+ A | - a | Visszaállít
2014. jan.
15
  Világméretű összefogás a Mars-utazásért
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: lica

A legnagyobb űrügynökségek összefognak annak érdekében, hogy embert juttassanak a Marsra. A nagyszabású egyezséget január 9-én kötötték meg Washingtonban egy űrkutatási konferencián, amelyen részt vett az Egyesült Államok mellett Oroszország, Japán, Kína és természetesen az Európai Unió képviselői is.

A megállapodásban nincsen pontos dátum arról, hogy mikor indulna a küldetés, de komoly célként fogalmazták meg a közép- és hosszútávú tervek között.

A közös közleményben arról írnak, hogy a konferencia résztvevői felismerték, hogy az emberi és ember nélküli űrkutatás és felfedezések hasznot hoznak az emberiségnek.

Jóval sikeresebbek lehetnek ezek, ha összefognak a különböző űrügynökségek és hosszútávú célként megfogalmazzák a Mars felfedezését.

A megállapodás ugyanazon a héten született, amikor Barack Obama amerikai elnök úgy döntött, hogy meghosszabbítja a Nemzetközi Űrállomás küldetését 2024-ig. Az ISS fenntartására évi 3 milliárd dollárt fordít a 17 milliárd dolláros büdzséből gazdálkodó NASA.

Az Egyesült Államok már korábban nyilvánosságra hozott olyan terveket, amelyek szerint a 2030-as években indítaná útnak az első űrhajósokat a Mars felé. De az még elég homályos terv volt, a mostani összefogással nagyobb az esély arra, hogy tényleg megvalósuljon.

Összesen harminc ország tagja a Space Exploration Forumnak, amely időről időre összeül és nagyszabású célokat fogalmaznak meg. Most Washingtonban üléseztek, a következő találkozó Japánban lesz 2016-ban vagy 2017-ben.

forrás:/index/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Világméretű összefogás a Mars-utazásért xyz 15 jan : 04:53 Válasz erre
Hozzászólás: 13

Regisztrált: 04 aug : 08:29
Kíváncsi leszek, mikor lesz világméretű összefogás az éhezés felszámolásáért...


Világméretű összefogás a Mars-utazásért Babba 15 jan : 08:29 Válasz erre
Hozzászólás: 92

Regisztrált: 20 jún : 01:11
BIZONY, mert milliárdokat költenek a nagy útra, ami lehet halállal fog végződni és a sok gyerek és nemcsak, éheznek és meghalnak étlen.... enVilágméretű összefogás a Mars-utazásért FregO 15 jan : 09:38 Válasz erre
Hozzászólás: 46

Regisztrált: 06 júl : 15:03
Ja...és nem is értem minek költenek ennyit erre amikor még az sem biztos (ha egyáltalán az űrhajósok vissza térnek majd), hogy lesz-e ahova vissza jönniük. Egyre retardáltabb az emberi faj!


Válasz: Világméretű összefogás a Mars-utazásért Szofi 18 jan : 23:49 Válasz erre
Hozzászólás: 185

Regisztrált: 11 máj : 14:36
Már miért nem költenék? Nem a sajátjukat költik, hanem az adózókét, azokét, akik soha nem mennek sem aMarsra, sem a Holdra, sem magánűrrepülőzni....


Világméretű összefogás a Mars-utazásért Amadeus 15 jan : 10:59 Válasz erre
Hozzászólás: 4

Regisztrált: 03 jan : 08:28
Már réges rég járt ember a marsonHozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz