+ A | - a | Visszaállít
2018. febr.
11
  Hihetetlen panorámafelvételek a Marsról
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: Róza
A Marson dolgozó amerikai Curiosity rover felvételeket készített a bolygó felszínén található óriási kráterről.A NASA Curiosity rover nevű járműve 16 lenyűgöző panorámafelvételt készítetett a Mars felszínéről.

A panorámafelvételek betekintést nyújtanak a jármű által bejárt mintegy 18 km-es útról. A látványos videó 327 méteres magasságban készült, és bemutat egy 3,5-3,8 milliárd éves krátert, amely egy 154 kilométer átmérőjű területet fed le – ez körülbelül ugyanakkora méretű, mint Rhode Island és Connecticut együttvéve.Ezek az első felvételek, amiket vissza lehet nézni a bolygó felszínéről. A videó indításához: Katt ide!

Ashwin Vasavada, a programban részt vevő tudós azt mondta, hogy a jármű több mint öt éve folyamatosan járja a krátereket, azonban ezek az első felvételek, amiket vissza lehet nézni a bolygó felszínéről.

Az elmúlt ötven évben több mint negyven űrhajó indult útnak a Marsra. Bár sok projekt meghiúsult, az Egyesült Államok több rovert is a Marsra juttatott. A rover feladatai közé nem csak a marsi kőzetek, de az időjárás vizsgálata is beletartozik.


forrás:/infostart.hu/

kapcsolósó: Magához tért a Curiosity Katt ide!
Ismét túrázni indul a Curiosity a Marson Katt ide!
Legnehezebb küldetése előtt a Curiosity Katt ide!
Elégedetlenek a Curiosity-vel Katt ide!
Óriásmeteorit a Marson Katt ide!
A hegy lábánál Katt ide!Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz