatalember azt állítja, hogy egy számítógépes technikával leradírozta a mesterséges rétegeket és színeket a felvételekről, s így érdekes dolgokra bukkant. Szabályos csíkokra, vonalakra, téglalapokra, valamint négyzetekre figyelt fel, melyek a természetben nem fordulhatnak elő.
Vose meggyőződése, hogy a Marson is az emberi faj kolóniái élnek, s az általa „megtisztított” felvételeken városok, csatornarendszerek láthatók.
Végül fogtam a fényképező gépemet és lefotóztam amit láttam !
Ehhez ti mit szóltok?
*****************************************-

[ Módosítva sze dec 11 2013, 04:22 ]
Vissza az elejére
curiosity
szo dec 14 2013, 10:58
Regisztrált tag #388
Regisztrált: p jan 13 2012, 03:57
Üzenetek: 177
Szia Baba!
Világért sem akarlak a hitedben befolyásolni, de van néhány dolog,amit érdemes lenne ezzel kapcsolatban átgondolnod..... Először is:felesleges Földi analógiákat keresni,ha más bolygókon kutatunk élet után. Tulajdonképpen,azt sem tudjuk,mi az,amit meg kellene találnunk.... Az általad betett képekhez hasonlókat találsz Skipper oldalán is, igencsak eltévedt ő is a végletekig nagyított,erősen pixelezett műholdas képek világában...Javaslom: a hívatalos HIRISE,vagy ESA-képeket használd ha véleményt akarsz formálni,mert a Google-Mars erre alkalmatlan. Továbbá: Időről-időre feltűnnek önjelölt Mars-kutatók,akik a számítógépük mögül kerek-perec,kijelentik a "tutit", miszerint, a NASA hazudik,az Európai űrűgynökség hazudik,kíváncsi leszek az Indiai űrszonda megérkezése után mit fognak mondani....
Egy dolog bizonyos: az élet csak olyan égitesten alakulhat ki,ahol viszonylag nyugodtak,rendezettek a feltételek! Gondolj bele: a Mars keringési pályája közel sem szabályos,ciklikussága nem hasonlítható a Földéhez. Magnetoszféra hiányában a világűr gyilkos sugárzása azonnal megsemmisít minden életet,de még a szerves anyagokat is.... Ha ennek ellenére mégis lenne ott valami,vajon nem vennénk észre? Emlékezz vissza,milyen lelkesedés fogadta a metán-kibocsátásról készült méréseket,aztán erről is kiderült,hogy "vaklárma" volt.... Te el tudsz képzelni egy olyan organizmust,amely nem bocsájt ki végterméket? Egy olyan létező társadalmat,amelyet nem lehet észlelni,sem rádióhullámokon,sem semmilyen más módon? Vajon egy intelligencia megtűrné,hogy a szülő-bolygójuk körül mások repkedjenek,adatokat gyűjtve? Képzeld el a Földi-reakciót...... Üdv:Curiosity.
Vissza az elejére
yup
h dec 16 2013, 01:36
Regisztrált tag #409
Regisztrált: v febr 05 2012, 09:25
Üzenetek: 172
Baba, ne dőlj be az ilyen manipulált képeknek, hidd el, kamu. Ezek a lehozott képek az ESA Mars-Express 16 m/pixel (!) felbontású képei alapján készült perspektivikus kompozíciókból származnak. Amit a végletekig növelt kontrasztú és erősen nagyított változatokon látni, azok a négyszögletes és vonalas formák semmi mások, mint a perspektivizáló algoritmus által létrehozott kép jpeg változatának az algoritmus pontatlanságának megfelelő alakzatok, amik sötétebb pixelcsopoprtokként jelennek meg ilyenkor. Figyeld meg, hogy ezek a pixelcsoportok a terepalakulattól függetlenül bárhol megjelennek: sziklagerincen vagy éppen egy hasadékban vagy meredek lejtőn éppúgy, mint egy síkabb területen. Épületekre azért mégsem lenne ez jellemző...
Az említett "kutató" azzal manipulálta az eredeti képet, hogy nagyon nagymértékű élesítést (kontúrkiemelést) és kontrasztnövelést végzett, ami szinte bármilyen pixelcsoport esetén azt a hamis érzetet kelti a szemlélőben, hogy perspektivikus képet azaz térbeli alakzatot lát. Amellett, ahogy írtad, azt próbálta elhitetni, hogy "számítógépes technikával leradírozta a mesterséges rétegeket", ami teljesen marhaság: ha valaki nem ismeri pontosan az egymásra "préselt" rétegeket , akkor semmi esélye nincs arra, hogy a legalsót megjelenítse. Ha ismeri, akkor viszont bizonyos feltételek mellett (ha nincs ráfedés) lehetséges az egyes rétegek kivonásával előállítani bármely közbenső réteget, így a legalsót is.
Az tény, hogy van sok zavaró körülmény a Marsról kapott ismeretekkel kapcsolatban. Ezek közé tartozik például a víz ill. vízjég létének negligálása vagy tagadása a NASA részéről nagyon hosszú ideig. Csak az ESA marsszonda felvételei után ismerte be a NASA, hogy tényleg találtak ők is vízre utaló nyomokat illetve vízjeget már jóval korábban.
Zavaró a légkör színének kényszeresen narancsos színét sulykoló korábbi törekvéseik is, holott a Hubble teleszkóp felvételein tisztán látható, hogy kékes gázburok (azaz komoly Rayleigh-szórású réteg) veszi körül a bolygót. Sőt, most már a Curiosity felvételein is látható, hogy mindössze a felszín felett nem túl nagy magasságig észlelhető a por-aeroszol miatti sárgás szín, azon felül már határozottan türkizes illetve kékes szín dominál. Ezt én kénytelen vagyok turpisságnak nevezni, ugyanis erre már rájöttem évekkel ezelőtt, amikor két olyan Spirit felvételt vizsgáltam, amelyek egy helyszínen, azonos időben készültek, csak az egyiken a kép a horizontot is mutatta, míg a másikon csak az égbolt volt rajta, kb. 20 fokkal az előző kép felett keződően. Kiderült, hogy az égbolt magasan sötét ibolyáskék, míg a horizont virtigli narancsos színű volt. (a színes kép előállítását a saját eljárásommal oldottam meg, és az eredmény kísértetiesen hasonló a Curiosity mostani ú.n. linearizált színes képeihez)
Az sem tett jót a NASA iránti bizalomnak, hogy pl. a korábbi roverek (Spirit és Opportunity) elvileg nyers képeit tartalmazó pds képgyűjteményében jól tapasztalhatóan nem eredeti, érintetlen pds képek voltak, hanem többnyire bizonyos képmódosítások eredményeként keletkezett képek.
Tény, hogy a Mars felszínén igen sok, magyarázatra szoruló alakzatot lehet találni, főleg a Spirit képein. Ezekkel kapcsolatban gyakorlatilag semmit nem lehet "hivatalos" oldalról olvasni, legfeljebb azt, hogy kövek, ami sok esetben nem igaz. Ugyanúgy nincs semmilyen kommentár a roverek kamerájának látóterében időnként látható, a felszín felett (a légkörben? ) tartózkodó (mozgó?) alakzatokról.
Az külön érdekesség, amit curiosity is ír, hogy a Marsnak a mérések szerint nincs komoly mágneses tere, nincs magnetoszférája, legfeljebb bizonyos területeken fellelhető mágneses anomáliák. Ugyanakkor a Mars terraformálásán gondolkodik a NASA, ami viszont magnetoszféra hiányában a kozmikus sugárzás gyilkos volta miatt lehetetlen. Most akkor hogy is van ez?
Nos, feltehetően ilyen disszonanciák táplálják a marsi civilizáció létébe vetett hitet, de annak a közölt mérési eredmények mind ellentmondanak.

[ Módosítva h dec 16 2013, 01:37 ]
Vissza az elejére
fulldragon
h dec 16 2013, 01:43

Regisztrált tag #35
Regisztrált: v júl 04 2010, 02:40
Üzenetek: 593
Tudom milyen nehéz horpad nélkül ezt a topikot tovább irni...
de csinálni kell ... ő is igy akarná
Vissza az elejére
curiosity
h dec 16 2013, 04:23
Regisztrált tag #388
Regisztrált: p jan 13 2012, 03:57
Üzenetek: 177
Persze, Yup.... nyílvánvaló,hogy nem mondanak el mindent,és manipulálnak is adatokat...( adott esetben képeket,-lásd: "sütőtök-pürés" felvételek..),de nem hinném,hogy "Marsi városok" létezését letagadnák.... Az általad említett mesterségesnek tűnő tárgyakra,ill. a levegőben lefotózott "akármikre", szerintem nincs magyarázatuk.... Egyszerűbb csendben maradni,mint előhozakodni valamiféle téves elemzéssel,vagy megállapítással. Esetleg működnek íratlan ( vagy írott ?) szabályok is, amik "felsőbb utasításra" tíltják meg egyes adatok nyílvánosságra hozását...nem lehet tudni. Mindemellett, néha kötelezően produkálni kell valamit,hiszen mégiscsak közpénzen léteznek......
Terraformálás....én úgy gondolom, addig kivitelezhetetlen, még hatékony mágnespajzsot nem tudnak indukálni. Sok verziót olvastam,nagy része butaság, alap dolgokkal nincsenek tisztában. A Mars sohasem lesz a Földhöz fogható,bár szeparált,átmeneti életterek esetleg kialakíthatók rajta,egyes kedvező adottságú helyeken....
Két kérdés Yup..... Horpaddal nem tudtátok egymást meggyőzni a curiosity által vizsgált anyag metán-tartalmáról.... Véleményed szerint,ha helytálló a feltételezés,hogy jelen volt az anyagban a metán, mire szolgál bizonyítékként,ill. milyen következtetéseket lehet belőle levonni a Mars történetével kapcsolatban? Más...hogyan kerülhetett a légkörbe ez az irdatlan mennyiségű CO2, ha tényként fogadjuk el azt,hogy valamikor hullámzó tengerek boríthatták a felszínt? A hidrogén elszökése a légkörből rendben, a napszél-tevékenység szintén,de valahogy nem áll össze a kép.....
Vissza az elejére
Szofi
cs febr 20 2014, 05:32
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 37
A svájci tudósok szerint, Atlantisz elveszett városa a Marson volt, és asztronautái jelentős ideig kereskedelmi kapcsolatban álltak az ókori egyiptomiakkal. Azt állítják, bizonyítékuk van arra, hogy a legendás Tut király egy látványos űrrepülőgép-szerencsétlenségben hunyt el a földönkívüli legénységgel együtt. (Ki lehet ez a Tut király? Talán Thot-ra gondolnak?:o)

„A marsi civilizáció önmagát pusztította el vagy egy meteor végzett velük, míg Egyiptom továbbra is fennmaradt” – mondotta Dr. Stephan Weisz az összesereglett riportereknek és tudósoknak a svájci Bernben. Ez a marsi civilizáció mind a Földön, mind a Marson hátrahagyta a nyomait. Az amerikai marsi űrszondák szigorúan bizalmas fényképei világosan elénk tárják a bolygó felszínén található templommaradványokat.

„Az egyiptomi piramisok és az emberi testet mumifikáló képességek határozottan olyan technológiának az eredménye, amelyek nem a Földről származnak, hanem a Marsról. Meggyőződésünk, hogy az atlantisziak áruba bocsátották ezeket a technológiákat.”

Dr. Weisz és egyik kollégája, az egyiptológus Conrad Vetsch, kijelentették, hogy egy nemrégiben megfejtett egyiptomi tekercs első alkalommal vezette rá őket arra, hogy Atlantisz a Marson volt. A tekercs egy technológiailag fejlett civilizációt ír le, amely a mi bolygónkon kívül található „az űr mérhetetlen, sötét óceánjában”.

„A kutatóknak már régóta tudomása van arról, hogy az egyiptomiak felhasználták a repülést” – mondta el a csoportnak Dr. Weisz.

A konferencián nem minden résztvevő értett egyet a szakértők elméleteivel. Dr. Seth Rausch német történész, úgy gondolja, hogy túl messzire mentek azzal, hogy a marsi civilizációt hívták Atlantisznak.„Nem kétlem, hogy az egyiptomiak kapcsolatban álltak földönkívüliekkel.”– közölte a szakértő. –„Viszont, amíg ténylegesen meg nem vizsgálják a marsi romokat, addig semmiképpen sem tudható, hogy azok Atlantisz maradványai-e?”

A norvég csillagász Elling Gade egyetértett azzal, hogy Atlantisz egy idegen civilizáció kolóniája volt, de egészen bizonyos, hogy a mi bolygónkon...

Hogy lehet az, hogy ezek közül a tudósok közül egyiket sem lepett meg a Marsi templom romok létezése? Hogy lehet az, hogy ezek a tudósok szemmel láthatólag tudtak olyan írásokról, amelyek talán bizonyítják az idegenek és az ókori egyiptomiak együttműködését?

Miről lehet még tudomása a tudományos elitnek, amiről nekünk nincs?

Miért gondolják azt, hogy nem tartozik ránk a történelmünk, illetve azok a dolgok, amelyek meghatározhatják, hogy kik vagyunk?

forrás: Katt ide!
Katt ide!
Katt ide!
Katt ide!
Vissza az elejére
curiosity
p febr 21 2014, 09:48
Regisztrált tag #388
Regisztrált: p jan 13 2012, 03:57
Üzenetek: 177
Nos,Szofi....akkor nézzük...
Ha jól értem, a Marsi és az Egyiptomi kúltúra közötti kapcsolat egyik bizonyítékának tekinthető az Opportunity marsjáró felvételén "beazonosított", sziklába vésett "szobor" is. A szóban forgó fotót az Oppy a sol 1166-1167 napokon készítette, a Viktória kráter peremén kószálva. Eközben több olyan felvétel is készült, melyeken érdekes kő-formációk, egészen különlegesen erodálódott alakzatok láthatók, de ez a kép "vitt mindent" az említett "anomália" miatt...


A felvétel méretarányai kissé megtévesztőek,első látásra monumentálisnak tűnik a sziklaszírt, a NASA szerint csak kb.12 méter. Ha a NASA-adat helyes,akkor a "szobrocska" mindössze 50-60 cm-es lehet. Ennek ellenére,mindenféle nagyítások,animációk készültek a "szobor" környékéről is, lejáró-utat, barlang-nyílásokat,különféle mesterségesnek tűnő tárgyakat vízionálva....


Ebből a szögből,ezekkel a fényviszonyokkal tűnhet mesterségesnek...
Azt természetesen innen senki nem fogja eldönteni, hogy a természet alkotta,vagy valaki kifaragta a sziklát. Gyakorlati jelentőségét,vagy hasznát semmi nem támasztja alá, ha bárki is maradandót akart volna alkotni,valószínűleg más helyszínen, és jóval nagyobbat fabrikál.
Azoknak,akiket kétségek gyötörnek beteszek még egy képet...egy másik fórumról hoztam. A méretek nagyban segíthetnek eldönteni a kérdést....

Nos??[ Módosítva p febr 21 2014, 10:02 ]
Vissza az elejére
Szofi
sze febr 26 2014, 11:34
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 37
Csak anyit tennék hozzá, amit az elején kérdeztél: "Ha a NASA-adat helyes"....

Nem tudom, hogy a sajtótájékoztatón ezt a fotót mutatták-e be, vagy a többiből vonták-e le a következtetést és ezt a képet pedig csak a cikk írója találta a neten és csatolta illusztrációként.

Ugyanis szó szerint ezt mondták: "Az amerikai marsi űrszondák szigorúan bizalmas fényképei világosan elénk tárják a bolygó felszínén található templommaradványokat."

És itt olyan tekercsekről is szó van, amelyekről a tudósoknak már régóta tudomása van...

Vissza az elejére
curiosity
cs febr 27 2014, 03:58
Regisztrált tag #388
Regisztrált: p jan 13 2012, 03:57
Üzenetek: 177
"Curiosity!

Látom te is a luxusprosti, intézményes tudományos világ egyik "fegyverhordozója" vagy....

Már abból gondolom, hogy nem konkrét dolgokat cáfolsz, hanem csak úgy általánosságban hülye mindenki, aki azt képzeli, hogy a NASA titkolja mi van a Holdon.

Már a Mars-topikban is ezt írtad: "nyílvánvaló,hogy nem mondanak el mindent,és manipulálnak is adatokat...( adott esetben képeket,-lásd: "sütőtök-pürés" felvételek..),de nem hinném,hogy "Marsi városok" létezését letagadnák.."
Szofi! Akkor ezt az utolsó mondatot tegyük helyre...itt, konkrétan olyan Marsi felvételekre gondoltam, melyek slendriánul, vagy szádékosan elrontva, fátyolozva kerültek ki a NASA-tól. Az,hogy léteznek-e olyan képek,melyek anomáliák tekintetében perdöntőek lehetnének, nem tudom. Felmerülnek kérdések,miszerint: Miért nem fotózott a rover más szögből is bizonyos tárgyakat, vagy terep-alakulatokat, ami által eldönthetővé vált volna,mit is látunk a képen. Ezek kétség-kívül hiányosságok, amik eredhetnek sokféle meggondolásból. Alkalom-adtán még abból is,hogy a rover már régen továbbált,mire az adott felvétel feldolgozásra került.
Ezzel a bizonyos konferenciával kapcsolatban....már -ne haragudj- de kissé nevetséges a megállapítás, miszerint : "Az amerikai marsi űrszondák szigorúan bizalmas fényképei világosan elénk tárják a bolygó felszínén található templommaradványokat."
Vajon melyik műhold képeire gondoltak, melyek "szigorúan bizalmasak" lennének? Egyáltalán...ha van is ilyen, miből állapítják meg,hogy ezek "templom-maradványok"? Miért nem mutatják meg nyílvánosan melyik szonda,melyik képe tárja elénk ezt a látványt?
Talán az "Inca city" ? vagy a Cydonia-térség"? Elemeztek ezek műholdképeket egyáltalán, a maga buktatóival, nyűgjeivel, félreértelmezhető milliárd éves erodáltságával, vagy csak egyszerűen rámondták a "tutit"? Ha ezt viccnek szánták,akkor sikerült.Ha hírnevet akartak maguknak,ez is sikerült. A bizonyítás viszont már más dolog, azzal nem lehet viccelni.... Egyébként...ha a Mars mai tudásunk által feltételezett fejlődés-történetét vesszük, talán az első egymilliárd évében lehetett jelen a víz,esetleg a magnetoszféra is, hasonló módon,mint most itt a Földön. Elvben - ha igaz az elmélet - a mi általunk ismert élet akkoriban lehetett jelen a bolygó felszínén,ergó, a "templomok"- melynek romjait látni vélik - akkor keletkezhettek. El tudod képzelni, hogy több milliárd év után is marad ezekből valami, a felszín-formáló erők nem tették a földdel egyenlővé? A Földön, már néhány tízezer éves réteg is több méterrel a mai felszín alatt van, akkor képzelj el többmilliárd évet, még akkor is,ha a Marson a folyamatok valószínűleg sokkal lassaban mentek végbe.....
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System