+ A | - a | Visszaállít
2018. márc.
29
  Bitcoin­használókat ellenőrzött az NSA
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: Róza
Az amerikai hivatal számára kiemelt prioritás a virtuális fizetőeszközöket alkalmazók megfigyelése.
Az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége (NSA) kiemelt figyelmet fordít a bitcoint és más kriptovalutákat használókra. Az anyagokat, illetve annak részleteit a The Intercept nevű hírportál jelentette meg. Az NSA célja már évek óta az, hogy azonosítsa a bitcoint és más digitális pénzeket alkalmazó felhasználókat, majd ki is kémlelje őket.


A kiszivárgott dokumentumok 2013-as keltezésűek, a szövegük jelentős részét fekete színnel kisatírozták. Ennek ellenére kiolvasható volt belőlük, hogy a titkosszolgálat a célszemélyek számítógépeibe is betört, hogy megszerezze a jelszavakat és a Mac-címeket, továbbá, hogy feljegyezze az internetes tevékenységeiket. Az iratok alapján a bitcoin-ellenőrzés az USA számára "legfelsőbb prioritással" bírt.

Az NSA a projekt során két programot használt. Az Oakstar fedőnevű projekt keretében a kereskedelmi szolgáltatókkal kapcsolatos kooperáció lehetővé tette az online forgalom lehallgatását.

Egy másik szoftver, a Monkeyrocket védelmi alkalmazásnak álcázta magát, de a háttérben a gyűjtött adatokat közvetlenül az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynökségének továbbította.

Az nem ismert, hogy az alkalmazás valójában milyen néven működött, de azt tudni lehet, hogy az NSA elsősorban az iráni és a kínai felhasználók információit vette célba.

Azt egyelőre homály fedi, hogy az NSA az elmúlt öt évben folytatta-e a két programot vagy sem. Mindenesetre az elmúlt években nagyon megnőtt az érdeklődés a bitcoin és a többi kriptovaluta iránt, ez pedig inkább azt valószínűsíti, hogy a hivatal fokozottan figyel a bitcoin-használókra, főként azért is, mert a zsarolóvírusok írói is nagyon kedvelik ezt a fizetési módszert.

forrás:/sg.hu/

kapcsolódó: Két éve leplezte le az NSA-kémkedését Edward Snowden Katt ide!
Rejtélyes valutából gazdagodna meg éppen a fél világ Katt ide!
Felderítetlen a digitális pénzek bevezetésének kockázata Katt ide!

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz