+ A | - a | Visszaállít
2018. júl.
07
  Űrturista-jegyeket jegyeket lehet venni 2019-től a Blue Origin űrjárataira
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: Róza
A Jeff Bezos által alapított Blue Origin 2019-ben kezdi el árusítani az űrturista-jegyeket – írja az IFLScience. Egy-egy jegy 50-250 ezer dollárba kerül majd, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az első járat mikor fog elindulni.

Azt tervezzük, hogy hamarosan elkezdjük reptetni az első tesztutasainkat – nyilatkozta Rob Meyerson, a cég alelnöke az Amazon múlt héten megrendezett csúcstalálkozóján. Meyerson itt jelentette be, hogy terveik szerint jövőre kezdik el a jegyek értékesítését.

A Blue Origin bemutatója egy New Shepard űrhajós személyzeti kapszuláját ábrázolja, amely hat ülő embert, és valódi küldetéses felvételeket fog használni az űrbe való utazás szimulálásához. Az "Új Shepard" kapszula tágas belső terében 6 utazó ül, akiket a "legnagyobb térben lévő ablakokból" nézve kezelnek. A kapszula 530 köbméter (15 köbméter) helyet kínál - elég nagy ahhoz, hogy az utasok szabadon lebeghessenek, és súlytalanokká válhassanak.(forrás:dailymail.co.uk)

A Blue Originnél az elmúlt évek arról szóltak, hogy tökéletesítsék a turistautakra tervezett New Shepard rakétát. A szerkezettel 100 kilométeres magasságba képes emelkedni, az utasok pedig a fedélzeten néhány percre megtapasztalhatják majd a súlytalanság élményét, mielőtt a rakéta visszatér a Földre.

A New Shepard eddig nyolc repülésen van túl, igaz, eddig egyetlen alkalommal sem tartózkodtak emberek a fedélzeten. A legutóbbi, április 29-i repülés során egy próbababát és kamerákat helyeztek el a rakéta kapszulájában. A teszt sikeres volt, a szerkezet épségben visszatért a Földre.

A Blue Origin szerint egy-egy űrutazás 11 percig tart majd. A kapszulában összesen 6 ember fog elférni, a repülés során az utasok pedig kikapcsolhatják majd biztonsági öveiket, és kiélvezhetik a súlytalanság élményét.Az amerikai magánvállalat már jövőre elkezdené árusítani a jegyeket a későbbi űrutazásokra. (kép: Blue Origin)

A Blue Origin egyik riválisa, a Virgin Galactic már árusítja a jegyeit, igaz, embereket eddig ez a vállalat sem szállított az űrbe. Sokáig úgy tűnt, hogy a SpaceX lehet az első cég, amely viszonylag olcsón reptet majd űrturistákat, Elon Muskék azonban a közelmúltban bejelentették, hogy késni fog első járatuk.

Mégsem küld idén turistákat a Holdhoz a SpaceX
Elon Musk tavaly februárban jelentette be, hogy vállalata 2018-ban űrturistákat fog szállítani az égitesthez.
Bár az első utakra még várni kell, mégis úgy tűnik, hogy egyre közelebb kerülünk a fenntartható űrturizmushoz. A kérdés már csak az, hogy hogyan fogja bírni az utasok gyomra a súlytalanságot.


forrás:/24.hu/

kapcsolódó: Jöhet az első európai űrkikötő Katt ide!
Árt a szívnek az űrutazás Katt ide!
A Tesla mindenható ura tényleg autót küld az űrbe Katt ide!
Felszállt egy próbakörre a SpaceShipTwo Katt ide!
Mi lesz előbb? Újabb Holdutazás, vagy élő szervek nyomtatása 3D-ben? Katt ide!


Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz