+ A | - a | Visszaállít
2015. jún.
19
  A holdra szállás körül vizsgálódna az orosz nyomozóhivatal
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: fulldragon
Vizsgálná az ember holdra szállásával kapcsolatos "zavaros részleteket" az orosz szövetségi nyomozóhivatal.
Az Izvesztyija című orosz napilapnak nyilatkozó Vlagyimir Markin, a nyomozóhivatal szóvivője a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) körül kirobbantott korrupciós ügy, a Joseph Blatter FIFA-elnök lemondásához vezető amerikai ügyészségi vizsgálat kapcsán vetette fel a témát, nehezményezve, hogy "az Egyesült Államok ügyészei legfőbb döntnököknek kiáltották ki magukat a nemzetközi labdarúgás ügyeiben".


Az FBI-hoz hasonlítható orosz nyomozóhatóság szóvivője szerint egyebek között az amerikai űrhajósok által az 1969-es holdra szállásról készített eredeti filmfelvétel eltűnése ügyében kellene nemzetközi vizsgálatot folytatni.
Szerinte azt is ki kellene deríteni, hogy hova lett a majdnem 400 kilogrammnyi holdkőzet, amelyet a jelentések szerint az amerikaiak 1969 és 1972 között számos misszió során onnan elszállítottak.

Markin fogalmazása szerint nem állítják, hogy az amerikaiak nem repültek a Holdra, és csak egy filmet készítettek a holdra szállásról, de úgy vélik, hogy "az összes tudományos vagy kulturális műtárgy az emberiség öröksége, nyom nélküli eltűnésük pedig közös veszteség".

Ember a Holdon 1969-ben (kép: Wikipédia/Wstrwald)

A The Moscow Times című, angol nyelvű orosz napilap kommentárja emlékeztetett arra, a NASA 2009-ben ismerte el, hogy az ember történelmi holdra szállását rögzítő felvételt letörölték, de sikerült felújítaniuk az eredeti televíziós közvetítéskor készített felvételt.
A lap szerint az amerikai missziók során összegyűjtött, körülbelül 380 kilogrammnyi holdkőzetet a Lyndon B. Johnson űrközpontban tárolják, de minták a világ több múzeumában is találhatók.

Az Apollo-11 amerikai űrhajó Neil Armstronggal, Edwin Eugene "Buzz" Aldrinnal és Michael Collinssal a fedélzetén 1969. július 20-án jutott el sikeresen a Holdhoz, a leszállásra a Nyugalom Tengerén került sor. Collins Hold körüli pályán keringett a parancsnoki űrhajóval, míg két társa a holdkomppal leszállt a felszínre. Armstrong és Aldrin 2 óra 31 perc 40 másodperces időtartamú holdsétát tett, és 21,55 kilogramm holdkőzet- és holdpormintát gyűjtött.

Az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) a holdra szállás 40. évfordulója alkalmából, 2009 júliusára restauráltatta és közzétette az ember első holdra lépésének történelmi pillanatát megörökítő filmfelvételeket.
A filmek digitális felújítására specializálódott hollywoodi Lowry Digital nevű vállalatnak sikerült megmentenie azokat a jeleneteket, amelyeket már örökre elveszettnek hittek. Az eredeti felvételek elkallódtak, a holdsétát megörökítő kamera pedig az égitesten maradt.

A felújított felvételek a NASA honlapján érhetők el, így bárki megtekintheti, hogy Armstrong és Aldrin miként tűzte ki az amerikai lobogót a Holdra

forrás:/mti/

kapcsolódó: Ember a Holdon? - 1. rész Katt ide!
Ember a Holdon? - 2. rész Katt ide!
Edgar Mitchell, az űrhajós aki megtanult hinni Katt ide!
Eltűnt egy amerikai zászló a Holdról Katt ide!
Meghalt Neil Armstrong Katt ide!
A NASA eladja a holdraszállás kameráját Katt ide!
Az Amazon alapí­tója találta meg a Holdra szállás rakétáit Katt ide!

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
A holdra szállás körül vizsgálódna az orosz nyomozóhivatal Szofi 19 jún : 10:47 Válasz erre
Hozzászólás: 185

Regisztrált: 11 máj : 14:36
Megszívták az amerikaiak. Szocsiban azon a 4 órás tárgyaláson az oroszok elsorolták mi mindent tudnak a 9/11-ről, átadták azok névsorát, akik elkövették. Utána volt egy kis kínos csönd, majd a legnagyobb amerikai szarkeverők hazautaztak Ukrajnából, ráhagyva Merkelre a kupacot.

Úgy látszik, azt már kiheverték Obamáék, most jön a következő adag az orosz hírszerzéstől, a régóta gyanús holdraszállásról...

Ezeket persze eddig is tudtuk, csak azok a szerencsétlen agymosott amerikaiak vesznek be mindent, (meg a mi rég látott Szturmanszkijevünk ) amit a hírműsoraik be akarnak nekik adni. Kiváncsi leszek meddig bírják. Máris "intézkedtek" a brüsszeli demokratikus diktatúrában. Az orosz média, az RT számláit befagyasztották, sőt még az épületet is lefoglalták, amelyben dolgoznak.

Már csak az internet marad lassan annak, aki ki akar bontakozni az általuk "sajtószabadságnak" nevezett agymosásból.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz