+ A | - a | Visszaállít
2018. máj.
18
  Földönkívüliek kutatására szavazhat meg dollármilliókat az amerikai kongresszus
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: Róza
Az amerikai kongresszus 10 millió dollárt költene földönkívüliek kutatására.
Az elmúlt 25 évben először tárgyal az Egyesült Államok Kongresszusa arról, hogy óriási mennyiségű pénzt adjanak földönkívüli értelem utáni kutatására (SETI) – írja a Live Science. A Képviselőház olyan törvényjavaslatot terjesztett be, ami 10 millió dollárt biztosítana a NASA-nak, hogy a cég keressen olyan technológiai jeleket, mint például a rádióhullámok. Egy intelligens civilizáció képes lehet ilyen jeleket létrehozni, és segítségükkel kommunikálni más társadalmakkal.


Ha a javaslat átmegy a kongresszuson, vízválasztó lehet a testület hozzáállásában. Richard Bryan szenátor megszüntette a NASA SETI-programját, a Nagy felbontású mikrohullámú felmérést 1993-ban – mondta a lapnak Jill Tarter csillagász, a SETI Intézet korábbi igazgatója.
Felidézte: 1992-ben egy hatalmas kezdeményezést indítottak a földönkívüli érdelem utáni kutatás érdekében, hogy olyan berendezéseket építsenek, amelyek képesek idegen civilizációk jeleit befogadni, ez a projekt szűnt meg egy évvel később.

A SETI tudósai az életet jelei utáni vadászás közben egy sor jelet fedeztek fel. A kép illusztráció: (forrás: /dailystar.co.uk /ápr.24. 2017)

Ha a mostani törvényjavaslat sikerrel átmenne a törvényalkotáson, óriási eredmény lenne, hiszen lehetővé tenné új eszközök megalkotását és a világszerte gyűjtött és elemzett adatok feldolgozását – hangsúlyozta a csillagász. A földönkívüli életformák keresése természetesen az utóbbi időben sem állt le, hiszen magánvállalatok és más szervezetek finanszírozták ezeket a törekvéseket, de az állami támogatás rengeteget segítene az e témával foglalkozóknak.

A NASA költségvetéséből legutóbb 1992-ben jutott ilyen nagyságrendű összeghez a SETI, amiből aztán 1993-ig gazdálkodhatott. Akkor Richard Bryan szenátor állítatta le a véleménye szerint csak pénzt pazarló programot.

A SETI ugyanakkor azóta is működik, a SETI@home projektben például mi magunk is segédkezhetünk a világűrből fogott rádiójeleket analizálásában. Az intézet szerint egyébként egyáltalán nem hiábavaló a munka: egyik munkatársuk 2014-ben tett nyilatkozata szerint a következő két évtizeden belül megtalálhatjuk a földön kívüli életformákat.


forrás:/infostart.hu; hvg.hu/

kapcsolódó: Ismét felvállalja-e a NASA a SETI-t? Katt ide!
Lávabarlangot találtak a Hold északi pólusvidékén egy kráterben Katt ide!
Mikor a csillagászok lakható égitest után kutatnak Katt ide!
20 éven belül meglehetnek a földönkívüliek Katt ide!
A Vatikán felkészül a földönkivüli élet bejelenésére Katt ide!
NASA: hamarosan meglesz a földönkívüli élet Katt ide!
Lezárult az egyik legnagyobb, földönkívülieket kereső kutatás Katt ide!


Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz