+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
03
  Hawaii szigetén is zajlik a felkészülés a Marsra
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
A NASA leghosszabb Mars-szimulációja kezdődött meg Hawaiin. Az emberi tényezőt figyelik meg.
Hawaii szigetén egy kialudt vulkán mellett, egy kupolában kezdte meg a NASA az eddigi leghosszabb Mars-szimulációját. Hat embert zárnak el egy évre, hogy a személyes interakcióikat vizsgálják. „Fontos felismernünk, hogy az emberek közti konfliktusokat nem kerülhetjük el. Az ezekhez hasonló hosszú missziókon mindenképpen megtörténnek majd, még a legkiválóbb emberekkel is” – indokolta a NASA egyik munkatársa a mostani szimuláció jelentőségét.


A Mars-expedíció egytől három évig terjedhet majd a tervek szerint.
A mostani kísérletben részt vevő hat ember – azaz: egy francia asztrobiológus, egy német fizikus és négy amerikai, köztük egy pilóta, egy építész, egy újságíró és egy talajszakértő – egymáshoz közeli, szűk lakhelyeken élnek majd friss levegő és friss étel, valamint magánélet lehetősége nélkül.Űrruhában mehetnek majd csak ki a 11 méter átmérőjű és 6 méter magas kupolából. Minden embernek lesz egy ágya és egy íróasztala a szobáján belül. Egyebek mellett konzervtonhalat és por állagú sajtot esznek majd.

A konfliktusok elkerülhetetlenek lesznek
A Marsra az út hat hónapig tarthat majd. A NASA eddig négy és nyolc hónapos szimulációkat hajtott végre, de azok többnyire a technikai és tudományos szempontokra összpontosítottak.

forrás:/vs.hu/

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz