+ A | - a | Visszaállít
2018. jan.
12
  Tudose: A székelyek a zászlóik mellett fognak lógni
Kategória: Autonómia - Közzétette: nordi
Mihai Tudose román miniszterelnök szerdán a Realitatea TV egyik műsorában kifejtette véleményét a nemrégiben lezajlott magyar politikai pártok vezetőinek találkozójáról, ahol az autonómiaelképzelések összehangolásáról írtak alá nyilatkozatot.A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy nem akarja figyelmen kívül hagyni a témát, az autonómia követelések az egység helyett a folyamatos harcot generálják, és „hogyha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet...” - mondta a miniszterelnök.

Porcsalmi Bálint az RMDSZ ügyvezető elnöke Twitter bejegyzésben reagált a kormányfő kijelentésére. Porcsalmi bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt, úgy fogalmazott, hogy a kormányfő egy tipikusan középkori fenyegető üzenettel sértette meg a székelyföldi magyar közösséget.

forrás:/transindex.ro/

A román miniszterelnök a székely zászló mellé lógatna minket. Értem én, hogy a keménykedés most kötelező gyakorlat és nem elég jó román hazafi az, aki nem mond valami rendkívül keményet a magyar autonómiatörekvésekről, de most alaposan elvetette a sulykot. A minimum, hogy bocsánatot kér.Tudom, nem fogja megtenni. Arra viszont alkalmas lehet ez a kocsmai szintű megnyilatkozás, hogy helyette elszégyelljék magukat azok a román politikusok, ha vannak ilyenek - szerintem amúgy vannak - akik partnereink lehetnének a jövőépítésben. Kíváncsian várom, hányan lesznek, akik most megszólalnak. (Toró Tibor EMNP )


Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz