+ A | - a | Visszaállít
2014. okt.
04
  Az oroszok is embert küldenek a Holdra - Másfél évtizeden belül kulminálna az új Hold-program, ezúttal orosz kozmonautákkal.
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon
A hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején végrehajtott, holdraszállással kombinált Apollo-küldetések óta nem járt ember égi kísérőnkön, már amennyiben nem számítjuk ide a különféle összeesküvés-elméletek által hangoztatott állításokat. Most az orosz fél térne vissza az égitestre, hogy egy régi adósságot törlesszenek.Az ITAR-TASSZ hírügynökség jelentette be, hogy az orosz fél ismét felvetette a Hold-küldetések beindítását, mégpedig egy hosszabb program keretében, amely először ember nélküli szondákat, majd pedig kozmonautákat is hordozó kapszulákat alkalmazna, égi kísérőnk részletes kutatásának céljával. Az illetékesek egy mintegy másfél évtizedig tartó programot vázolnak fel, amelynek végkimenetele sokban függ majd az első időszakban kapott eredményektől és a potenciális előnyöktől.

Oleg Osztyapenko, a Roszkozmosz űrügynökség első embere, a napokban beszélt arról, hogy az új, szupernehéz osztályba sorolt hordozórakéta tesztelése a következő évtized végére fejeződhet be, addigra kell készen állnia majd az emberi küldetések egyéb komponenseinek. A megfelelő előkészítés érdekében először szondákat alkalmaznak, mint ahogy azt évtizedekkel ezelőtt is tették, a megfelelő eredmények esetén azonban ezúttal a befejező aktusra is sort kerítenének, az amerikaiak után végre leszállva a Holdon. A verseny itt végre kiéleződni látszik, India ezekben a napokban jutott el a Marshoz, a kínaiak szintén dolgoznak saját programjukon, az amerikai és orosz fél között pedig az ukrajnai konfliktus vezet összeütközésekhez.Ez utóbbi kapcsán szintén akadnak fejlemények, az amerikai fél például magáncégek segítségével állítaná helyre önállóságát, bár ehhez szintén évekre lesz szükség.

forrás:/sg.hu/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz