+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
31
  A Vatikán felkészül a földönkivüli élet bejelenésére
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: fulldragon
szerző: Examiner

Ferenc Pápa állítólag a világ egyik legfontosabb nyilatkozatára készül a földönkívüli életről és annak teológiai következményeiről. Rosana Ubanell a Voxxi News-tól arról számolt be, hogy a földönkívüli élet tudományos detektálási módszereinek fejlődése miatt Ferenc Pápa készen áll egy nyilatkozatot tenni az “Első kapcsolatfelvételről”.

Ubanell beszámolója szerint a részleteket még hivatalosan be kell jelenteni, de a Vatikán érdeklődése a földönkívüli élet iránt jól dokumentált a közelmúltban tartott asztrobiológiai konferencia jóvoltából, melyet a Vatikáni Obszervatórium szponzorált, illetve részt vett benne.

Guy Consolmagno atya jezsuita csillagász, és az egyik vezető Katolikus szószólója a földönkívüli élet tudományos felfedezésére való felkészülésnek, július 18-án nyerte el a Carl Sagan tudományos kitüntetést az Amerikai Asztronómiai Társaságtól. Ferenc Pápa, aki szintén jezsuita, rendszeresen konzultál Consolmagnoval és más vezető vatikáni csillagásszal tudományos kérdésekről.

Valószínű, hogy Ferenc Pápa egy “Urbi et Orbi” beszédre készül – vagyis a “Városhoz (Róma) és a világhoz” – a földönkívüli élettel történő Első kapcsolatfelvételről.

A Vatikán tudományos érdeklődése a földönkívüli élet tekintetében először 2008 májusában derült ki, amikor a Vatikáni Csillagvizsgáló vezetője, Gabriel Funes atya, aki szintén jezsuita, interjút adott a vatikáni napilapnak, a L’Osservatore Romanonak. Funes egy sor megdöbbentő állítást tett, miszerint a földönkívüli élet valószínűleg erkölcsileg fejlettebb, mint az emberek, ezért tesvérekként kell üdvözölnünk őket.

Interjújában, melynek címe “A földönkívüli a testvérem” Funes azt mondta, hogy az intelligens földönkívüli élet lehet, hogy nem tapasztalta meg a ‘bűnbeesést’, és lehet, hogy “mentes az Eredendő Bűntől… a teremtővel teljes barátságban (maradva).” Ez lehetővé teszi, hogy “testvéreinknek” tekintsük őket, ahogy Funes magyarázta:

“Ahogy létezik sokféle teremtmény a Földön, lehetnek más lények, akár intelligensek, akiket Isten teremtett. Ez nem áll ellentétben a hittel, mert nem korlátozná Isten teremtő szabadságát… “Miért ne beszélhetnénk ‘földönkívüli tesvérekről’? Hiszen ők is a teremtés részei.”

A legfontosabb, hogy Funes kijelentése megengedi azt a gondolatot, hogy a Kereszténységet mintegy exportálni lehet földönkívüli világokba, amelyek még nem tapsztalták meg a “bűnbeesést”, és szabadok az eredendő bűntől.

Alig több mint egy évvel az interjú után Funes volt a szervezője az első Asztrobiológiai Szimpóziumnak, melyet a Pápai Tudományos Akadémia tartott 2009 novemberében. Consolmagno és Funes azóta játszottak vezető szerepet a Vatikáni Obszervatóriumban, hogy bemutattak egy teológiai perspektívát a földönkívüli élet felfedezésére.

A legfontosabb ugyanakkor, hogy mindketten Ferenc Pápa vezető tanácsadói a földönkívüli élet felfedezésének tudományos kérdéseiben.

Vajon mi lehet a tartalma Ferenc Pápa következő nyilatkozatának, vagy a lehetséges “Urbi et Orbi” beszédének az idegen életet illetően?

Fontos nyom Consolmagno atya következő, 2014 szeptember 18-19-i előadása a NASA és a Kongresszusi Könyvtár szervezésében megrendezésre kerülő asztrobiológiai szimpóziumán, melynek címe: Felkészülés a felfedezésre: Racionális megközelítése a mikrobiológiai, összetett, vagy intelligens földönkívüli élet felfedezéséből adódó következményeknek.

Consolmagno az egyik kiemelt előadó, és meg fogják vitatni az idegen élet felfedezésének teológiai következményeit. Témája: “Megkeresztelnél egy földönkívülit” azt sugallja, hogy Ferenc Pápa egyetért azzal, hogy a földönkívüliek képesek a Keresztény üzenet, és a Kereszténnyé válás magasabb etikájának megértésére.

Ha Ferenc Pápa valóban egy nyilatkozatra készül a földönkívüli életről, akkor valószínűleg azt fogja hangsúlyozni, hogy ez nem jelent összeférhetetlenséget a földönkívüli élet Keresztény tanításaival, ahogy azt Funes atya javasolta 2008-ban. Ennél is fontosabb, hogy Ferenc Pápa valószínűleg kihangsúlyozza: nem osztoznak az eredendő bűnben; erkölcsileg fejlettebbek; a Keresztény üzenet megosztására képesek, és a testvéreink.

Nem mindenki fog üdvözölni egy nyilatkozatot Ferenc Pápától támogatva a földönkívülieket, mint testvéreinket, és méltón arra, hogy megkersztelkedjen a Keresztény hitben. Chris Putnam és Tom Horn, az Exo-Vaticana szerzői szerint Ferenc Pápa arra készül, hogy a Katolikus Egyházat vezetve az idegeneket mint “testvéreket a Krisztusban” átölelje – tükrözve az 1950-es és 1960-as évek kontakta jelentéseit a jóindulatú űrtestvérekről.

Putnam és Horn Exo-Vaticana című könyve a jövő vallási háborúit vetíti előre azok között, akik elfogadják a földönkívülieket, mint “testvéreket a Krisztusban”, és azok között, akik visszatérő démonoknak hiszik őket, akik rabszolgává tesznek bennünket.

A kiterjedt tudományosság ellenére, melyet az Exo-Vaticana bemutat, sajnos elferdíti az adatokat a földönkívüli látogatók motivációinak túlzottan negatív értékelése irányába. Szerencsére a Vatikán nyilvánosan formálja pozícióját, amint azt vezető csillagászainak nyilatkozatai is mutatják, egy sokkal felvilágosultabb álláspontot mutatva, hogy miképpen vegyék fontolóra az idegen élet felfedezését teológiai szempontból.

Egy nyilatkozat, vagy egy “Urbi et Orbi” beszéd Ferenc Pápától, amelyben különféle témákat fejt ki abból a szempontból, hogy a földönkívüliek potenciálisan “tesvérek Krisztusban” egy örvendetes helyzet. Ezzel felvállalnak egy ellentmondásos kérdést, melynek jelentős szerepe van a világban.

forrás:/tudnodkell/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
A Vatikán felkészül a földönkivüli élet bejelenésére Babba 31 júl : 08:14 Válasz erre
Hozzászólás: 92

Regisztrált: 20 jún : 01:11
Egy pár hónappal ezelőtt olvastam ,hogy a Ferenc pápa már bejelentette ,hogy vannak földönkívüli lények, akkor megint mi van?! állandóan csak nyilatkoznak, de semmi konkrétat nem mondanak,már elegem van ebből a tömeg hülyítésből !


A Vatikán felkészül a földönkivüli élet bejelenésére Roland 31 júl : 11:49 Válasz erre
Hozzászólás: 602

Regisztrált: 03 okt : 15:10
Lényeges az, hogy ezek a földönkívüliek erkölcsileg valóban fejlettek legyenek. És együttérzőek is. Mert amit a Szürkék művelnek már vagy 50 éve, az állatainkkal és velünk, az USA kormányának a jóváhagyásával -- hát az nem túl szép dolog.


Roland

A Vatikán felkészül a földönkivüli élet bejelenésére Szofi 31 júl : 12:14 Válasz erre
Hozzászólás: 185

Regisztrált: 11 máj : 14:36
Nem Ferenc pápa jelentette be, hanem Jose Gabriel Funes atya, a Vatikán vezető csillagásza mondott valamit annak a lehetőségéről, hogy lehetnek földönkívüliek és ha vannak, akkor következményei lesznek a vallásra nézve.


A Vatikán felkészül a földönkivüli élet bejelenésére fulldragon 31 júl : 13:48 Válasz erre
Hozzászólás: 130

Ferenc pápa bejelentette;

Katt ide!a szólásszabadság addig tart mig nem sérti a közizlést

Válasz: A Vatikán felkészül a földönkivüli élet bejelenésére Szofi 02 aug : 09:41 Válasz erre
Hozzászólás: 185

Regisztrált: 11 máj : 14:36
Vajon hogy nem vettem észre azt a cikket? És hogy maradhattam le arról a parázs vitáról a cikk után?!Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz