+ A | - a | Visszaállít
2014. ápr.
25
  Nem köthetjük sorsunkat csak a Földhöz a NASA főnöke szerint
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon
Ahhoz, hogy az emberiség fennmaradjon, multiplanetáris fajjá kell válnunk – mondta Charles Bolden. Az első célpont a Mars. "Azért, hogy az emberi faj a jövőben is létezhessen, idegen bolygókat kell meglátogatnunk, és meg kell tanulnunk életben maradni rajtuk" - mondta Charles Bolden, a NASA főigazgatója azon az április 22-én kezdődött háromnapos washingtoni Mars-konferencián, ahol 500 bolygókutató vitatja meg az emberes Mars-utazás lehetőségeit.

Bolden elmondta: a NASA szakemberei már olyan technológiákon dolgoznak, amelyek a Marsra vagy még ennél is távolabbi bolygókra juttathatják majd az embert.

"Ahhoz, hogy az emberiség fennmaradjon, multiplanetáris fajjá kell válnia" – mondta, hozzátéve: jelenleg a sorsunk a Földhöz van kötve.

William Gerstenmaier, a NASA emberes űrrepülésekért felelős helyettes vezetője a konferencián elmondta: a Marsra tervezett NASA-küldetés nem hasonlítható össze az Apollo-programmal, amelynek keretében 1969-ben először jutattak embert a Holdra. Részleteket nem árult el, de annyi kiderült, hogy nem a NASA nem fogja „lerohanni” a Marsot, vagyis nem rövid időn belül küldi majd az űrhajókat, hanem egy hosszabb, fejlődő program keretében.A NASA jelenlegi tervei szerint az első embereket a 2030-as években juttatnák el a Marsra.

Minderről talán többet megtudunk jövő kedden (április 29-én), amikor a NASA várhatóan bemutatja jelenlegi terveit az emberes Mars-utazásról.

forrás:/origo/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Nem köthetjük sorsunkat csak a Földhöz a NASA főnöke szerint curiosity 25 ápr : 03:26 Válasz erre
Hozzászólás: 23

Regisztrált: 13 jan : 03:57
Na...az még egy kicsit odébb lesz. Két sarkallatos pont van,amit meg kellene oldani. Nevezetesen: a sugárvédelem, ( ami nem csak az űrhajósokra vonatkozik,hanem a magukkal vitt,tenyésztésre szánt növényekre,stb... is) valamint a Marsi vízjég hasznosításának kérdése. Erre száz százalékosan működő technológia kell, ugyanis az oxigén, az ívóvíz -- ellátás csak ebből biztosítható. Ehez víz-bontó, speciális szűrőrendszerek kellenének, mivel egyenlőre azt sem tudjuk, milyen oldótt ásványokat,vegyületeket tartalmaz a Mars jege. Elképzelhető,hogy jobban járnánk egy alternatív megoldással, a humanoid-tipusú,összetett feladatok elvégzésére alkalmas robotok fejlesztésével, amik alkalmasak lehetnének a "terep" előlészítésére az emberek érkezése előtt....Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz