+ A | - a | Visszaállít
2018. okt.
07
  DNS-molekulákba zárnák és fellőnék a Holdra az emberiség történelmét
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: Róza
Az emberi örökség megóvásának egészen rendkívüli módját tervezi néhány vakmerő tudós. Nova Spivack amerikai nagyvállalkozó, az Arch Mission Foundation társalapítója egy olyan programot támogat, amely az emberiség legfontosabb adatait és képeit tartalmazó enciklopédiát DNS-molekulákban tárolná, és azt 2020-ban felküldené a Holdra.

Mint Spivack a Buzzfeed-nek elmondta, korunknak egyik legriasztóbb felfedezése, hogy az adattárolási technológiák egyike sem bizonyult megnyugtatóan tartósnak. Ezzel szemben a DNS tartóssága már bizonyított, a benne tárolt adatok akár több millió évig is fennmaradhatnak. Az elmúlt két évtizedben néhány kutató rájött arra, hogy az élő sejtekben talált DNS alkalmas a jövő adattárolására.
Az alapítvány a washingtoni egyetemmel, a Microsofttal és a Twist Bioscience-szel egy 20 könyvből és több mint 10 ezer képből álló gyűjteményre készül.

Egy DNS molekula müvészi ábrázolása, illusztració (kép: Google)

Ez a „holdkönyvtár” a jövő nemzedékének szól, arra az esetre, ha a földi élet összeomlana, és egyszerű utasításokat tartalmaz a dekódolására.

forrás:/szeretlekmagyarorszag.hu/

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz