+ A | - a | Visszaállít
2015. jún.
06
  Májusban került elő a Bermuda háromszögben 90 éve eltűnt hajó
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon
Kubai vizeken került elő a kilencven éve eltűnt gőzös, irja aworldnewsdailyreport.com híroldal.
A kubai parti őrség május 16-án, Havannától nyugatra felfigyelt egy furcsa hajóra, amely tiltott katonai övezetben minden előzmény nélkül jelent meg. A rozsdás rossz álapotú hajó a hívásokra nem válaszolt, így a parti őrség három őrhajója fogta körül és tüzetesebb vizsgálat alá vette.


A helyszínen kiderült, a hajó vélhetően az a Clinchfield Navigation Company tulajdonában álló SS Cotopaxi gőzös, amely 1925 november 29-én indult a dél-karolinai Charleston kikötőjéből WJ Meyer kapitánnyal és 32 tagú személyzettel. Uticéljuk Havanna volt, ahova 2340 tonna szenet kellett volna szállítaniuk, de céljukat sosem érték el. A hajó az indulás után két nappal eltűnt a Bermuda háromszögben és azóta nem tudtak róla semmit.

Az előkerült hajó átkutatásakor megtalálták a hajónaplót, amelynek bejegyzései december 1-vel megszűntek, míg az előző két napról részletes tájékoztatás olvasható.

A minisztertanács alelnöke, General Abelardo Colome (balra), kijelentette a kubai hatóságok alapos vizsgálatnak vetik alá az esetet. Fontosnak tartja kideríteni, hogy az SS Cotopaxi hol volt 90 évig, eddig miképpen lehetett észrevétlen és hogyan kerülhetett észrevétlenül a személyzet nélkül hánykolódó hajóroncs ebbe a katonai övezetbe.

Az SS Cotopaxi induláskor és mostani felbukkanásakor

A vizsgálattal megbízott Rodolfo Salvador Cruz (jobbra) hajózási szakértő, a hajónapló részletes átvizsgálása után sem tudott mást megállapítani, minthogy lehetséges, hogy a hajót december 1-én a személyzet elhagyta. Mint hangsúlyozta, ez csak feltevés, mert a hajó elhagyását semmi nem indokolta.A Bermuda háromszög kedvenc téméja a misztikus töréneteket feldolgozó irodalomnak. Sok rejtélyes repülógép és hajó eltűnés köthető ehhez a területhez. Ez az eset talán a szkeptikus természettudósok érdeklődését felkelti és tudományos módszerekkel is megvizsgálják a körzetben történt anomáliákat.

Forrás: costadelsolmagazin.com

kapcsolódó: A világ legnagyobb mágneses kristályát találták a Bermuda-háromszögben,
mely megoldhatja a rejtélyt? Katt ide!
Mi történt a 19-es járattal? Katt ide!
Bermuda-háromszög Katt ide!

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz