+ A | - a | Visszaállít
2019. jan.
09
  Létezik a világunknak egy tükörképe, ahol az idő visszafelé halad
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
Az univerzumnak létezik egy tükörképe, ahol az idő nem előrefelé, hanem visszafelé halad – írja egy most megjelent új tanulmány. Ez az anti-univerzum az ősrobbanás előtt létezett.

Bizonyos nézőpontból szemlélve a világegyetem olyan, mintha aszimmetrikus lenne; ahogy az univerzum tágul, az idő előrefelé halad, és a mindenséget az anyag tölti ki. Ez a tapasztalat ugyanakkor ellentmondani látszik az úgynevezett CPT-szimmetria elvének. A CPT-szimmetria érvényesülése azt jelenti, hogy az anyagot antianyagra cserélve, a világegyetemet tükörben nézve és az idő irányát megfordítva a fizikai kísérletek ugyanahhoz az eredményhez vezetnek, mint valódi világunkban.
Az univerzumnak létezik egy tükörképe, ahol az idő nem előrefelé, hanem visszafelé halad
–írja egy most megjelent új tanulmány. Ez az anti-univerzum az ősrobbanás előtt létezett.

Hogy a kozmosz egyensúlyba kerüljön, három kanadai kutató, Latham Boyle, Kieran Finn, és Neil Turok azt feltételezi, az ősrobbanás nemcsak a világunknak, hanem egy antivilágnak is a kezdőpontja volt.
Ebben az antivilágban az idő visszafelé halad és az antianyag domináns.
Azt is kimutatták, hogy a CPT-szimmetrikus modell nemcsak összhangban van a kozmosz tágulásának ismert történetével, de egyszersmind világos magyarázattal szolgál a sötét anyagra is.

Nem kell új fizikát feltalálni hozzá - A CPT-szimmetria az inflációs elmélet egy alternatívája. Utóbbi azt mondja ki, hogy az univerzum rögtön az ősrobbanás után exponenciális táguláson ment keresztül. A teóriával magyarázni lehet egy sor megfigyelést, ugyanakkor bizonyításához hipotetikus kvantumterek létezésének igazolására lenne szükség, ami egyelőre nem történt meg. Boyle és társainak elmélete azért is nagyszerű – áll a kiadott közleményben-, mert a korai kozmikus evolúció magyarázatához nincs szükség ismeretlen fizikai tényezőkre.
A CPT-szimmetria modellje szerint idő és tér folytonosan áramlik az ősrobbanáson keresztül, és az anti-világegyetem, ami az ellentétes időirányba halad pontosan úgy viselkedik, mint a mi univerzumunk tükörképe.A kutatócsoportnak modelljükkel természetesen reprodukálnia kell ugyanazokat a megfigyeléseket,
amiket az inflációs-teória magyaráz – ilyen például a kozmikus uniformitás.

A CPT-szimmetria nagy előnye, hogy magyarázatot ad a sötét anyag létezésére: egy CPT-szimmetrikus univerzum jelentős mennyiségű nagytömegű steril neutrínó otthonául szolgálna. Az ilyen szupernehéz neutrínók lehetnek a nemrégiben megfigyelt nagyenergiájú részecskezáporok forrásai is.

forrás:/Physical Review Letters/origo/

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Létezik a világunknak egy tükörképe, ahol az idő visszafelé halad ufocompany 10 jan : 11:23 Válasz erre
Hozzászólás: 47

Regisztrált: 03 nov : 06:35
Sziasztok!
Szerintem hülyeség,mert az idő nem létezik!
Az időt az emberiség alkotta meg bizonyos történések sorba rendezésére.
Mivel úgy tűnik,hogy az Univerzum(ok) örök így az időnek kizárólag akkor van értelme ha várom a buszt és késik 5 percet!Persze ezt is csak az órám mutatja amit szintén az ember talált ki.De maga egy "emberi élet"létezése is mérhetetlen az Univerzumok örök létezéséhez képest!UfoCompany/Facebook

UFO Company

Létezik a világunknak egy tükörképe, ahol az idő visszafelé halad nordi 12 jan : 04:33 Válasz erre
Hozzászólás: 647

Természetesen az idő nem létezik!
Mi ezt már rég óta tudjuk...

de azért közzétesszük a mások véleményét is...
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz