+ A | - a | Visszaállít
2017. ápr.
25
  Be­pe­re­lik a Wi­kiLe­ak­set?
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: Róza
Ko­moly vádak miatt főhet Ju­lian As­sange és tár­sai feje - va­ló­színű, hogy ha­ma­ro­san meg kell je­len­niük a bí­ró­ság előtt.
A CNN és a Washington Post is tudni véli, hogy hamarosan nehéz napok várnak Julian Assange-ra: amerikai ügyészek ugyanis eljárást indítanak ellene és a WikiLeaks ellen az érzékeny államtitkokat rejtő dokumentumok kiszivárogtatása miatt.Ju­lian As­sange (fotó: Europress / Steffi Loos - AFP)

A szervezet azon tagjait foghatják perbe, akik az Obama-kormány alatt az igazságügyi minisztérium dokumentumainak nyilvánosságra hozatalában szerepet játszottak. A 2012 óta londoni ecuadori nagykövetségen élő Assange-ot a tervek szerint le is tartóztatnák ezért. A vádpontok között az összeesküvés, a kormány tulajdonának ellopása és a Kémkedési Törvény megszegése is szerepelhet.

A WikiLeaks legutóbb múlt hónapban szivárogtatott ki kényes információkat: a CIA lehallgatási módszereiről szóló dokumentumok miatt komoly botrány tört ki nem csak az Egyesült Államokban, hanem más országokban is.
Assange ügyvédjei szerint őket még nem értesítették a hatóságok a nyomozás állásáról.

forrás:/ripost.hu/

kapcsolódó: Nem engedik netezni a WikiLeaks-alapítót Katt ide!
A WikiLeaks szerint a CIA még az okostévéken át is kémked Katt ide!


Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz