+ A | - a | Visszaállít
2018. jan.
10
  Az emberiség intelligenciája folyamatosan csökken, avagy egyre hülyébbek vagyunk?
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot, mely még a tudósokat is meglepte. Ez lenne az emberiség sorsa? Az emberi faj intellektuálisan hanyatlásnak indult volna? Elképzelhető, hogy az átlagos intelligenciaszint drasztikusan csökkenni fog az elkövetkező évtizedekben, évszázadokban?Egy olyan kutatás látott napvilágot, mely a tudomány minden területéről vett több évtizedes adatokat összesítette. A számításhoz egy szuperszámítógépre is szükségük volt a szakembereknek, hogy minél pontosabb képet kapjanak, és részletes statisztikát. Azonban olyan eredmény jött ki, amire még ők sem számítottak, és mely egy borzalmas jövőt fest az emberi faj elé. A kutatás ugyanis kimutatta, hogy az emberi intelligencia 1930 és 1980 között volt a csúcsponton.

Ez azt jelenti, hogy az 1980-as évekig folyamatos növekedésben volt, majd aztán azon a ponton valami történt, és drasztikus zuhanásba kezdett, melynek még nincs meg a végpontja.

Hogy ennek mi az oka, az egyelőre rejtély és senki sem tudja. Ugyanakkor nagyon sokan valamiféle megoldást sürgetnek, mert mint ahogyan az előrejelzésen is látható, a jelenlegi tendenciákat figyelembe véve az emberiség 2110 után teljesen elbutulhat.

Visszafejlődhetünk kőkorszaki szintre agyi és intellektuális szinten? A válasz ennél bonyolultabb. Egyesek szerint ez megtörténhet, annak ellenére, hogy ma még képesek vagyunk űrhajókat összerakni.

Egy lehetséges okként azt sorolták fel a tudósok, hogy az átlagnál intelligensebb emberek kevesebb gyereket vállalnak, mint a kevésbé intelligensek. Sőt, minél magasabb valakinek az intelligenciája, annál valószínűbb, hogy gyermeket sem vállal.

Mindemellett a kultúránk hanyatlása, és egyéb okok, így akár a légszennyezés is közre játszhat agyunk kognitív képességeinek romlásához generációról generációra.

Ha az elbutulás nagymértékben veszélyezteti a fajunkat, és világméretű problémává lép elő, akkor csak azt fogjuk észre venni, hogy egyre több a szakmunkás, egyre kevesebb a tudós és matematikus.
Idővel egyszerűen mondja hiányozni fognak a társadalmat és a fejlődést előre görgető emberi réteg, ez pedig az emberiség nagy sorstragédiája lesz majd.

forrás:/avilagtitkai/

kapcsolódó: Gyökeresen változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia Katt ide!
A mesterséges intelligencia jobb a természetes butaságnál Katt ide!
Mesterséges intelligencia terén az emberekkel van gond Katt ide!
Az agyunk lesz az új okostelefon Katt ide!

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz