+ A | - a | Visszaállít
2019. márc.
02
  Megtalálták az örök élet elixírjét - egy sírban
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
Négy hónapja töprengtek, mi lehet a titokzatos folyadék, aztán előkerült az ősi kínai recept.
A Nyugati Han-dinasztia (i.e. 202 - i.sz. 8) idejéből fennmaradt bronzedényben lévő, nagyjából 3,5 liternyi folyadékot tavaly októberben fedezték fel egy nemesi család jókora, 210 négyzetméteres sírjában Lojang városában. A régészek eleinte szeszes italnak vélték a folyadékot, annak alkoholos illata miatt.
A Turritopsis nutricula egy apró medúzafaj, valóban halhatatlan mert életciklusa végén képes visszaalakulni kezdeti, azaz polipformájába, ahonnan gyakorlatilag újrakezdi az életét..

Az ásatási munkálatokat vezető Pan Fuseng szerint azonban a későbbi laboratóriumi vizsgálatokból kiderült, hogy a folyadékot nagy részt kálium-nitrát és alunit alkotja, amelyek egy korábban már ismert taoista alkimista recept szerint a legfőbb összetevői egy halhatatlanságot adó orvosságnak.

A lojangi kulturális relikviákért és régészeti kutatásokért felelős intézet vezetője, Si Csiacsen szerint ez az első alkalom, hogy ilyen mitikus, „örök élet elixírt” találtak Kínában. És mivel a sír a tulajdonos maradványain kívül nagy számú festett agyagedényt, jáde- és bronztárgyat is rejtett, ezért a régészek szerint roppant értékes információkkal szolgál a Nyugati Han-dinasztia nemeseinek életéről, valamint a korszak temetkezési szertartásairól és szokásairól.

forrás:/MTI/


kapcsolódó: Több ezren jmeginnák az óriásszarkofágban talált vörös folyadékot Katt ide!
Egy orosz tudós állítólag megtalálta az örök élet szérumát Katt ide!
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz