+ A | - a | Visszaállít
2014. máj.
14
  A fizika egyik törvénye nem igaz a grafénra
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
A fizika egyik alaptörvényét is átírja a grafén, állítják a mainzi Max Planck Intézet és a Szingapúri Állami Egyetem kutatói, akik a számítógépes szimulációkkal kimutatott jelenséget kísérletekkel is igazolni tudták. A grafén egyedi tulajdonsága, hogy a hővezetési képessége függ a felhasznált minta méretétől. Ez azt jelenti, hogy a grafén elméletileg végtelen hőmennyiséget képes elnyelni.

Jean Baptiste Joseph Fouriernek 1822-ben még nem volt lehetősége grafénnel játszadozni, és egészen mostanáig igaznak bizonyult a hővezetésről megalkotott törvénye. Ebben pedig az áll, hogy a hővezetési képesség olyan tulajdonsága az anyagnak, amely mérettől és formától független.

A grafén sok szempontból különleges anyag, és már meg sem lepődünk azon, hogy átír egy-két fizikai alaptörvényt.

Davide Donadio és munkatársai arra jöttek rá, a mikrométeres mérettartományban a grafén hővezető képessége logaritmikus skálán nő, a minta méretétől függően. Minél nagyobb a minta, hosszarányosan annál több hőt nyel el.

Ez megint egy olyan tulajdonsága a grafénnak, ami kitűnően alkalmazhatóvá teszi az elektronikai gyártásban. Azt eddig is tudták róla, hogy jól vezeti a hőt, de azt nem, hogy ilyen törvényszegő módon. Ahogy egyre kisebb és kisebb csipeket gyártunk, úgy lesz egyre nehezebben megoldható a hő elvezetése. Tehát a kitűnő hőelvezető grafén, ami kémiailag nagyon stabil, rugalmas és százszor erősebb az acélnál, valóban az elektronika csodaanyaga.

forrás:/index/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
A fizika egyik törvénye nem igaz a grafénra Roland 14 máj : 12:32 Válasz erre
Hozzászólás: 602

Regisztrált: 03 okt : 15:10
Lehet, hogy a földönkívüliek is használnak ilyet.

Mindenesetre, az acélnál 100 × erősebb anyagokat biztos, hogy használnak.
Találtak felrobbant UFO-k maradványai között -- pl. Brazíliában -- olyan fémötvözeteket is, amelyek egyáltalán nem találhatóak meg a Földön természetes körülmények között, sőt, elő sem lehet őket a Földön, földi technológiánkkal állítani.
Ezek az UFO-k tehát mindenképpen a Földön kívülről érkeztek.


Roland


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz