+ A | - a | Visszaállít
2018. márc.
25
  Amerikában lassan valósággá válik a Csillagok háborúja
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
Az amerikai légierő az idén nyáron megkezdi egy lézerfegyver tesztelését – jelentette be hétfőn Jeff Stanley, a légierő tudományos és technológiai fejlesztéseiért felelős helyettes államtitkár a Pentagonban. A helyettes államtitkár azt is közölte újságírókkal, hogy a lézerfegyverrel felszerelt F-15-ös harci bombázó kísérleti repülései pedig a jövő nyáron kezdődnek.Az Egyesült Államok légiereje lézerágyút tesztel.

A védelmi minisztérium tavaly nyáron kötött 26 millió dolláros szerződést a Lockheed Martin fegyvergyártó céggel a vadászgépre függeszthető lézerágyú kidolgozására. A fegyverzet alkalmas lesz az azt hordozó gépet támadó rakéták elpusztítására.

A lézerágyút a SHiELD (Self-Protect High Energy Laser Demonstrator) program keretében dolgozzák ki, s a programba a Lockheed Martin mellett más hadiipari óriások is – például a Northtrop Grumman vagy a Boeing – „bedolgoznak”. A légierő a lézeres önvédelmi eszközzel az ötödik generációs harci gépeket kívánja majd felszerelni. Az idén nyáron tesztelendő lézerágyút F-15-ös harci gépre szerelik, és azt vizsgálják majd, hogy alkalmas lesz-e drónok és robotrepülőgépek elpusztítására. Jeff Stanley hétfőn azt is közölte: egyelőre „van még néhány kihívás, amellyel meg kell küzdeni, elsősorban a súllyal, a mérettel és a teljesítménnyel”.

A katonai célokra használt lézersugár szabad szemmel nem látható. Ugyanakkor, ha a lézernyalábot egyetlen célra összpontosítják, akkor a sugár a kiszemelt célt felhevíti, aminek következtében megsemmisül .

forrás:/mti/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Amerikában lassan valósággá válik a Csillagok háborúja ufocompany 25 márc : 07:15 Válasz erre
Hozzászólás: 44

Regisztrált: 03 nov : 06:35
Miért csak Amerikában?Szerintem az Oroszok szép csendben (talán még Kína is) jóval előbbre járnak mint gondolnánk! UfoCompany/Facebook

UFO Company

Amerikában lassan valósággá válik a Csillagok háborúja nordi 29 márc : 05:44 Válasz erre
Hozzászólás: 643

Valószínűleg , csak ők nem reklámozzák magukat...annyira
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz