+ A | - a | Visszaállít
2015. jún.
29
  Az Audi is beszáll a Google holdjáró versenyébe
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
szerző: T.Gábor

A Google Lunar Xprize programjában egy működőképes holdjárót kell építeniük a résztvevőknek. 30 millió dollárt oszt szét a Google azok között, akik megépítenek egy önműködő holdjárót.

A Lunar Xprize megmérettetésben résztvevő csapatoknak vagy maguknak kell összerakni mindent az utolsó csavarig, vagy szerződhetnek egy már létező céggel is, de legalább 90% magánfinanszírozás szükséges. A győztes járművet élesben is bevetik majd, legalább ötszáz métert kell megtennie a Holdon, miközben több gigabájt adatot juttatnak vissza a Földre képek, videók és egy előre eltárolt csomag formájában.

Az egyik résztvevő társaság, a német Part-Time Scientists igazán remek partnert talált most magának, az Audi segítségével jó eséllyel pályázhatnak a sikerre.

A fejlesztés korábbi szakaszaiban már két olyan mérföldkövet is sikerült elérniük, amiért a Google és az Xprize nagyösszegű kifizetésekkel támogatta a munkájukat.
A híres autógyártó beszállásával azonban hatalmas előnyre tettek szert, a müncheni koncepciós dizájn stúdió már minden bizonnyal azon dolgozik, hogy felülvizsgálják és továbbfejlesszék az ideális könnyűsúlyú kialakítást.

Az Audi legfőbb segítségét a Quatro összkerékhajtásos technológiájának rendelkezésre bocsátása jelenti, emellett komoly tapasztalatokkal bírnak a vezető nélküli autók terén is. Az R8-as koncepcióban a különféle szenzorok adatait elemző zFAS sofőrasszisztencia rendszer már képes önmagában elvezetni a járművet.

A Lunar Xprize program határidejét egyébként éppen idén hosszabbította meg a Google 2017-ig, ehhez a még versenyben lévő csapatoknak 2015. december 31-ig fel kell mutatniuk egy érvényes szerződést az indításról.
A megmérettetésben a magyar Puli Space Technologies is részt vesz Dr. Pacher Tibor vezetésével.


forrás:/pcworld.hu/

kapcsolódó: Mi lesz előbb? Újabb Holdutazás, vagy élő szervek nyomtatása 3D-ben? Katt ide!


Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz