+ A | - a | Visszaállít
2015. jún.
17
  Logikus magyarázat, hogy miért nincs nyoma a maláj gépnek
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
A katari Texas A&M University matematikusai szerint derékszögben zuhanhatott az Indiai-óceánba a maláj légitársaság MH370-es járata tavaly márciusban, ezért nem találhattak roncsokat a keresőcsapatok a katasztrófa után.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó utasszállító repülőgépen 239 ember volt, amikor egy órával a felszállás után eltűnt a radarokról, és a feltételezések szerint az Indiai-óceán déli részén lezuhant 2014. március 8-án.

A katari egyetemen dolgozó matematikuscsapat most azt állítja, hogy megtalálhatták az okát annak, hogy miért nem sikerült a keresésben részt vevő szakembereknek a maláj légitársaság MH370-es járatára utaló nyomokra, roncsdarabokra bukkanniuk.

Szimulálták a balesetet
A matematikusok számítógépes szimulációk segítségével modellezték, mi történhetett az utasszállítóval, eredményeiket pedig a Notices of the American Mathematical Society című tudományos lapban jelentették meg.

Véleményük szerint a járat 90 fokot bezáró szögben, orral csapódhatott a vízbe, ami azt jelenti, hogy egy percen belül lemerülhetett az óceán fenekére.
Mindez megmagyarázná, hogy a keresőcsapatok miért nem találtak olajfoltokat vagy roncsdarabokat abban a térségben, ahol a gyanú szerint lezuhant a repülőgép.

Így csapódhatott be az MH370-es járat
Forrás: Texas A&M University at Qatar


A fekete doboz adhat magyarázatot - „Az MH370-es járat utolsó pillanatinak rejtélye valószínűleg megoldatlan marad egészen addig, amíg meg nem találják és dekódolják a repülő fekete dobozát. A vizsgálat azonban azt támasztja alá, hogy az utasszállító bukórepülésben, orral csapódott az óceánba" – nyilatkozta Goong Chen, a kutatás vezetője.

forrás:/origo/

kapcsolódó: Hová tűnt egy egész repülő az égről? - Tények és konteók Katt ide!
Hat fontos tény a maláj légitársaság 370-es járatának titokzatos eltűnéséről Katt ide!
Halálba vitte 238 utasát az öngyilkos pilóta Katt ide!
Most lett igazi rejtély a maláj gép eltűnése Katt ide!
Amerikai hadihajóról lőtték le a Malaysia Airlines MH 370-es járatát Katt ide!
Az 5 legkeményebb összeesküvés-elmélet a maláj gép lelövéséről Katt ide!
Élhetnek az eltűnt maláj gép utasai Katt ide!

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz