+ A | - a | Visszaállít
2014. nov.
21
  A Rosetta folytatja tudományos küldetését az üstökös körül
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
A Rosetta űrszonda folytatja tudományos küldetését a 67/P Csurjumov-Geraszimenko üstökös körül, amelyen november 12-én landolt az űrjármű Philae leszállóegysége - olvasható az Európai Űrügynökség (ESA) honlapján.

Ugyan a Philae a történelmi jelentőségű üstökösre szállás után befejezte tervezett küldetését, mert mintegy 64 óra elteltével elemei lemerültek, a Rosetta saját missziója távolról sem ért véget. Az űrjármű tökéletes állapotban van, berendezései a vártnak megfelelően végzik munkájukat. "A leszállóegység szállításának feladatát teljesítette, ezután a Rosetta visszatér a tudományos megfigyelésekhez és mi átállítjuk útjának üstökös-kísérői szakaszára. Ez átnyúlik a következő évre, amikor egyre jobban megközelíti a Napot. A periheliont, vagyis a Naphoz legközelebbi pontot augusztus 13-án éri el, ekkor a csillagtól 186 millió kilométerre lesz a szonda" - mondta Andrea Accomazzo repülési igazgató.

November 16-án a repülésirányító csapat az ESA darmstadti űrközpontjának fő vezérlőterméből átköltözött egy kisebb helyiségbe, ahonnan korábban az űrszondát működtette.

Azóta a Rosetta manőverek sorát hajtotta végre, hogy 11 berendezése számára optimalizálja az üstökös körüli keringési pályáját. Ehhez manőverező rakétáit vette igénybe, és ezt teszi csütörtökön, szombaton és november 26-án is, hogy elérje a 67/P feletti 30 kilométeres magasságot - mondta Sylvian Lodiot irányítási menedzser.

"A jövő héttől a pálya úgy alakul, hogy kielégítse a tudományos műszerek igényeit. Augusztus 5-től a pályát a Philae szükségletei szerint alakították. December 3-án 20 kilométer közelségbe visszük az űrszondát körülbelül tíz napra, ezután visszatér a 30 kilométer magas pályára" - tette hozzá. Azért kell ilyen közel vinni a Rosettát az üstököshöz, hogy a tudósok feltérképezhessék a mag felszínét, gáz-, por- és plazmamintákat gyűjthessenek - magyarázta Laurence O’Rourke, a madridi irányítóközpont munkatársa.Amikor a nap heve aktiválja a megfagyott gázokat az üstökös felszínén és alatta, a kiáramló gázok és por légkört teremt a mag körül, ez lesz az üstökös csóvája. A Rosetta lesz az első űrjármű, amely közelről figyelheti egy üstökös légkörének, majd csóvájának kialakulását, amely kilométerek millióin át suhan az égitest magja mögött. Ekkor az űrszondának távolabbra kell húzódnia, nehogy a csóva eltérítse a pályájáról. Ahogy a 67/P egyre közelebb ér a Naphoz, a felszínét is több napvilág éri. Talán elég fényt kap a hibernált állapotban az üstökösön várakozó Philae, hogy napelemei feltöltődjenek és újra működésbe léphessen, ám ez egyáltalán nem biztos - írja az ESA portálja.

forrás:/sg.hu/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
A Rosetta folytatja tudományos küldetését az üstökös körül Agartha 21 nov : 14:59 Válasz erre
Hozzászólás: 23

Regisztrált: 24 aug : 06:25
Kerion2014. november 20. 19:09
Az illúzió, a látszat csal - működik a paradoxon. A valóságban inden pont fordítva van ahhoz képest ahogyan a cikkben az le van írva. A belső zavar, elégedetlenség - ami aztán külsőleg is megnyilvánul - egy teljesen egyértelmű visszahúzó erő. Az emberi ébredésnek, megvilágosodásnak és feltámadásnak semmi köze az elégedetlenségben egzaltált állapothoz. Ellenkezőleg, a szeretetelvűséggel párosuló végtelen nyugalomhoz és türelemhez van köze, melynek segítségével az ember képes meghaladni-elhagyni a hatalom által számára kreált mókuskereket. A hatalom birtokosai 6almukat éppen hogy az emberek állandó ütköztetésének, lázításának, megosztásának köszönhetik már évezredek óta. Ezért a mai démon-i pártoskodó világ-berendezkedés is. A hatalomnak az a legrosszabb ha már senkit sem tud megvezetni, megtéveszteni, a folyamatos elégedetlenség-okozással egymás ellen vagy önmaga ellen uszítani. A tévesen kábultságnak, lenyugtatottságnak, közömbösségnek hitt "fel-emelkedett" egyéni- és tömeg-állapot a 6alom számára a vég. Mert kódolva van belé az állandó harc - a mindent és mindenkit eltipró káini típusú küzdelem víziója - az arra való buzdítás és annak az irányítása. Ha nincs alany nem tehet mást mint hogy önmaga ellen megy, hogy felemészti önmagát. Teljesen mindegy hogy mit tesz a hatalom - a Teremtés egyébként ennek határt szab - a tevékenységét figyelembe sem kell venni és amennyire lehetséges úgy kell tenni mintha nem is létezne. Ebbe aztán a hatalom rövid úton beleőrül, mert nem tud magához lehúzni a materiális ingoványba - ami a célja. Így aztán az akár fegyveres, öldöklő ellen-menetelre is való késztetés csúfos kudarcba fullad. Az egyén, tömeg, nemzet, emberiség pedig már törvényszerűen fölébe-emelkedik az eszement 6alomnak - aminek egyszerre csak vége szakad.


Válasz: A Rosetta folytatja tudományos küldetését az üstökös körül Szturmanszkiev 21 nov : 23:53 Válasz erre
Hozzászólás: 48

Regisztrált: 14 ápr : 00:37
Keroin ,konzumidióták prédikátora !

A hatalom nem kreállt semmiféle mókuskereket,abba te léptél be önszántadból,amikor az egódnak engedve hitelbe verted magad,mert megfeledkeztél arról a szép magyar közmondásról,hogy csak addig nyújtozkodj amig a takaród ér.A mókuskerék bűntetés ,a nagyravágyás bűntetése,ha már ép filozni akarsz az isteni igazságról.
Az anyagi javakért robotolsz ,nem a szellemiekért,egy olyan veremben vergödsz ,amelyet te ástál magadnak ,és ahelyett ,hogy ezt belátnád másokat okolsz és Istent hívod segitségül.Újabb bűn.
Nem fog jönni. Neked ez a bűntetésed. És minden olyan társadalomnak,ahol materilaista javakért versengenek és vellneszekbe járnak hétvégén .
Számototkra az ipari civilizáció hanyatlása maga a pokol. Ez csak a kezdet .A Rosetta folytatja tudományos küldetését az üstökös körül Agartha 21 nov : 15:00 Válasz erre
Hozzászólás: 23

Regisztrált: 24 aug : 06:25
Kerion2014. november 21. 14:59
Isten, Teremtő, Teremtés - nevezzük bárhogy - minden embert egyformán szeret. Tehát a "szemében" minden ember egyenlő. Viszont nem egyenlőek az egyes emberek cselekedetei a végelszámoláskor. Isten senkit sem irányít, a földi körforgásban csak az un. "játékszabályokat" alkotja meg - "hisz az élet egy játék". Ezt aztán mindenki másképp "hasznosítja" - sokszor a már elért belső "állapotának"/rezgésszintjének megfelelően. Az adott körforgás felezőjén és végén - cirka 13 ezer évente - egyfajta mérlegelés, tabula rasa van a leszületett, testet öltött lelkek számára. Ezt az időszakot éljük most.
A végidőben 6almon lévők vannak ilyenkor a legrosszabb helyzetben. Ezt még a Biblia is leírja amikor arra utal hogy egy 6almasnak, gazdagnak nehezebb átbújnia a tű fokán - belépnie az "aranykapun" - mint egy tevének. Az erre az időszakra a saját hazájában nem véletlenül senkivé vált, tulajdonképpen már ország-nélküli - mert kilopták alóla - magyar van a legjobb helyzetben. Mert már mindenét elvették vagy odaadta másoknak amije csak volt. Ennek ellenére mégis szeretetelvű, félelem nélkül élő, a semmiből is jószívű adakozó, megbocsátó stb, - tehát magas belső rezgésű. S mint ilyen már most alkalmas a Vízöntő aranykorának abszolválására. Voltaképp - a Teremtés főnix-madarként feltámadt táltos-avatárjaként - a magyar teremti meg az Aranykort a Földön, indítja be a magasabb rezgéskiterjedésű új körforgást/illúziót. Ezt már számtalanszor - például legutóbb is 13 ezer éve - megtette. A 13 ezer földi év alatt a dolgok mindig akkor "kutyulnak el" amikor a magyar felrezeg/elrezeg az un. aranykor végefelé, vagy ekkor egyfajta a végidőkig is eltartó "túlélő álomba" szenderül az 500 évenkénti "kis-feltámadásokkal" tartva életben magát. A maradék, végidőre itt maradt magyarság éppen ebből az álomból ébredt fel/ébred fel, főként 2009 óta folyamatosan. Nem véletlen a "birka-természet" sem amit szitokszóként használnak a magyarra. Holott a "BirKa-ság" eredetileg a KA/kígyó BÍRása vagyis a Kígyótartó-természet. A "kézben tartott" kígyó pedig maga a tudás a lélek és test gyógyítására és persze a csakrák/kundalini működtetni tudása is, valamint az uroborosz/időkígyó feletti uralom. A Bárány-okat/Krisztus-okat is a BirKa "szüli". Az ősi mezopotámiai pecséthengereken gyakran látható a - skorpió lényegű nyilas magyarra utaló - kentaur/centaur/10-es úr/nő/- Mégpedig a Teremtő mellett - hasonló méretben - mint annak avatárja/"hat-hor-us"-a.
A 6almasokat hatalommal nem Isten látta el, hanem ők maguk látták el önmagukat azzal. Mégpedig úgy hogy szektákba, érdekszövetségekbe tömörültek mások leigázására. Rengeteg ilyen a hatalmat biztosító szervezet van a jezsuitáktól, máltaisoktól, szabadkőművesektől kezdve a bilderbergesekig, trilaterálisokig, cfr-esekig, koponya és csontok tagjaiig és hosszan lehetne sorolni. A Jó Ember a végidőben már nem szövetkezik mások ellen mert tudja hogy akkor maga alatt vágná az /élet/fát. Egyébként meg az a hitvallása hogy: "nincs ki ellen". Ezért tudja ilyenkor úgymond "leigázni" a rossz ember a jót. Csak hát ezzel önmagát ír6ja ki a létezésből, fel kéne már végre fognia hogy mit is csinál. Anno Jézus is rámutatott arra hogy ezek az emberek sajnos "nem tudják hogy mit cselekszenek" - ezért meg is bocsát nekik. A bibi csak az hogy az egomentes egyéni "belső mérleg" viszont a 13 ezer éves korszakváltás idején mindig levonja a konzekvenciát - úgy is mond6juk hogy számára: "nincs bocsánat". Akkor most ki is a "hülye" ?


A Rosetta folytatja tudományos küldetését az üstökös körül Szturmanszkiev 22 nov : 00:04 Válasz erre
Hozzászólás: 48

Regisztrált: 14 ápr : 00:37
Te vagy a hülye kedves konzumidióta ,vadkapitalista barátom!
Két bites firkáidban egy szó sem esik a természet szétkurásáról és a saját Élő -Helyünk megmérgezésésről,amit a nyugati életstilus okoz.- csak a hozzád hasonló idióta emberekért lihegsz,akik azt sem tudják mit keresnek a világon,ha elmegy a villanyáram.Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz