+ A | - a | Visszaállít
2019. júl.
06
  Az új V-alakú repülőgép hódítja meg a világot!
Ez a V-alakú, forradalmian új, környezetkímélő repülőgép októberben kerül majd kipróbálásra, és akár év végére már forgalomba is helyezhetik! Jóval kevesebb üzemanyagot használ, mint jelenlegi társai!
Jelen korunk egyik legmeghatározóbb problémája a klímaváltozás. Éppen ezért pedig egyre többen igyekeznek tenni azért, hogy ne váljon visszafordíthatatlanná ez a folyamat. Ez alól pedig a repülőgépgyártók sem kivételek, nagy szerencsénkre.

Egyre több repülő gyártással foglalkozó vállalat tesz a káros gázok kibocsátása ellen. Mint tudjuk az autók üzemanyaga is nagyon káros hatással van a környezetre, de a repülőgépeké talán még annál is jobban.
Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a híres V-alakú repülőgép ötletét a Gibson gitár jellegzetes v alakja ihlette. Ami viszont nagyon jó hír az az, hogy a legújabb források szerint, akár már év végére piacra is kerülhet.A holland Delft Egyetem kutatóinak köszönhető ez az újítás. Amennyiben minden a tervük szerint halad, pár év múlva már csak ilyen repülőgépeket láthatunk az égen szárnyalni. A videó inditásához Katt ide!

Az egyik legfőbb újítás, illetve eltérés az eddigi légi járművektől, hogy ennél a V alakú modellnél az utasok a szárnyrészben tudnak utazni, ezzel kihasználva rengeteg helyet, melyeket eddig nem tudtak hasznosítani.
A projektben résztvevők mind nagyon izgatottak, hogy hogyan fog szerepelni a prototípus, bár a próbára sajnos csak 2019 októberében kerül majd sor.

A vezető, Peter Vink elárulta, hogy az utazás sokkal kényelmesebb lesz az utasok számára és a V alak miatt sokkal kevesebb üzemanyagot fog fogyasztani a jármű. Több érdekes fejlesztés is várható, de erről egyelőre még hallgatnak a kutatók.
A cél a fenntarthatóság, melyről sokan nem tudják pontosan mit takar. A lényeg, hogy csak olyan fejlesztéseket végezzenek, melyek nem hátráltatják a jelenlegi generációkat, de nem is veszélyeztetik a jövőbeli generációkat.

forrás:/ferfibarlang/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz