+ A | - a | Visszaállít
2017. dec.
16
  Lehet, hogy földönkívüli űrszonda közeledik a Föld felé...
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: nordi
A NASA figyelt fel először a bizarr, szivar alakú objektumra, mely az előzetes vizsgálatok alapján egy szivar alakú aszteroidának tűnt, azonban a friss mérések és megfigyelések már egészen mást sejtetnek.
Az Oumuamuát még októberben figyelték meg a szakemberek. A sebességét és röppályáját vizsgáló kutatók szerint egy másik csillag körüli bolygórendszerből érkezett.


Eleve elég ritka, hogy így átsodródjon valami más rendszerekből, legalábbis minden ok nélkül. Szivar alakú aszteroidáról pedig nem tud a tudomány, noha elméletben létezhet.Egyre több csillagász vélekedik úgy most, hogy nem kizárt az objektum mesterséges eredete.A Oumuamua .... ahogy az ufóvadászok látják... (nordi)

A helyzet annyira komoly, hogy felvették az orosz milliárdos, Jurij Milner - aki Stephen Hawkinggal együtt dolgozik - a Harvard Egyetem csillagászati tanszékének vezetőjével is felvette a kapcsolatot a titokzatos objektumot illetően.
Azt tudni, hogy már az első perctől fogva nem volt biztos, hogy mivel is van dolguk a szakembereknek, és már akkor felmerült, hogy esetleg mesterséges objektum, azonban a NASA egyelőre nem akar komolyabb pánikot kelteni.
....és a Oumuamua .... ahogy a csillagászok látják (nordi)

Ez egy 400 méter hosszú szivar - jelentették ki korábban.Mostmár azonban a csillagászok egy csoportja azt is vizsgálni kezdte, hogy bocsát-e ki az objektum rádióhullámokat.
Avi Loeb így nyilatkozott az ügyben:"Minél többet tanulmányozom ezt az objektumot, annál furábbnak tűnik, már azon is elgondolkoztam, mi van, ha egy idegen civilizáció által küldött szondát sikerült felfedeznünk."

A NASA bejelentette, hogy szerdától kezdve, azaz december 13-ától folyamatosan figyelni fogják az objektumot 10 órán keresztül. Nemsokára tehát fény derülhet arra, hogy pontosan mi is ez a titokzatos anomália, mely a Föld felé tart.

forrás:/napiufo/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz