+ A | - a | Visszaállít
2017. dec.
01
  Kizárhatják a Facebookról azt, aki nem tölt fel fotót magáról
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
szerző: Szilágyi Szabolcs

Új, azonosításra szolgáló funkciót vezet be a közösségi hálózat üzemeltetője a biztonság fokozása érdekében. Az ellenállók komoly retorzióban részesülnek.
Egy jól átgondolt és kivitelezett biometrikus azonosítás nyújtja talán a legnagyobb biztonságot a felhasználó adatainak védelmére. Nem véletlen, hogy az okostelefonok gyártói pár év alatt készülékei kvázi elengedhetetlen részévé tették az ujjlenyomat-leolvasást, és nem is akarnak egykönnyen megszabadulni tőle.


Az Apple pedig nemrég még tovább ment az iPhone X-szel, és bevezette az arc biometriai jegyeire alapuló azonosítást (Face ID).

Ezt irigyelhette el a Facebook; a közösségi hálózat üzemeltetője úgy döntött, hogy egyfajta Captcha megoldásként a felhasználók profilját fogja igénybe venni a belépés hitelesítéséhez.
Jó néhány felhasználónak küldött már üzenetet egy profilfotó feltöltésének kérelmével, melyben azt ígéri, hogy ellenőrzést követően véglegesen törli a képet a cég szervereiről.

Teszed, amit mondunk! Meglehetősen szigorúra sikerült ugyanakkor a szolgáltatás bemutatkozása. Az üzenet szövege szerint ugyanis azok, akik úgy döntenek, hogy nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel, automatikusan kizárják magukat a szolgáltatásból. Ezen elhatározásuk megváltoztatására a Facebook 3 napot (72 órát) ad az érintettek számára.

A Wireddel készített interjújában a vállalat szóvivője elismerte, hogy a fényképteszt a gyanús tevékenység jobb kiszűrését segíti az olyan pontokon, mint a felhasználói fiók létrehozása, ismerősnek jelölés, reklámok fizetésének beállítása, hirdetések létrehozása vagy szerkesztése. Azt viszont nem közölte, hogy mikor vezeti be általánosan az eljárást a Facebook.

forráws:/bitport/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz