+ A | - a | Visszaállít
2016. júl.
07
  Gyalogtúra a Póka-csúcsra
Kategória: Életmód - Közzétette: nordi
A Szatmárnémeti Természetjárók július 10-én, vasárnap, közepesen nehéz, egész napos gyalogtúrát szerveznek a 787 méter magasan fekvő Póka-csúcsra, amely Kisbánya (Chiuzbaia) település mellett található.

A tervezett útvonal: Felsőbánya központ - Borkút - Póka nyereg - Póka csúcs és vissza ugyanezen az útvonalon. Ez az útvonal oda-vissza megközelitőleg 17 km, a szintkülönbség 425 méter. A kirándulók vasárnap reggel 7.15-kor találkoznak a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti vonatjegy váltása szükséges.


Póka csúcs 2015. július foto: Adriana Blaga

A vonat 7.43-kor indul Nagybányára, majd a nagybányai vasútállomástól a 8-as számú autóbusszal tovább Felsőbánya központjáig. Javasolt a túrabot, recés talpú sportcipő vagy túrabakancs, esőköpeny és 2 liter folyadék.
A vonat Nagybányáról 19.28-kor indul vissza, Szatmárnémetibe 21.09-kor érkezik meg. Egy felnőtt menettérti vonatjegy ára 13,20 lej, két felsőbányai buszjegy ára 7,00 lej.

A túráról bővebben Szathmáry Alice túravezetőnél lehet érdeklődni a 0752-908-800-as telefonszámon. A szervezők szeretettel várnak minden túrázni vágyó természetkedvelőt!

forrás:/szatmaritermeszetjarok/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz