+ A | - a | Visszaállít
2015. okt.
08
  Méghogy kamu volt: több ezer fotót tett közzé a NASA a Holdraszállásról!
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: fulldragon
Az Apollo-program keretén belül fényképezőgépeket is vittek a Holdra, nem csak űrhajósokat. Az amerikai repülésügyi és űrhajózási hivatal több száz olyan fotót tett elérhetővé, amit az Apollo asztronautái készítettek a Holdraszállás során. Az archívum kezelői most úgy döntöttek, hogy az összes képet feltöltik a netre. Bárki nézegetheti és ingyen letöltheti őket.

Több mint 8400 történelmi fotó került fel a netre, méghozzá bárki számára ingyen elérhető, letölthető és felhasználható módon: az Apollo-program archívumából készült bámulatos galéria a Flickr-en. A Project Apollo Archive csapata már eddig is tett közre képeket a Holdra szállásról és a program más eseményeiről, de mindez ezen az eléggé elavult honlapon történt, amely cseppet sem felhasználóbarát. Ezért végül úgy döntöttek, hogy feltöltenek mindent egy modern fotómegosztóra.

A NASA vasárnap töltötte fel a hatalmas mennyiségű képanyagot a Flickr-fiókjába, mely több mint 8000 felvételt tartalmaz 1969-től 1972-ig.

1969-ben menőbb szelfi készült, mint az önfotózás elterjedése óta bármikor. (Fotó: Project Apollo Archive)

A frissítés egy hosszú folyamat egyik állomása, mely 2004-ben kezdődött, mikor a Johnson Space Center megkezdte az eredeti Apollo-felvételek digitalizálását.

Több felvétel ismerős lehet, de most már nagy felbontásban is megtalálható az ingyenes fényképmegosztó weboldalon.

Az albumok képei Hassalblad kamerákkal készültek, a fotók 1800 dpi-s felbontásban láthatók az oldalon. Ha valaki nem szeretné az összeset átnézni, inkább rendszeresen találkozna egy-egy felvétellel a legérdekesebbek közül, akkor lájkolja ezt a Facebook-oldalt vagy kövesse ezt az Instagram-profilt.


forrás:/hvg.hu; ma.hu/

kapcsolódó: A holdra szállás körül vizsgálódna az orosz nyomozóhivatal Katt ide!
A NASA eladja a holdraszállás kameráját Katt ide!

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz