+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
17
  Ismét a tengeren tesz próbát a SpaceX
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
A sikeres visszatérést követően most a tengeren úszó mobil leszállóhelyen ismételnék meg a tesztet.
December végén mi is beszámoltunk arról, hogy több kudarcos, illetve félsikert mutató kísérlet után a SpaceX rakétája gond nélkül eljuttatta rakományát a kijelölt célpontra, majd pedig az első lépcső sikeres landolást hajtott végre az erre szánt helyszínen. A szakemberek most a tengeren hánykolódó drónhajó bevonásával ismételnék meg a manővert, amely további nehézséget jelent.Egy, a témával foglalkozó újságíró, Charles Lurio, saját Twitter-lapján számolt be a döntésről, amelynek értelmében a január 17-én esedékes küldetést jelölték ki a kísérlet megismétlésére. Ezen küldetés elsődleges célja a NASA Jason-3 műholdjának fellövése és megfelelő pályára állítása lesz, hogy az eszköz ezt követően az óceánok áramlását és a tengerszint alakulását figyelje meg, a SpaceX azonban a visszatéréssel toldotta meg a listát, mivel szeretnék elérni, hogy az eredetileg is erre szánt drónhajó se jelentsen megoldhatatlan feladatot.

A szárazföldi helyszín tengeri alkalmatosságra cserélése további bonyodalmakat jelent, hiszen itt a drónhajó hánykolódása, illetve a tenger mozgása is nehezíti a pontos pozicionálást.

Korábban is volt rá példa, hogy a visszatérő rakéta eldőlt, amelyet a túl nagy sebesség, valamint a helyszínen mért erős szél számlájára írtak. Az illetékesek szerint azonban nagyon jól jönne az újabb siker, hiszen a szárazföldre való visszatérés nem mindig praktikus, ezt nagymértékben befolyásolja a fellövések menetrendje és a szükséges helyszín elérhetősége.

forrás:/sg.hu/


kapcsolódó: Sikerült a függőleges visszatérés a Földre Katt ide!
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz