+ A | - a | Visszaállít
2018. dec.
04
  Emberi maradványokat szállítanak az űrbe
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
Mielőtt a 36 éves James Eberling 2016 novemberében meghalt, volt egy utolsó kívánsága: azt kérte szüleitől, hogy maradványait juttassák el az űrbe. Nem ő volt az egyetlen, aki hasonló kívánságot fogalmazott meg.
James Eberling és közel 100 további személy hamvait fogja az űrbe juttatni hétfőn az Elysium Space nevű vállalat – számol be a CNN. A cég szerint az elhunytak családtagjai 2500 dollárt (mintegy 710 000 forintot) fizettek a különleges szertartásért. Az Elysium Space műholdja a SpaceX egyik Falcon 9 rakétáján fog az űrbe utazni.


A hamvak főként egykori katonák és űrrajongók maradványai, Eberling például egész életében imádta a rakétákat, rendszeresen eljárt a Vandenberg Légitámaszponthoz, hogy lefotózza a rakétaindításokat.


Thomas Civeit, a vállalat alapítója és vezérigazgatója szerint a hamvakat egy parányi űreszközbe,
egy úgynevezett CubeSatba helyezik el.

A hozzátartozók egy app segítségével négy éven át követhetik majd a műhold pályáját, mielőtt a szerkezet visszahullik a légkörbe, és megsemmisül. A CubeSat valójában nem fogja az elhunytak összes maradványát szállítani, csupán egy-egy kapszulányi mintát.

Nem ez lesz az első alkalom, amikor emberi maradványokat szállítanak az űrbe. 1998-ban Eugene Shoemaker asztronauta hamvainak egy részét a NASA egyik missziójának részeként a Holdra dobták, 2012-ben pedig az Elysium Space nagyjából 320 ember maradványát vitte az űrbe – többek közt a Star Trekben Montgomery Scottot alakító James Doohan hamvait is.

forrás:/hirstart/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz