+ A | - a | Visszaállít
2017. jan.
18
  Már sosem fog megoldódni a maláj gép rejtélye
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi

Három évvel azután, hogy eltűnt a radarokról az MH370-es maláj utasszállító gép, végleg befejezték a szerencsétlenül járt gép keresését – írja az Associated Press.

Bár több mint egy évvel a katasztrófát követően találtak kisebb roncsdarabokat Réunion szigeténél – amelyekről később bebizonyosodott, hogy valóban a maláj géphez tartoztak –, ám az utasszállító rejtélyes eltűnésének miértjére nem találtak választ.

Hónapokon át emléktárgyakkal és ünnepségekkel emlékeztek meg az MH370-es járat tragédiájáról, ez az indiai férfi homokszobrot készített (forrás: AFP/Asit Kumar)

A maláj, az ausztrál és a kínai hatóságok már korábban azt közölték, hogy 2016 végéig átkutatják az óceán 120 ezer négyzetkilométeres területét, és befejezik a keresést, ám a rossz időjárás késleltette a felderítést. Mivel a legutolsó decemberi kísérlet is kudarcot vallott, ezért most végleg abbahagyták a kutatást.

Keserű hír ez az eltűnt utasok hozzátartozóinak, főképpen azután, hogy a kutatásban részt vevő tisztviselők elismerték, hogy rossz helyen keresték a gép nyomait. A küldetés tagjai később azt tanácsolták, hogy a keresés helyszínét az újabb elemzések szerinti új területre tegyék át. Az ausztrál kormány azonban ezt a kezdeményezést nem támogatta.

Az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal (ATSB) nemrég alaposan vizsgálta a gép műholdas kommunikációját, az előkerült fékszárnydarabok alapján pedig megállapította, hogy a gép az eltűnésekor nem kísérelt meg leszállni. Vagyis a gép pilóta irányítása nélkül maradt, és meredeken ereszkedni kezdett, miután kifogyott az üzemanyagból. Ám az, hogy mindezt mi okozta, továbbra is rejtély marad.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó Boeing 777-es típusú személyszállító gép 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án zuhant az Indiai-óceánba.

forrás:/mno/

kapcsolódó: Már biztos, hogy az eltűnt maláj gép roncsaira bukkantak Katt ide!
Logikus magyarázat, hogy miért nincs nyoma a maláj gépnek Katt ide!
Hová tűnt egy egész repülő az égről? - Tények és konteók Katt ide!
Hat fontos tény a maláj légitársaság 370-es járatának titokzatos eltűnéséről Katt ide!
Halálba vitte 238 utasát az öngyilkos pilóta Katt ide!
Most lett igazi rejtély a maláj gép eltűnése Katt ide!
Amerikai hadihajóról lőtték le a Malaysia Airlines MH 370-es járatát Katt ide!
Az 5 legkeményebb összeesküvés-elmélet a maláj gép lelövéséről Katt ide!
Élhetnek az eltűnt maláj gép utasai Katt ide!

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz