+ A | - a | Visszaállít
2018. júl.
26
  Az élet elixírje? Több ezren jelezték, hogy meginnák az óriásszarkofágban talált vörös folyadékot
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi

Már több mint 20 ezer aláírót számlál az a petíció, amelynek elindítói különös célt fogalmaztak meg: meg akarják kóstolni a múlt héten kinyitott, fekete szarkofágban talált vörös folyadékot.
Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb régészeti felfedezésének tekinthető az a hatalmas, fekete szarkofág, amelyet az északkelet-egyiptomi Alexandria közelében találtak meg, de csak néhány nappal később mertek kinyitni.
A gránitból készült, több tonnás koporsóból főleg csontok kerültek elő, de az igazi érdekesség az azokat körülvevő vörös folyadék. Ez utóbbi a tudósok feltételezése szerint egyszerű szennyvíz, amely a sír oldalán keletkezett repedéseken keresztül szivárgott be, és az évek folyamán folyamatosan gyűlt. Néhányan azonban makacsul ragaszkodnak azon teóriához, miszerint a csontok áztatta lé ősi erővel bír, ezért petíciót is indítottak, hogy megkóstolják az azóta már leszivattyúzott folyadékot.

A Change.org oldalán indított akció rövid idő után követőkre talált: pár nap leforgása alatt ezrek csatlakoztak hozzá, cikkünk megjelenésének pillanatában pedig valamivel több mint 20 ezer aláírónál jár – és folyamatosan növekszik.
Az Innes McKendrick által indított petíció egyébként energiaital formájában hasznosítaná a különös, mások szerint gyomorforgató trutymót. Vagyis nem csak úgy beleinnának, vegyítenék valamivel, hogy kicsit ízesebb legyen.

forrás:/index/

kapcsolódó: Felnyitották a titokzatos egyiptomi óriásszarkofágot Katt ide!

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz