+ A | - a | Visszaállít
2014. okt.
17
  Két hónap után meghalnánk a Marson
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
Az MIT kutatóinak szimulációja szerint a Marsra utazó földi kolónia tagjai 68 napon belül meghalnának. Az első földi kolónia létrehozását 2025-re tervezte Bas Lansdorp holland üzletember. A két éve indított Mars One projektben csak odaúttal számolnak, és ez annyiban tartható is, hogy ha az űrhajósok tovább maradnak, meg fognak fulladni – írja az MTI.Az MIT kutatói a torontói űrhajóskongresszuson mutatták be a szimulációt. Eszerint a Mars One kalkulációi túlzottan optimisták. A most elérhető technológiával nem érhetők el a kitűzött célok:
Az űrhajósoknak 200 hektárnyi élelmet kéne termelnie a Marson, hogy életben maradjanak (szemben a Mars One célkitűzésével, az 50 hektárral).

Ha a termények ugyanott nőnének, ahol az emberek élnek, a növények által termelt oxigén olyan magas szintet érne el, hogy a telepesek megfulladnának tőle 68 nap után.
Nem biztosítható a vízellátás sem: a marsi jég felolvasztásához szükséges technológia még nem áll készen, különösen nem űrbéli használatra.

A kolónia építéséhez szükséges nyersanyagok szállításához az MIT kutatói szerint nem 6, hanem 15 rakéta kéne, és ezek darabonként 4,5 milliárd dollárba kerülnének.
A Mars One ötletgazdái alábecsülték a kolónia pótalkatrész-szükségleteit is. A Földről csak 26 havonta indulhatna újabb szállítmány, ami 180 nap alatt érne a Marsra. A hiányzó eszközöket ugyan helyben is nyomtathatnák, de ehhez meg kell várni a 3d nyomtatók új generációját.

forrás:/index/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz