+ A | - a | Visszaállít
2018. márc.
24
  Leleplezték az ufónak hitt chilei múmiát
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: Róza
szerző: Tóth Balázs

Éveken át tartotta magát az elképzelés, hogy a chilei Atacama-sivatagban 2003-ban felfedezett 15 centiméteres csontváz egy földönkívülié, és erről még dokumentumfilmet is forgattak. Aztán jöttek a tudósok, megnézték az Ata névre keresztelt picike összeaszott test DNS-ét, és megállapították az igazságot: EMBER.

Persze nem akármilyen ember, hanem feltehetően egy nem túl sokáig élt, szörnyű csonttorzulásban és komoly genetikai károsodásban szenvedett nőnemű magzaté lehet a bizarr csontváz.
A tudósok szerint Ata koraszülötten jöhetett világra, és a genetikai mutációk okozhatták a koponya és többi csont torzulását - derül ki a Kaliforniai Egyetem San Franciscó-i intézménye és a Stanford Egyetem kutatói által közéttett tanulmányból, amelyet a Genome Research című szaklapban publikáltak.

Az Atacama-sivatagban 2003-ban felfedezett 15 centiméteres csontváz (forrás: nbcnews)

Még meg sem nézték a géneket, amikor már észrevettek a tudósok pár furcsa dolgot. A szokásos tizenkettő helyett csak tíz bordapárt találtak, és a térdlemezek olyanok voltak, mint egy 6-7 éves gyereké. Ilyen sokáig azonban biztosan nem élt Ata, ezért azt feltételezik, hogy egy ritka betegség miatt öregedtek korán a csontjai.

Ata nagyjából 40 évvel ezelőtt születhetett meg, La Noria, az Atacama-sivatag egyik elhagyatott bányászvárosának körzetében. Feltételezhető, hogy az ott kitermelt nitrát is szerepet játszott a genetikai mutációk kialakulásában.

forrás:/index.hu/

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz