+ A | - a | Visszaállít
2018. dec.
18
  "A fiúk is menstruálhatnak" - tanítják dél-angliai iskolákban
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
szerző: Horváth Tamás

Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülőhelyén, Brightonban azt az ukázt kapták az általános iskolák, hogy már a nyolcéves diákoknak is a fejébe kell verni, hogy nemcsak a lányoknál fordulhat elő menstruáció, hanem bizony az "összes többi nemnél" is.
Az instrukció a városi tanács december elején publikált útmutatásában szerepel, mely szerint még sokat kell dolgozni azért, hogy a menstruációs ciklus miatti megbélyegzéseket sikerüljön visszaszorítani.
A baloldali többségű városi tanács által kiadott dokumentum Fontos üzentek című fejezetében külön kitérnek arra, hogy a tanulóknak meg kell tanítani, hogy a transznemű fiúk és férfiak, illetve a "két hagyományos nem" egyikébe sem besorolható személyek esetében is előfordulhat a menstruáció.

A dokumentum arra is kitér, hogy rendkívül fontos, hogy ne csak a női, hanem a férfi mosdókban is legyenek külön kukák elhelyezve, amikbe a használt betéteket és tamponokat lehet bedobni.

Az útmutatást kommentálva a brightoni tanács hangsúlyozta: -A menstruációról szóló hatékony oktatással azt szeretnénk elérni, hogy ne legyen olyan gyerek, aki szégyent érez csak azért, mert a menstruációs ciklusa alatt speciális eszközöket kér akár az iskolában, akár azon kívül.”
A brightoni városvezetésnek nem ez az első meredek lépése, még októberben azt tanácsolták a tanároknak, hogy értesítsék a gyámügyet, amennyiben azt tapasztalják, hogy a nemváltást akaró diákok szülei nem támogatják a gyerekeiket az elhatározásukban.

forrás:/888.hu/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
"A fiúk is menstruálhatnak" - tanítják dél-angliai iskolákban ufocompany 20 dec : 02:38 Válasz erre
Hozzászólás: 47

Regisztrált: 03 nov : 06:35
Tisztára megőrült a világ!Ezek a liberálisok már tényleg meg vannak bolondulva!Ha így haladunk még a csótányok is emberi jogokat fognak kapni!Röhejes és egyben felháborítóak ezek a barmok!

UFO Company


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz